× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κριτική Αλατζά στη Δημοτική Αρχή Βέρρου

Στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δυτικής Λέσβου αναφέρεται στην αξιοποίηση των γηροκομείων Άντισσας και Πολιχνίτου και στην εκκαθάριση της Αναπτυξιακής Ερεσού - Αντίσσης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/3/2024

Κριτική Αλατζά στη Δημοτική Αρχή Βέρρου

Κριτική στη δημοτική αρχή Δυτικής Λέσβου ασκεί ο επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργική Ενότητα» Απόστολος Αλατζάς σε ότι αφορά στη διαχείριση των κτιρίων του γηροκομείου Πολιχνίτου και του Καπή Άντισσας. Όπως σημειώνει ο κ. Αλατζάς τα κτίρια αυτά παρά τις αρχικές δεσμεύσεις του Δήμου ότι θα λειτουργήσουν ως γηροκομεία, υπό το μανδύα της Ζαχάρειου Μονάδας της Αγίας Παρασκευής, αυτό δεν προχώρησε ποτέ κι έτσι τελικά παραχωρήθηκαν σε άλλους φορείς. Το δεύτερο ζήτημα για το οποίο ασκεί κριτική ο κ. Αλατζάς αφορά στην Αναπτυξιακή Ερεσσού - Αντίσσης η εκκαθάριση της οποίας ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί όπως αναφέρει: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:  

«Αδιαμφισβήτητα η Δημοτική Αρχή έχει κάνει σημαντικές προόδους σε ότι αφορά το επικοινωνιακό κομμάτι αφού με μία προγραμματική συμφωνία επιδιώκει να κρύψει κάτω από το χαλί δύο ζητήματα που φάνηκε ανίκανη να διαχειριστεί, εκείνο της λειτουργίας του Γηροκομείου Άντισσας & της Αναπτυξιακής Ερεσού - Αντίσσης.

Ως προς το πρώτο σκέλος να υπενθυμίσουμε ότι την προηγούμενη τετραετία η Δημοτική Αρχή –που δεν έχει αλλάξει- διαμήνυε ότι τόσο το Γηροκομείο Άντισσας όσο και το Γηροκομείου Πολιχνίτου επρόκειτο να λειτουργήσουν υπό τον μανδύα της «Ζαχάρειου» Μονάδας Ηλικιωμένων Αγίας Παρασκευής. Βέβαια εκ του αποτελέσματος το Γηροκομείο Άντισσας θα παραχωρηθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου για δημιουργία Κέντρου Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Φιλοξενίας Φοιτητών Μονάδας Ψυχικής Υγείας και το Γηροκομείο Πολιχνίτου θα παραχωρηθεί με την επιδίωξη να λειτουργήσει ως Μονάδα Ψυχικής Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να θυμίσουμε ότι στην πρώτη περίπτωση ακόμη εκκρεμεί από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου η οικονομοτεχνική μελέτη για την ένταξη του Γηροκομείου Άντισσας στη ΖΑΧΑΡΕΙΟ για την λειτουργία του οποίου είχε ζητηθεί από την τοπική κοινωνία να αξιοποιηθούν τα ανταποδοτικά από τις Ανεμογεννήτριες της Αναπτυξιακής Ερεσού – Αντίσσης που ανέρχονται περίπου στις 50.000 ευρώ ετησίως.  Θα πρέπει να τονίσουμε ότι δαπανήθηκε δημόσιο χρήμα με την προοπτική ο συγκεκριμένος χώρος να λειτουργήσει ως Γηροκομείο, ενώ ακόμη περιμένουμε τα αποτελέσματα της προσφυγής του Δήμου Δυτικής Λέσβου για τα ΕΣΟΔΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ύψους 250.000 ευρώ.

Ως προς το σκέλος της Αναπτυξιακής, από την οποία άγνωστο παραμένει μέχρι τώρα που βρίσκονται χρήματα ετών, επισημαίνεται ότι η τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου 2022 κατά την συζήτηση του θέματος με τίτλο: «Εκκαθάριση της δημοτικής επιχείρησης του πρώην Δήμου Ερεσού - Αντίσσης με την επωνυμία «Αμιγής Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Ερεσού - Αντίσσης» ήθελε η εκκαθάριση αλλάζει χέρια και να την αναλαμβάνουν οι Ορκωτοί Λογιστές με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Νοέμβριο του 2023, ενώ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022 έπρεπε να δώσει στοιχεία ο προηγούμενος εκκαθαριστής κατά την διάρκεια θητείας του οποίου η ενημέρωση υπήρξε προβληματική γι’ αυτό και η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια. Βεβαίως μέχρι τούδε καμία ενημέρωση ως προς την εκκαθάριση της Αναπτυξιακής δεν υπήρξε.

Σε ότι έχει να κάνει με το Γηροκομείο Πολιχνίτου ούτε αυτό πρόκειται να λειτουργήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι φανερό ότι η Δημοτική Αρχή επιλέγει να μην επιτύχει σκοπούς και στόχους ως απόρροια της συνέχειας της διαχείρισης στην αυτοδιοίκηση και ικανοποίησης των αναγκών των δημοτών, που ενδεχομένως μπορεί να είναι βολικό να χαρακτηρίζονται κοστοβόρες, αλλά δεν παύουν να είναι ανάγκες και να αποποιείται των ευθυνών της καλύπτοντας με περίτεχνο τρόπο τις όποιες «πληγές» προβληματικής διαχείρισης αγνοώντας το γεγονός ότι αυτές οι επιλογές οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην σήψη και στον θάνατο και πως η ατιμωρησία παραγόντων στρεβλής διαχείρισης σηματοδοτεί την επανάληψη τέτοιου είδους φαινομένων με ότι αυτό συνεπάγεται για ένα υγειές Δήμο.

Καταλήγοντας ζητούμε α) το κτίριο του Γηροκομείου Άντισσας να λειτουργήσει με γνώμονα τον στόχο για τον οποίο δημιουργήθηκε και β) να ενημερωθούμε για την πορεία εκκαθάρισης της Αναπτυξιακής Ερεσού – Αντίσσης που βάσει του χρονοδιαγράμματος της 1ης Νοεμβρίου 2022 θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ