× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Λίγο πριν την κατάρρευση, έρχεται η πολυπόθητη αξιοποίηση του Σάρλιτζα;

Ομάδα Ισραηλινών, Ελλήνων, και Ούγγρων επιχειρηματιών με επικεφαλής τον Κούσκο παρουσίασαν την Τρίτη την πρόταση τους στον Περιφερειάρχη και τους αντιπεριφερειάρχες. Και δεύτερη ομάδα επενδυτών έρχεται τις επόμενες μέρες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/1/2024

Λίγο πριν την κατάρρευση, έρχεται η πολυπόθητη αξιοποίηση του Σάρλιτζα;

Προχωράει η αξιοποίηση του Σάρλιτζα και των ιαματικών πηγών της Θερμής; Όπως όλα δείχνουν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κινείται πλέον πιο ενεργά προς την κατεύθυνση αυτή και σήμερα το μεσημέρι πραγματοποίησε συνάντηση με μια ομάδα επενδυτών από Ελλάδα – Ισραήλ και Ουγγαρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επικεφαλής της ομάδας ήταν ο γνωστός επιχειρηματίας Θεόδωρος Κούσκος της εταιρείας OPTIMUM TARGET, η οποία δραστηριοποιείται ήδη στη Λέσβο με το γνωστό ξενοδοχείο Mythical coast στην Κράτηγο, ενώ έχει μισθώσει και τις ιαματικές πηγές του Πολιχνίτου που αναμένεται να λειτουργήσουν ολοκληρωμένα το επόμενο διάστημα. Παράλληλα η εταιρεία του Θεόδωρου Κούσκου έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για την αξιοποίηση του «Κήπου της Παναγίας» στην Αγιάσο.

Η πρόταση που παρουσιάστηκε στους αντιπεριφερειάρχες της Λέσβου, σημείωσε ο Κώστας Μουτζούρης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αφορά στην  μίσθωση και αξιοποίηση των εκτάσεων με χρονικό ορίζοντα 50 ετών.  Στην έκταση αυτή θα γίνει ανέγερση ξενοδοχείων παραπλεύρως του Σάρλιτζα ενώ θα αξιοποιηθούν και οι ιαματικές πηγές.

Για την περίπτωση του Σάρλιτζα ο Θεόδωρος Κούσκος δηλώνει ευθέως ότι ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το συγκεκριμένο project γι αυτό άλλωστε κατέθεσε  την σχετική πρόταση στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Θεωρεί ότι πρόκειται για ένα εμβληματικό χώρο με ιστορική αξία για το νησί μας στο χώρο του ιαματικού τουρισμού και της ευεξίας και έχει ιδιαίτερη σημασία για τον ίδιο και την εταιρεία του να προχωρήσει η αξιοποίηση της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις επόμενες ημέρες εξάλλου αναμένεται μια νέα ομάδα Ελλήνων – Ολλανδών και Σκωτσέζων επιχειρηματιών να παρουσιάσουν την πρότασή τους στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στον Περιφερειάρχη και τους αντιπεριφερειάρχες για την αξιοποίηση της ίδιας περιοχής. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι τουλάχιστον δύο ηχηρά ονόματα της λεσβιακής επιχειρηματικότητας συμμετέχουν στην δεύτερη ομάδα επενδυτών.

Σε κάθε περίπτωση αντιλαμβάνεται κανείς πως το ζήτημα δεν είναι ποια επιχειρηματική ομάδα θα αναλάβει τελικά την αξιοποίηση του Σάρλιτζα. Αλλά ότι επιτέλους μετά από πολλές δεκαετίες κινείται κάτι προς την κατεύθυνση αυτή.

Με την πρόσφατη κακοκαιρία και τις ζημιές που προκλήθηκαν στην πρόχειρη στέγη του κτιρίου, φαίνεται πλέον πως είναι επιτακτική ανάγκη αυτό το πολύπαθο κτίριο να συντηρηθεί αλλά και γενικότερα όλη η γύρω από τις ιαματικές πηγές περιοχή να αποκτήσει την αίγλη που της αξίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ιαματικός τουρισμός και ο τουρισμός ευεξίας  αποτελεί έναν κλάδο ραγδαία αναπτυσσόμενο παγκοσμίως και η Λέσβος διαθέτει όλα τα φυσικά προσόντα για να κινηθεί προς την κατεύθυνση αυτή. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Περιφορά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από την αδελφότητα της Μονής και την Ηγουμένη Ταβιθά
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει η ενορία του Κάτω Χάλικα στη Μυτιλήνη

Πανηγυρικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Φωτεινής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βγήκαν οι λαμαρίνες από την προκυμαία Μυτιλήνης

Ο υπεύθυνος του έργου μίλησε στην κάμερα του «Ν» για την εξέλιξη των εργασιών οι οποίες το τελευταίο διάστημα όπως είπε έχουν ομαλοποιηθεί αρκετά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανάσταση με ομπρέλες στη Λέσβο

Μικρή αστάθεια με μπόρες αναμένεται το Μεγάλο Σάββατο στο νησί ενώ την Κυριακή του Πάσχα μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ο καιρός θα κυλήσει χωρίς προβλήματα
ΧΩΡΙΑ

Μεγάλη Παρασκευή στο Σίγρι

Οι γυναίκες του χωριού τηρώντας το έθιμο των παππούδων τους που ήρθαν πρόσφυγες από το διωγμό του 1922 στολίζουν τον επιτάφιο το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξεπέρασαν τις 11.000 οι αφίξεις Τούρκων στη Λέσβο

Το 21% των Τούρκων επισκεπτών του Απριλίου έβαλε βίζα στο Τελωνείο Μυτιλήνης. Αύξηση των αφίξεων κατά 128% το πρώτο τετράμηνο του 2024 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΧΩΡΙΑ

Ολονυχτία για τον στολισμό του Επιταφίου

Στην εκκλησία Κοιμήσεως Θεοτόκου Μιστεγνών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μυτιλήνη: Μεγάλη Πέμπτη στην Αμαλή

Ο ιερέας της Αγίας Μαρίνας μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας της Θείας Σταύρωσης, μαζί με τους πιστούς, ανηφόρισε στο εξωκλήσι που βρίσκεται σε ένα ξέφωτο μέσα στο δάσος
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ