× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Το δίλημμα για τις ευρωεκλογές είναι σαφές: ΣΥΡΙΖΑ ή ακροδεξιά»

Λιγότερες από 100 ημέρες για τις ευρωεκλογές, στο στούντιο του «Ν», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Αρβανίτης μιλά για τα Τέμπη, την Πύλο, τις παρακολουθήσεις και τη νέα ΚΑΠ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/2/2024

«Το δίλημμα για τις ευρωεκλογές είναι σαφές: ΣΥΡΙΖΑ ή ακροδεξιά»

Για τον εκτροχιασμό του κράτους δικαίου μίλησε μεταξύ άλλων ο Κώστας Αρβανίτης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στον Θράσο Αβραάμ και στην εκπομπή του «Καλημέρα στο Νησί» στους 99 στα fm αναφερόμενος στην εκδήλωση του Ευρωκοινοβουλίου για το έγκλημα στα Τέμπη, λέγοντας πως ένα πολιτικό όργανο δεν μπορεί να αποφασίζει για το αν θα λειτουργήσει η δικαιοσύνη.  Μάλιστα αναφέρθηκε και θετικά στην παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στεφανου Κασσελάκη που μετέβη να παρακολουθήσει και ο οποίος έκανε επίσης μια τοποθέτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμη ο κ. Αρβανίτης, αναφέρθηκε στο γεγονός πως «αν και η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αλλά και το γραφείο Εντεταλμένων Εισαγγελέων της Αθήνας ανέλαβε να αναζητήσει τις απαντήσεις για την επίμαχη σύμβαση 717 και εν συνεχεία ζήτησε την παραπομπή δύο Υπουργών, το έργο της εμποδίστηκε καθώς το εθνικό δίκαιο προβλέπει ασυλία, η οποία μπορεί να αρθεί μόνο με απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας της Βουλής των Ελλήνων, με αποτέλεσμα ένα πολιτικό όργανο να αποφασίζει τελικά για το αν θα εξεταστούν οι ποινικές ευθύνες από ένα δικαστήριο και αν θα επιβληθούν ποινές. Με άλλα λόγια, να αποφασίσει κατά βούληση αν θα λειτουργήσει η δικαιοσύνη».

Σε άλλο σημείο τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να απελευθερώσει την ΕΡΤ και το ΑΠΕ. Το κράτος δεν είναι λάφυρο, επισήμανε για να ασκήσει στη συνέχεια κριτική στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς τη αντιευρωπαϊκή: «Δεν συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ενωση η ελληνική κυβέρνηση. Δεν δίνει απαντήσεις για το μεταναστευτικό, τα Τέμπη, για τις παρακολουθήσεις, για το ναυάγιο στην Πύλο και για τις επαναπροωθήσεις».

Επίσης ανέφερε τη λίστα Πέτσα ως ελληνικό φαινόμενο που συναντάται στην Πολωνία και στην Ουγγαρία, τη μη διαλεύκανση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, όταν στη Μάλτα σε ανάλογη περίπτωση έπεσε η κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν έγινε η επιτροπή Pega, αποκαλύφθηκε ότι το τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη είναι μολυσμένο όχι από το Pegasus, αλλά από το Predator, εξήγησε.

Ο κ. Αρβανίτης κλήθηκε να σχολιάσει το σύμφωνο μετανάστευσης για το οποίο δούλεψε επί τέσσερα χρόνια και εν τέλει απογοητεύτηκε γιατί ουσιαστικά όπως εξήγησε η χώρα θα γίνει Γκουαντάναμο, πριμοδοτώντας και καλλιεργώντας την παραβατικότητα.

Εξειδικεύοντας το ναυάγιο της Πύλου, ο κ. Αρβανιτάκης χαρακτήρισε την Ελλάδα ως «χρήσιμο ηλίθιο» και υπογράμμισε ότι η ίδια η Frontex διαπίστωσε κενά από την ελληνική πλευρά σε σχέση με τη διαχείριση του σκάφους ή ερωτήματα για το πώς χάθηκαν έγγραφα και κινητά των ναυαγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ αναλύοντας το έγκλημα στα Τέμπη αναφέρθηκε στο ότι δεν αναζητήθηκαν οι ευθύνες υπουργών παρά το ότι πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ το ζήτησε, ενώ είναι σίγουρος ότι φαγώθηκαν τα χρήματα σε ό,τι αφορά τους σιδηροδρόμους.

Δεν άφησε ασχολίαστη ο κ. Αρβανίτης τη νέα ΚΑΠ και τα ζητήματα που αφορούν τους αγρότες και είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο ευρωκοινοβούλιο, με δεδομένο ότι σε λιγότερες από 100 μέρες θα γίνουν ευρωεκλογές.

Μίλησε για το 8ωρο, την τεχνητή νοημοσύνη και για πολλά άλλα ζητήματα, επισημαίνοντας ότι όλα τα προαναφερθέντα συζητιούνται στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και οι πολίτες πρέπει να έχουν άποψη και βέβαια, όπως πρόσθεσε, να ψηφίσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα, αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αρβανίτης τόνισε ότι τα κόμματα δεν είναι για προσωπικές φιλοδοξίες, στρεφόμενος κατά του παρελθόντος του ΠΑΣΟΚ, που στελεχώνουν σήμερα την κυβέρνηση της ΝΔ. Πρόσθεσε ότι διαφωνεί πλήρως με το ξέπλυμα εκείνων που έφταιξαν για τη χρεοκοπία, και επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί σήμερα εκείνο το εργαλείο που έχει και το επιστημονικό προσωπικό για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σήμερα. Αντιπαρέβαλε τέλος την άνοδο της ακροδεξιάς και την άνθισή της στον κεντρικό πυρήνα της πολιτικής. Και σε αυτή την κατεύθυνση αυτή θα πρέπει οι πολίτες να αποφασίσουν με ποια πλευρά θέλουν να είναι.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Σήμανση και φωτεινή σηματοδότηση στον κόμβο της Αγίας Τριάδας Καλλονής»

Ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Β.Α. Αιγαίου, με αφορμή τα ατυχήματα που έγιναν την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του δρόμου Καλλονής - Σιγρίου
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Στο πλευρό των χωριών ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του ου Αντιδημάρχου Συντονισμού Κοινοτήτων και Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Γιώργου Μακρογιάννης, με τους Προέδρους των 36 τοπικών κοινοτήτων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συναντήσεις των αιμοδοτών Μυτιλήνης με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

Ο Πρόεδρος του ΕΚΕΑ συναντήθηκε με όλα τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΑΜ στη νέα, μόνιμη πλέον αίθουσα όπου διενεργούνται οι εθελοντικές αιμοδοσίες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σύσταση της Υπηρεσίας καθαριότητας Μυτιλήνης για τα ογκώδη αντικείμενα

Διαβάστε αναλυτικά τι θα ισχύσει για τη Μεγάλη Εβδομάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χωρίς φαναράκια η Μεγάλη Παρασκευή, λόγω αντιπυρικής περιόδου

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Πασχαλινών εκδηλώσεων του Δήμου Μυτιλήνης. Κύκλοι της πυροσβεστικής αναφέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί να πετάξουν φαναράκια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ στηρίζει την Κίνηση κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα συναντήθηκε με μέλη της κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εχει αδικηθεί η Λέσβος»

Δεν περίμενε τον Ιούνιο του 2023 όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά το νησί ότι θα γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Βρέθηκαν στον «μαγικό κόσμο των βιβλίων»!

Εντυπωσιακή μουσικο-αφηγηματική παράσταση από την Αθανασία Δαφιώτη και τον Γρηγόρη Μολυβιάτη στην Πέτρα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ως πότε θα μείνει η Μυτιλήνη χωρίς κολυμβητήριο;

Καμία εξέλιξη έως αυτή τη στιγμή για την χρηματοδότηση του έργου η οποία περιορίστηκε σημαντικά από το Υπουργείο μετά την πρώτη δημοπράτηση του έργου. Δεν προχωρά η διαδικασία χωρίς ολόκληρο το ποσό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου