× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Για την επαναχάραξη αιγιαλού της Ερεσού ξανά...

Ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Ερεσού»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/2/2024

Για την επαναχάραξη αιγιαλού της Ερεσού ξανά...

Με ανακοίνωσή της που περιλαμβάνει θέσεις, προβληματισμούς η «Πρωτοβουλία Ερεσού» επισημαίνει τις «νέες καθυστερήσεις από πλευράς του Δήμου Δυτικής Λέσβου στην διαδικασία της επαναχάραξης των γραμμών Αιγιαλού και Παραλίας στο δυτικό άκρο της παραλίας Ερεσού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Δυόμισι χρόνια τώρα στην Ερεσό ντόπιοι και φίλοι της παραλίας της Ερεσού τρέχουμε και ενισχύουμε ένα μεγάλο, ηθικό και δίκαιο αγώνα υπεράσπισης της Ερεσού από το παράνομο χτίσιμο της παραλίας της. Αγώνας ο οποίος εξυπηρετεί όχι μόνο τα συμφέροντα της Ερεσιώτικης κοινωνίας αλλά του συνόλου της Λέσβου.

Η μοναδική αυτή παραλία που είναι αναγνωρισμένη ως τοπίο διεθνούς αξίας λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους αλλά και της σπουδαιότητας, που έχει για τους φυσικούς πόρους που φιλοξενεί αποτελεί τον κύριο λόγο, για τον οποίο οι άνθρωποι της κοινότητάς μας, νέοι και μεγάλοι, μένουν στην Ερεσό και την κύρια αιτία, για την οποία άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο ταξιδεύουν χιλιάδες χιλιόμετρα κάθε χρόνο για να περάσουν, όσο περισσότερο χρόνο μπορούν στη μαγευτική αυτή παραλία.

Για τους λόγους αυτούς, ο σύλλογος μας παλεύει στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Για να διασφαλίσει ότι η παραλία Ερεσού θα παραμείνει ένα μοναδικό φυσικό τοπίο άγριας ομορφιάς, ένας δημόσιος και ελεύθερα προσβάσιμος σε όλους χώρος, ο οποίος παράλληλα αποτελεί κρίσιμο αιμοδότη για την κοινωνία και την οικονομία της Ερεσού, προτείνοντας παράλληλα βιώσιμες λύσεις και προχωρώντας σε πράξεις για τη διατήρηση της ισορροπίας και της αρμονίας στη σχέση αυτή ανάμεσα στη φύση και τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Για τους λόγους αυτούς, στον αγώνα μας έχουν συμπαραταχθεί πολλοί άνθρωποι από διαφορετικές αφετηρίες και πολιτικούς χώρους, ντόπιοι και επισκέπτες. Τέσσερις χιλιάδες περίπου άνθρωποι μέχρι και σήμερα έχουν υπογράψει. ότι δεν θέλουν το χτίσιμο της παραλίας μας, εκ των οποίων οι οκτακόσιοι πόρτα-πόρτα μέσα από την κοινότητα της Ερεσού.»

Ολη η ανακοίνωση εδώ: www.eresos.org

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωράει έως την Περιφέρεια το έργο της προκυμαίας Μυτιλήνης

Μετά το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής θα γίνει προσπάθεια να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες ως το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, για την ανεμπόδιστη περιφορά των επιταφίων. Τα σενάρια για τις εργασίες το καλοκαίρι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό το Τσαρσί Χαμάμ τη Μεγάλη Παρασκευη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Προσβάλλετε την υπόληψή μου, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη»

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης περνά στην αντεπίθεση με ανακοίνωσή του και απαντά στην παράταξη «Νέα δράση - νέος Δήμος» και στα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για το ακίνητο στη Θερμή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συστάσεις από την Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο

Δείτε αναλυτικά τα όσα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες για την αποφυγή πυρκαγιάς
ΧΩΡΙΑ

Παρέμβαση για την επαναχάραξη γραμμών αιγιαλού και παραλίας

«Όχι άλλες καθυστερήσεις» αναφέρει η Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Σύλλογος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tίμησαν τους Μυτιληνιούς εκτελεσμένους της Καισαριανής

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μια όμορφη πράξη στην Παναγιούδα

Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακυκλωσης καπακιών για φιλανθρωπικό σκοπό
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου