× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Το ελληνικό κράτος παρέδωσε αυτό το κορίτσι στον δολοφόνο του»

Η δημοσιογράφος, ντοκιμαντερίστρια, Μαρία Λούκα σχολιάζει τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους και παρεμβαίνει στην εκπομπή του Πάνου Χαρίτου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/4/2024

«Το ελληνικό κράτος παρέδωσε αυτό το κορίτσι στον δολοφόνο του»

Η Μαρία Λούκα, Ντοκιμαντερίστρια - Δημοσιογράφος παρεμβαίνει στην εκπομπή του Πάνου Χαρίτου για τη γυναικοκτονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο, και σχολιάζει τα λεγόμενα της Σοφίας Βαγενά Αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας - Μέλος της επιτροπής δικαιωμάτων και ισότητας της ΠΟΑΣΥ στο Kontra News.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά και τη δημοσίευση του ηχητικού από τη συνομιλία της 28χρονης, Κυριακής με την Αμεση Δράση, η Μαρία Λούκα σχολίασε σχετικά:

«Το τελευταία λόγια που άκουσε η Κυριακή Γρίβα πριν δολοφονηθεί ήταν «κυρία μου το περιπολικό δεν είναι ταξί». Ζήτησε βοήθεια και εισέπραξε πρώτα αδιαφορία και μετά χλευασμό. Απαξίωσαν και ειρωνεύτηκαν τον φόβο της. Έκοψαν την κλωστή που θα μπορούσε να τη σώσει. Στην πραγματικότητα το ελληνικό κράτος παρέδωσε αυτό το κορίτσι στον δολοφόνο του.
Στον εξωφρενικό και εξοργιστικό διάλογο της Άμεσης Δράσης με τη γυναίκα που έχει κακοποιηθεί στο παρελθόν και καταλαβαίνει ότι κινδυνεύει συμπυκνώνεται η κυνική αλαζονεία της εξουσίας απέναντι στον απλό άνθρωπο που υποφέρει. Συμπυκνώνεται επίσης ο σεξισμός της – γιατί ναι, δεν είναι μόνο ζήτημα ελλιπούς εκπαίδευσης, ακαταλληλότητας, αχρηστίας και γραφειοκρατίας, είναι και ζήτημα ιδεολογίας. Είναι μισογύνηδες, ομοφοβικοί, τρανσφοβικοι. Υποτιμούν την αξία της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της σεξουαλικής αυτονομίας των γυναικών, των θηλυκοτήτων και των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Γι’ αυτό και με τόση ευκολία υποτιμούν τον φόβο τους.
Και δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη θεσμική συνέργεια στη γυναικοκτονία. Ούτε καν το βουλώνουν. Προσπαθούν να ξεγλιστρήσουν και να τα ρίξουν στο θύμα. Μάλιστα ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν δίστασε να κάνει ωμό και ακατέργαστο victim blaiming με τον ανεκδιήγητο ισχυρισμό ότι έπαιξε ρόλο η συμπεριφορά της κοπέλας στα κοινωνικά δίκτυα. Τη λοιδορούν ακόμα και δολοφονημένη.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Το ριζάρι, των κόκκινων αυγών του φτωχού

ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ευχές για το Πάσχα από τον Κώστα Μουτζούρη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου απευθύνει ευχές στους κατοίκους των νησιών μας
ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

Τι αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο και ποιους όρους έθεσε - Αντίθετος ο εισαγγελέας που τον κρίνει αμετανόητο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου
ΕΛΛΑΔΑ

Το βάψιμο αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη και όσα πρέπει να προσέξετε

Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκδήλωση για τη Λέσβο στο Λονδίνο με Λαζόπουλο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση προβολής που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συναντήσεις Καλλία, Χατζηκυριαζή και Κουρσουμποά στη Λήμνο

Οι αντιπεριφερειάρχες Τεχνικών Έργων, Μεταναστευτικής Κρίσης και Οικονομικών επισκέφθηκαν το νησί και είχαν συναντήσεις με φορείς και αυτοδιοικητικούς
ΕΛΛΑΔΑ

Λήγει η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Εχουν εγγραφεί πάνω από 157.000 πολίτες
ΚΟΣΜΟΣ

Η «άλωση» των Βρυξελλών από τις Big Tech

Πώς οι Apple, Google, Microsoft, Facebook/Meta και Amazon οργανώνουν τις πιέσεις τους σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί στην Κίνα από ανεμοστρόβιλο

Φονικές πλημμύρες απειλούν ζωές 12 εκατομμυρίων ανθρώπων