× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Καλύτερος Δήμος της χώρας σε Πολιτική Προστασία η Δυτική Λέσβος

Αναδείχθηκε πρώτος για την αποτελεσματικότητά του σε εμπιστευτική έκθεση που διενήργησε Ανεξάρτητη Αρχή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/2/2024

Καλύτερος Δήμος της χώρας σε Πολιτική Προστασία η Δυτική Λέσβος

Την πρώτη θέση σε ποσοστό ανταπόκρισης και εφαρμογής (και τήρησης) των προβλεπόμενων διαδικασιών που έχουν ως στόχο «την προετοιμασία του μηχανισμού πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση φυσικών φαινομένων», κατέχει ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, μεταξύ των Δήμων του Αιγαίου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε εμπιστευτική έκθεση που διενήργησε Ανεξάρτητη Αρχή το κράτους στους 332 Δήμους της χώρας, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου διακρίνεται για την ετοιμότητά του αλλά και την αποτελεσματική του δράση και στα τέσσερα ορισμένα Γενικά Σχέδια Πολιτικής Προστασίας που αφορούν:

Στην αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων

Στην αντιμετώπιση χιονοπτώσεων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην αντιμετώπιση σεισμών

Στην αντιμετώπιση πυρκαγιών

Το ποσοστό μέσης υλοποίησης του Δήμου Δυτικής Λέσβου στις δράσεις που υλοποιήθηκαν, αποτελεί το μεγαλύτερο σε επίπεδο Δήμων του Αιγαίου και ένα από τα πρώτα 30 μεταξύ των 332 Δήμων όλης της χώρας! Στα επί μέρους ποσοστά δε και ανά ορισμένο Γενικό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας (σ.σ. πάντα βάσει των σχετικών ελέγχων του κράτους), ο Δήμος Δυτικής Λέσβου βρίσκεται επί τοις εκατό έως και δέκα μονάδες σταθερά υψηλότερα, σε σχέση με τους γενικούς μέσους όρους των υπολοίπων Δήμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, δήλωσε σχετικά:

«Όταν ανέλαβα για πρώτη φορά Δήμαρχος το 2019 και αντιμετωπίσαμε τους πρώτους χιονιάδες εκείνον τον χειμώνα, είχα δηλώσει πως η πρώτη απτή απόδειξη του δικαίου αλλά και του ορθού της Απόφασης ίδρυσης Δήμου στη Δυτική Λέσβο, ήταν η ξεχωριστή δυνατότητα αντιμετώπισης και διαχείρισης των εκτάκτων αναγκών από τα φυσικά φαινόμενα. Ο μηχανισμός της Πολιτικής μας Προστασίας μας, από την αρχή της πρώτης θητείας μας, έως και σήμερα έχει αποδείξει ότι επιτελεί το σκοπό του και λέω το έχει αποδείξει, γιατί το αναγνωρίζουν οι ίδιοι οι δημότες μας. Όχι εμείς. Τόσο στους χιονιάδες, τόσο στα πλείστα ακραία καιρικά φαινόμενα που αντιμετωπίσαμε, τόσο στη διάρκεια της πανδημίας, όσο και στις πυρκαγιές ειδικά των Βατερών και στους σεισμούς. Οι πρόσφατοι έλεγχοι που ανέδειξαν και σε αριθμούς την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα της Πολιτικής Προστασίας μας, αποτελούν τώρα μία ακόμη επιβράβευση για τη δουλειά που γίνεται στο Δήμο μας. Και σε αυτό το αποτέλεσμα, κομβικό ρόλο διαδραματίζουν οι υπάλληλοί μας τους οποίους συγχαίρω και δημοσίως, η απόφασή μας να εκσυγχρονίζουμε συνεχώς τον μηχανοκίνητο στόλο μας και ας μου επιτραπεί μία διάκριση, ο Αντιδήμαρχός μας, ο αεικίνητος Ανδρέας Αξής».

 

  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ