× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η Μυτιλήνη αξίζει μια καλύτερη τύχη, θα παλέψουμε γι` αυτό»

Ο νέος πρόεδρος της Κοινότητας Μυτιλήνης Μανώλης Ευσταθίου, αναφέρεται στις αρμοδιότητες και τους στόχους του, ενώ δηλώνει ότι θα σταθεί ακούραστα στο πλευρό του πολίτη

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 6/2/2024

«Η Μυτιλήνη αξίζει μια καλύτερη τύχη, θα παλέψουμε γι` αυτό»

Τους στόχους και το όραμά του για την πόλη της Μυτιλήνης, μέσα από μικρές και μεγάλες δράσεις στην καθημερινότητα, τα έργα και τον τουρισμό, περιγράφει σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί διάλογοι», ο πρόεδρος της Κοινότητας Μυτιλήνης Μανώλης Ευσταθίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Ευσταθίου δραστήριος επιχειρηματίας εστίασης αφού διαθέτει τρία καταστήματα μέσα στην πόλη, αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά για πρώτη φορά, προκειμένου όπως αναφέρει, να συμβάλει και αυτός με τον τρόπο του στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών από τη μία πλευρά και στην βελτίωση της Μυτιλήνης από την άλλη, ώστε να πάρει επιτέλους τη θέση που της αξίζει σε όλα τα επίπεδα.

Όπως είπε, γνωρίζει και εκτιμά ιδιαίτερα τον δήμαρχο Παναγιώτη Χριστόφα και όταν του πρότεινε να είναι υποψήφιος στην κοινότητα Μυτιλήνης, απάντησε θετικά χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ο ίδιος γνωρίζει ότι η κοινότητες γενικότερα έχουν μειωμένες αρμοδιότητες και ότι ο ρόλος τους είναι περισσότερο εισηγητικός παρά αποφασιστικός, σε κάθε περίπτωση όμως προσθέτει οι δημότες πάνε πρώτα στον πρόεδρο για να αναφέρουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πλέον σημειώνει ο Μανώλης Ευσταθίου, τα γραφεία της κοινότητας έχουν μεταφερθεί στο κέντρο της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα στο Παλιό Δημαρχείο, όπου οι πολίτες μπορούν να έρχονται για τις υποθέσεις που τους αφορούν. Ο υπάλληλος είναι εκεί για να τους υποδεχθεί αλλά και εγώ προσωπικά είναι αρκετά συχνά στο χώρο της κοινότητας».

Από εκεί και πέρα για το νέο πρόεδρο της Μυτιλήνης σε προτεραιότητα μπαίνουν τα ζητήματα της καθημερινότητας, όπως η βελτίωση της βατότητας των δρόμων, οι οποίοι όπως αναφέρει είναι σε πολύ κακή κατάσταση, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την Καβέτσου και την Π. Βοστάνη ως το νοσοκομείο που είναι γεμάτες λακκούβες και σαμαράκια.

Από εκεί και πέρα σημειώνει υπάρχουν πολλά ακόμη ζητήματα όπως είναι τα πεζοδρόμια, οι δομές πρόσβασης για Άτομα με Αναπηρίες, καθώς και έργα ανάπλασης κεντρικών περιοχών της Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως τόνισε περιμένει όπως και όλοι οι πολίτες άλλωστε την εξέλιξη του έργου της προκυμαίας Μυτιλήνης ευελπιστώντας ότι θα προχωρήσει γρήγορα και δεν θα δημιουργήσει περεταίρω προβλήματα στα καταστήματα εστίασης της παραλιακής οδού, ενώ πρόσθεσε ότι θα ήθελε να δει αντίστοιχη εικόνα με αυτή στα Τσαμάκια όπου έχει γίνει ανάπλαση και σε άλλες περιοχές της πόλης όπως ο παραλιακός δρόμος του Αεροδρομίου, η Επάνω Σκάλα κ.λπ.

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε ο κ. Ευσταθίου την μέριμνα της καθημερινότητας στην πόλη της Μυτιλήνης, η οποία όπως σημείωσε τις τελευταίες εβδομάδες από τότε που ανέλαβε ο Γιώργος Κατζανός έχει βελτιωθεί αισθητά. «Έχουμε συχνή επαφή με τον αντιδήμαρχο, επισήμανε και εκτιμώ ότι με την δραστηριότητά του θα αλλάξει σημαντικά την εικόνα της πόλης και ολόκληρου του Δήμου Μυτιλήνης. Από εκεί και πέρα ένα σοβαρό ζήτημα για τη Μυτιλήνη είναι τα λεγόμενα ετοιμόρροπα κτίρια της Μυτιλήνης, κάποια από αυτά δυστυχώς άκρως επικίνδυνα.

Σε πρώτη φάση πρέπει να γίνει καταγραφεί και το συντομότερο δυνατό να κινηθούν διαδικασίες για την κατεδάφισή τους. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση όλο αυτό ωστόσο θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να τα καταφέρουμε. Χρειάζεται πολύ τρέξιμο και το δυσκολότερο είναι να εντοπίσεις σε κάθε περίπτωση τους ιδιοκτήτες των σπιτιών αυτών, οι οποίοι τις περισσότερες περιπτώσεις είτε δεν υπάρχουν, είτε είναι εξαφανισμένοι και δεν γνωρίζει κανείς που βρίσκονται».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό το Τσαρσί Χαμάμ τη Μεγάλη Παρασκευη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Προσβάλλετε την υπόληψή μου, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη»

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης περνά στην αντεπίθεση με ανακοίνωσή του και απαντά στην παράταξη «Νέα δράση - νέος Δήμος» και στα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για το ακίνητο στη Θερμή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συστάσεις από την Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο

Δείτε αναλυτικά τα όσα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες για την αποφυγή πυρκαγιάς
ΧΩΡΙΑ

Παρέμβαση για την επαναχάραξη γραμμών αιγιαλού και παραλίας

«Όχι άλλες καθυστερήσεις» αναφέρει η Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Σύλλογος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tίμησαν τους Μυτιληνιούς εκτελεσμένους της Καισαριανής

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μια όμορφη πράξη στην Παναγιούδα

Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακυκλωσης καπακιών για φιλανθρωπικό σκοπό
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι