× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πώς μοναχοί έκαναν σταυρούς και εικόνες να δακρύζουν

Αποκαλυπτικό βίντεο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/3/2024

Πώς μοναχοί έκαναν σταυρούς και εικόνες να δακρύζουν

Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο με τη Μονή Οσίου Αββακούμ στην Εκκλησία της Κύπρου στο χωριό Φτερικούδι έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα οι νέες αποκαλύψεις «καίνε» και τον ηγούμενο της Μονής, ο οποίος εμφανίζεται να συνεργάζεται με τον έναν εκ των δύο μοναχών – τους βασικούς κατηγορούμενους για την πολύκροτη υπόθεση – για την παρασκευή μύρου και την χρήση του (εν προκειμένω) σε σταυρό ή σε εικόνες ώστε να εξαπατήσουν τους πιστούς πως δήθεν είναι «θαυματουργές».


Συγκεκριμένα, στο βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της μονής Οσίου Αββακούμ, το οποίο δημοσιεύει ο Πολίτης της Κύπρου, φαίνεται ο ηγούμενος της μονής, Νεκτάριος, και ο μοναχός Αββακούμ να προετοιμάζουν το υγρό και να βυθίζουν τον σταυρό μέσα σε αυτό ώστε να αναβλύζει μύρο.

Ο μοναχός Αββακούμ εμφανίζεται να κρατά το δοχείο με το κοκτέιλ που έχουν ετοιμάσει, ενώ ο Νεκτάριος του δίνει οδηγίες για να βάλει αρκετό «μύρο» μέχρι να «κολυμπώσει». Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι απατεώνες της Μονής χρησιμοποιούσαν και μηχανισμό, ο οποίος διοχέτευε μύρο σε εικόνες για να τις κάνει να δακρύζουν. Το συγκεκριμένο βίντεο είναι μόνο ένα μικρό απόσπασμα από τα όσα καταγράφηκαν στη μονή στο Φτερικούδι και πρόκειται για υλικό το οποίο παραδόθηκε στην Αστυνομία και στην Ιερά Σύνοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται πως την Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδη, λόγω των «θαυματουργών» εικόνων, επισκέπτονταν χιλιάδες πιστοί, αλλά και μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, μεταξύ των οποίων ο Μητροπολίτης Πάφου Τυχικός και ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος. Τη δε εποπτεία της Μονής είχε Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας.

Το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε αφορά τόσο οικονομικές απάτες, όσο και σεξουαλικές περιπτύξεις μοναχών. Από τις έρευνες εντοπίστηκε χρηματικό ποσό 800.000 ευρώ, αλλά και δύο διαμερίσματα ένα στον Πειραιά και ένα στη Λεμεσό, που φέρονται να ανήκουν στους δύο μοναχούς του μοναστηρίου, οι οποίοι είναι και οι βασικοί πρωταγωνιστές του σκανδάλου.

Οι δύο μοναχοί, όπως αποκαλύφθηκε σε συνεργασία με τον ηγούμενο, φέρονται να παραπλανούσαν τους πιστούς με διάφορες μεθόδους, παρουσιάζοντας «θαυματουργές» εικόνες που δάκρυζαν ή έσταζαν μύρο. Αυτές προσέλκυαν όλο και περισσότερο κόσμο και αυτοί αποκόμιζαν τεράστια ποσά για ίδιον όφελος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό όμως που «έκαψε» τους δύο μοναχούς δεν ήταν οι απάτες, αλλά η αποκάλυψη των μεταξύ τους ερωτικών περιπτύξεων, οι οποίες μάλιστα είχαν καταγραφεί από κάμερες που είχαν τοποθετήσει οι ίδιοι στο μοναστήρι. Ήταν τέτοια η πεποίθησή τους πως ελέγχουν τα πάντα που δεν έμπαιναν καν στον κόπο να τις κλείσουν με αποτέλεσμα οι συνευρέσεις αλλά και οι απάτες τους να αποθηκευτούν σε βίντεο.

Όταν το όσα συνέβαιναν πίσω από κλειστές πόρτες - και μπροστά στις κάμερες – άρχισαν να συζητούνται, τότε ο υπεύθυνος για τη Μονή Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας αποφάσισε να πραγματοποιήσει αιφνιδιαστική έφοδο. Το υλικό από τις κάμερες έπεσε στα χέρια του και το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κρουαζιέρα… στο Αιγαίο θα κάνουν οι Λημνιοί

Με απευθείας ανάθεση η άγονη της Λήμνο στo Aqua Blue, μέχρι να βγει μειοδότης στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΕΛΛΑΔΑ

«Χριστιανόμετρο δεν υπάρχει ‑ Δεν κάνουμε ό,τι πει ο Βελόπουλος ή άλλος πολιτικός»

Δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου κατά την επίσκεψη του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις δομές της Εκκλησίας στο Δήλεσι
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.