× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δημοκράτες» το όνομα του νέου κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

«Με δυναμισμό, με μετριοπάθεια, με κοινή λογική. Έλληνες στην Ενωμένη Ευρώπη. Ξεκινάμε», λέει ο πρώην υπουργός

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/3/2024

«Δημοκράτες» το όνομα του νέου κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Το νέο του κόμμα ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος μέσω ενός βίντεο στα σόσιαλ μίντια διάρκειας 1:22 λεπτών γυρισμένο στον Έβρο.Και το όνομα αυτού, «Δημοκράτες». Στο βίντεο της παρουσίασης το οποίο είναι γυρισμένο στον Έβρο στα σύνορα όπως λέει της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, περιγράφει τη φυσιογνωμία του κόμματός του.«Με δυναμισμό, με μετριοπάθεια, με κοινή λογική. Έλληνες στην Ενωμένη Ευρώπη. Ξεκινάμε», αναφέρει.Σημειώνεται πως την επόμενη Δευτέρα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολόκληρο το μήνυμα του Ανδρέα Λοβέρδου:


«Συμπολίτες μου,

από τον Έβρο, εδώ που χτυπά δυνατά η καρδιά της Ελλάδας, εδώ που τα σύνορά μας είναι και σύνορα της Ευρώπης, ανακοινώνω την ίδρυση του κόμματός μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το όνομά του, ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ. Ένα κόμμα πατριωτικό, λαϊκό, πολιτικά φιλελεύθερο, εκσυγχρονιστικό, μεταρρυθμιστικό, ψηφιακό, πολυσυλλεκτικό. Είμαστε Έλληνες στην Ενωμένη Ευρώπη. Και θα παλέψουμε κι από εκεί για την πατρίδα μας, για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την Ευρώπη των πολιτών.


Δεν ξεκινάμε τυχαία από τον Έβρο. Στέλνω ένα μήνυμα από εδώ, από ένα μετερίζι που οι Έλληνες φυλάμε Θερμοπύλες, που πρόσφατα, το 2020, αποκρούσαμε απόπειρα μιαςεισβολής.

Ένα μήνυμα φεύγει από εδώ και πηγαίνει σε όλους τους Ευρωπαίους: μόνο ενωμένοι και ασφαλείς θα παλέψουμε, θα αγωνιστούμε με επιτυχία για την αναγέννηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συμπολίτες μου, με δυναμισμό, με μετριοπάθεια, με κοινή λογική, εμείς οι Δημοκρατες ξεκιναμε τον αγώνα. Για την καλύτερη Ελλάδα που έχουμε μέσα μας».

Το νέο κόμμα έχει σύμβολο έναν μπλέ και κόκκινο κύκλο, (τα χρώματά τους) κάτι που σύμφωνα με ανακοίνωση «αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο ζωής, ενότητας και πολλαπλότητας».


Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «στην διαδικτυακή διεύθυνση του κόμματος www.dimokrates.net, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για την πολιτική επικαιρότητα των Δημοκρατών, το καταστατικό και τη διακήρυξή τους, αλλά και να συμμετέχουν ενεργά στις κομματικές δραστηριότητες (υπάρχει φόρμα που μπορεί κανείς να συμπληρώσει και να δηλώσει εάν επιθυμεί να γίνει μέλος του κόμματος, εθελοντής ή και υποψήφιος Ευρωβουλευτής)». Επιπροσθέτως στον ίδιο διαδικτυακό τόπο λειτουργεί το Δίκτυο «ΛΟΙΠΟΝ», ένα σύστημα συμμετοχής των πολιτών στην πολιτική μέσω τομέων, αντικείμενο του οποίου θα είναι η διαμόρφωση προτάσεων πολιτικής πάνω στα θέματα που θα εξετάζει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ ρωτήθηκε εάν υπάρχει σήμερα χώρος για ένα καινούριο κόμμα, με τον ίδιο να απαντά ότι «ο χώρος είναι άπλετος».Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, σχολίασε ότι «όπως εκφράζεται σήμερα δεν έχει καμία ελπίδα κυβερνησιμότητας», τονίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αλλαγής της πολιτικής του πλεύσης.

Ερωτηθείς για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ο κύριος Λοβέρδος ανέφερε ότι είναι «απολύτως υπέρ». «Όταν ψηφίζεις ‘όχι’ επί της αρχής αυτού του νομοσχεδίου είναι το μήνυμα που στέλνεις στον κόσμο. Η αγωνία του να κάνεις αυτού του είδους την αντιπολίτευση οδήγησε στο να έχουμε ένα μόνο κόμμα και κάτι άλλα μη κυβερνητικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κρουαζιέρα… στο Αιγαίο θα κάνουν οι Λημνιοί

Με απευθείας ανάθεση η άγονη της Λήμνο στo Aqua Blue, μέχρι να βγει μειοδότης στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΕΛΛΑΔΑ

«Χριστιανόμετρο δεν υπάρχει ‑ Δεν κάνουμε ό,τι πει ο Βελόπουλος ή άλλος πολιτικός»

Δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου κατά την επίσκεψη του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις δομές της Εκκλησίας στο Δήλεσι
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινάει ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Θα προβληθεί από τον ΑΝΤ1-Δειτε αναλυτικά τις ώρες και μέρες προβολής