× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στα σκαριά η στέγαση της αρχαιολογικής συλλογής Αρχαίας Αντισσας

Παραδόθηκε από το δήμο Δυτικής Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/2/2024

Στα σκαριά η στέγαση της αρχαιολογικής συλλογής Αρχαίας Αντισσας

Ολοκληρώθηκαν από συνεργεία καθαριότητας και πολιτικής προστασίας του Δήμου Δυτικής Λέσβου, με την επίβλεψη του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ανδρέα Αξή η εκκένωση του δημοτικού κτηρίου στο Σκαλοχώρι όπου επρόκειτο να λειτουργήσει το πολιτιστικό κέντρο Σκαλοχωρίου. Χώρος ο οποίος όμως, με την πάροδο των χρόνων είχε εγκαταλειφτεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κτήριο, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από σύμφωνη γνώμη της Κοινότητας Σκαλοχωρίου, παραδόθηκε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου και στον αρμόδιο Προϊστάμενό της Παύλο Τριανταφυλλίδη, προκειμένου να μετατραπεί και να λειτουργήσει ως χώρος φύλαξης και επεξεργασίας ευρημάτων της ανασκαφής στην αρχαία Άντισσα με την προοπτική της εκεί μουσειακής έκθεσης τους.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος αναφέρει: «Με την εκκένωση του δημοτικού κτηρίου στο Σκαλοχώρι και την παράδοση του στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, συμβάλουμε στη δημιουργία ενός πραγματικού κέντρου πολιτισμού στη δυτική Λέσβο. Ένα χώρο όπου θα στεγαστούν, θα συντηρηθούν και μελλοντικά θα εκτεθούν μουσειολογικά τα ευρήματα από τη συνεχιζόμενη ανασκαφή στην αρχαία Άντισσα. Ο Δήμος όμως συνεχίζει το έργο του για την ανάπτυξη της περιοχής του Σκαλοχωρίου και τη σύνδεση του με την πολιτιστική του αρχαία παράδοση, την αρχαία Άντισσα. Τους επόμενους μήνες θα δημοπρατηθεί το έργο της συντήρησης οδού πρόσβασης Σκαλοχωρίου – Αρχαίας Άντισσας προϋπολογισμού 1,55 εκατομμυρίων ευρώ. Ένα έργο που θα κάνει προσβάσιμο σε όλους τον αναδεικνυόμενο αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας ‘Άντισσας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ