× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συναρπαστικές εμπειρίες στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

Σειρά επισκέψεων για μαθητές και εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης σε Βερολίνο, Σεβίλλη, Πόρτο, Πράγα, Βαρκελώνη και Φλωρεντία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/2/2024

Συναρπαστικές εμπειρίες στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

Οι δραστηριότητες κινητικότητας των εκπαιδευτικών του Μουσικού σχολείου Μυτιλήνης στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ για το σχολικό έτος 2023-24 ξεκίνησαν ήδη, με την υλοποίηση της πρώτης μετακίνησης τεσσάρων εκπαιδευτικών στο Βερολίνο, ακολούθησε η δεύτερη μετακίνηση στη Σεβίλλη, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η κινητικότητα τεσσάρων εκπαιδευτικών στο Πόρτο. Επίσης θα ακολουθήσουν και άλλες μετακινήσεις εκπαιδευτικών στο Βερολίνο, στην Πράγα, στη Βαρκελώνη και στη Φλωρεντία.
«Η παρακολούθηση διεθνών εκπαιδευτικών προγραμμάτων συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την επαγγελματική εξέλιξη των εκπαιδευτικών, στην ανταλλαγή εμπειριών, στη βελτίωση της διδακτικής διαδικασίας και στη δημιουργία συνεργασιών σε διεθνές επίπεδο Σχολείου.
Σύντομα πρόκειται να πραγματοποιηθούν και μετακινήσεις εκπαιδευτικών με μαθητές του σχολείου, που ήδη οργανώνονται και σχεδιάζονται από τους υπεύθυνους καθηγητές. Πιο συγκεκριμένα,θα ταξιδέψουν δέκα μαθητές με δύο συνοδούς εκπαιδευτικούς στη Μπρατισλάβα και είκοσι μαθητές με τέσσερεις συνοδούς εκπαιδευτικούς στη Βουδαπέστη» αναφέρει δελτίο τύπου του.
Οι μαθητές μέσα από αυτές εκπαιδευτικές εκδρομές έρχονται σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς και  τρόπους διδασκαλίας, βελτιώνουν τις γλωσσικές δεξιότητες τους, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να επικοινωνούν με μαθητές από διαφορετικά πολιτισμικά περιβάλλοντα, ενώ εξελίσσονται και προσωπικά αποκτώντας αυτοπεποίθηση και ανεξαρτησία, καθώς θα αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις σε νέα περιβάλλοντα.
Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και πρακτικές με συναδέλφους τους από διαφορετικές χώρες και να αποκτήσουν εμπειρία σε διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός της εκπαιδευτικής διαδικασίας, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές ενημερώνονται για την πολιτισμική και πολιτιστική κληρονομιά της χώρας υποδοχής, και επισκέπτονται στον ελεύθερο χρόνο τους, σημαντικά  μνημεία του πολιτισμού της.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΥΓΕΙΑ

«Όσο σάλιο κι αν χαλάσει ο Αδωνις, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα»

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τις κινητοποιήσεις και την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν τα ιατρεία τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Η κινητοποίηση ξεκινά από τις 8 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λέσβου για την ανάδειξη αντιπροσώπων

Την Πέμπτη 16 Μαΐου από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα. Δείτε ψηφοδέλτια και υποψηφιότητες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ρούχα και παιχνίδια για τα παιδιά της Λέσβου

Δράση της αστυνομικής διεύθυνσης βορείου Αιγαίου για τους δύο δήμους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τρόφιμα σε 1400 δικαιούχους από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Ξεκίνησε η διανομή τους στον χώρο του ΚΤΕΟ Λέσβου