× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πέτρα και Πλωμάρι μπορούν να ανακουφίσουν τη Μυτιλήνη

Οι απευθείας συνδέσεις της Πέτρας με το Αιβαλί και του Πλωμαρίου με τη Σμύρνη μπορούν να μειώσουν τον κυκλοφοριακό φόρτο στο λιμάνι της Μυτιλήνης -Ευρεία σύσκεψη σήμερα Σάββατο στη Μυτιλήνη με την παρουσία Λογοθέτη και Κυριαζόπουλου

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 9/3/2024

Πέτρα και Πλωμάρι μπορούν να ανακουφίσουν τη Μυτιλήνη

Η αύξηση της επιβατικής κίνησης στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις  της Λέσβου με την Τουρκία κάνει επιτακτική ανάγκη να λειτουργήσουν την φετινή χρονιά οι πύλες εισόδου Σένγκεν στο λιμάνι της Πέτρας και του Πλωμαρίου. Οι εκτιμήσεις για διπλασιασμό των αφίξεων Τούρκων τουριστών στη Λέσβο το 2024, σημαίνει πως θα καταγραφούν στο νησί  150.000 αφίξεις, αν σε αυτές προστεθούν οι τουρίστες με διαβατήρια άλλων χωρών που φθάσουν στην Λέσβο τότε είναι πολύ πιθανό να καταγραφούν 200.000 αφίξεις τουριστών.  Δηλαδή θα πραγματοποιηθούν 400.000 αφιξοαναχωρήσεις επιβάτων. Ο αριθμός αυτός είναι πολύ δύσκολο να εξυπηρετηθεί από το λιμάνι της Μυτιλήνης. Διότι οι οδοί πρόσβασης στο λιμάνι διέρχονται από το κέντρο της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήδη οι τουριστικοί πράκτορες και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις συνδέσεις της Λέσβου με τα απέναντι Τουρκικά παράλια δηλώνουν έτοιμοι να αξιοποιήσουν τα λιμάνια της Πέτρας και του Πλωμαρίου και τις πύλες εισόδου που έχουν δημιουργηθεί σε αυτά.

Ο ταξιδιωτικός πράκτορας Άρης Λαζαρής σημειώνει πως: «η πύλη εισόδου της Πέτρας είναι μια πολύ καλή λύση, για τους τουρίστες και τα γκρουπ των τουριστών από το Αϊβαλί, που θα έχουν προορισμό την ευρύτερη περιοχή της βορειοδυτικής Λέσβου». Διότι θα φθάνουν στον προορισμό τους πολύ ταχύτερα και χωρίς την ταλαιπωρία της αναμονής για το πέρασμα από τον έλεγχο των διαβατηρίων.

Με τον ίδιο πνεύμα μπορεί να αξιοποιηθεί η πύλη εισόδου του Πλωμαρίου, για τους τουρίστες που θα προέρχονται από το λιμάνι της Σμύρνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν δύο πρόσθετες πύλες εισόδου της Λέσβου,  απορροφήσουν ένα μεγάλο μέρος της επιβατικής κίνησης από και προς την Τουρκία, θα βοηθήσουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών αλλά και στην ανακούφιση της λειτουργίας του κέντρου της Μυτιλήνης.

Η κρίσιμη περίοδο, για την τουριστική κίνηση και για την λειτουργία του λιμανιού της Μυτιλήνης είναι το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου. Την περίοδο αυτή θα υπάρχει αυξημένη επιβατική κίνηση στο λιμάνι της πόλης τόσο από τα πλοία που συνδέουν την Λέσβο με την Τουρκία όσο και από εκείνα που εκτελούν δρομολόγια από και προς τα λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Να σημειωθεί ότι σήμερα Σάββατο 9 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου στη Μυτιλήνη ευρεία σύσκεψη παρουσία του Γενικού Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη Μάνου Λογοθέτη και του Γενικού Γραμματέα  Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Βαγγέλη Κυριαζόπουλου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Αστυνομίας και του Λιμενικού, ο δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Γιαννάκας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου Βασίλης Βογιατζής, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου Παναγιώτης Χατζηκυριάκος καθώς και ο Παναγιώτης Τακτικός πρόεδρος του ΔΛΤΛ. Στη σύσκεψη εκφράστηκε η βούληση προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Απριλίου οι υποδομές που απαιτούνται για την εφαρμογή του μέτρου της εξπρές-βίζα για τους Τούρκους τουρίστες. Ο κ.Λογοθέτης από τη μεριά του δεν απάντησε για το πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η εφαρμογή ωστόσο επεσήμανε πώς «εμείς επιδιώκουμε να είμαστε έτοιμοι και να εφαρμοστεί το μέτρο σε όφελος των επισκεπτών».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Καταγγελία: Χωρίς νερό για 12 ώρες η Θερμή

Καμία ενημέρωση στους κατοίκους του χωριού για το πότε θα αποκατασταθεί η υδροδότηση του χωριού
ΧΩΡΙΑ

Όχι στις αυξήσεις της ΔΕΥΑΛ από τον Πολιχνίτο

Ψήφισμα εξέδωσε το Τοπικό Συμβούλιο Πολιχνίτου και εκφράζει την αντίθεση του στις αυξήσεις που ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΛ στα τιμολόγια της ύδρευσης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαλσαμίδης: Δεν δόθηκαν απαντήσεις για τα μεγάλα έργα της Λέσβου

Κριτική στην Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη από τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέα εποχή για την πλαζ Τσαμάκια της Μυτιλήνης

Ξεκίνησε τη λειτουργία της νωρίτερα από ποτέ με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό, ανακαινισμένα αποδυτήρια, τουαλέτες και είσοδο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Σήμανση και φωτεινή σηματοδότηση στον κόμβο της Αγίας Τριάδας Καλλονής»

Ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Β.Α. Αιγαίου, με αφορμή τα ατυχήματα που έγιναν την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του δρόμου Καλλονής - Σιγρίου
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Στο πλευρό των χωριών ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του ου Αντιδημάρχου Συντονισμού Κοινοτήτων και Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Γιώργου Μακρογιάννης, με τους Προέδρους των 36 τοπικών κοινοτήτων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συναντήσεις των αιμοδοτών Μυτιλήνης με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

Ο Πρόεδρος του ΕΚΕΑ συναντήθηκε με όλα τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΑΜ στη νέα, μόνιμη πλέον αίθουσα όπου διενεργούνται οι εθελοντικές αιμοδοσίες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σύσταση της Υπηρεσίας καθαριότητας Μυτιλήνης για τα ογκώδη αντικείμενα

Διαβάστε αναλυτικά τι θα ισχύσει για τη Μεγάλη Εβδομάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χωρίς φαναράκια η Μεγάλη Παρασκευή, λόγω αντιπυρικής περιόδου

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Πασχαλινών εκδηλώσεων του Δήμου Μυτιλήνης. Κύκλοι της πυροσβεστικής αναφέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί να πετάξουν φαναράκια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ στηρίζει την Κίνηση κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα συναντήθηκε με μέλη της κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εχει αδικηθεί η Λέσβος»

Δεν περίμενε τον Ιούνιο του 2023 όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά το νησί ότι θα γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Βρέθηκαν στον «μαγικό κόσμο των βιβλίων»!

Εντυπωσιακή μουσικο-αφηγηματική παράσταση από την Αθανασία Δαφιώτη και τον Γρηγόρη Μολυβιάτη στην Πέτρα