× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κατά του λαϊκισμού μίλησε ο Ιάσων Πιπίνης

Από το βήμα του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/4/2024

Κατά του λαϊκισμού μίλησε ο Ιάσων Πιπίνης

Στους «λαϊκιστές» και στον λαϊκισμό που, όπως υποστήριξε, «απειλούν τη Δημοκρατία», αναφέρθηκε ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού με καταγωγή από το Μεσότοπο, Ιάσων Πιπίνης, από το βήμα του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Πιπίνης επιτέθηκε εμμέσως στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «στο παρελθόν είχαν προσεγγίσει με στρεβλό τρόπο τη Λατινική Αμερική, πότε ζητώντας φθηνό πετρέλαιο σε περίπτωση εξόδου της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πότε λαμβάνοντας συμβουλές από αυταρχικά καθεστώτα για τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης και των ΜΜΕ. Αυτοί σήμερα κουνάνε το δάχτυλο στην κυβέρνηση και μιλάνε για Κράτος Δικαίου», τόνισε ο κ. Πιπίνης.

«Ως δημοσιογράφος στο παρελθόν είχα αποκαλύψει τις προνομιακές και ομολογουμένως περίεργες σχέσεις με το αυταρχικό καθεστώς του Μαδούρο και για αυτές μου τις αποκαλύψεις είχα δεχθεί επιθέσεις, ύβρεις, ακόμη και απειλές από τα γνωστά αλλά ανώνυμα τρολ του διαδικτύου», κατέληξε ο κ. Πιπίνης.

Στο Συνέδριο της Ν.Δ., τις τριήμερες εργασίες του οποίου έκλεισε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο στενός συνεργάτης του μεταξύ άλλων μίλησε για το έργο του στην κυβέρνηση, και ειδικότερα στο κομμάτι των διεθνών σχέσεων. «Τα τελευταία χρόνια αναβαθμίζουμε σημαντικά τις σχέσεις μας με τη Λατινική Αμερική, κερδίζοντας νέους διεθνείς συμμάχους, πολύτιμοι σε ψηφίσματα που μπορούν να μας στηρίξουν στις διαφορές μας με την Τουρκία για παράδειγμα, απλώνοντας γέφυρες στην ομογένεια στις χώρες αυτές. Ανοίξαμε μια νέα πρεσβεία στον Παναμά, για πρώτη φορά η Ελλάδα εισήλθε με το καθεστώς Παρατηρητή σε τρεις Περιφερειακούς οργανισμούς, την Κοινότητα των Άνδεων, την Caricom της Καραϊβικής, τον Sica της Κεντρικής Αμερικής. Ενισχύουμε την παρουσία μας σε αυτήν την περιοχή. Ο ΕΟΤ άνοιξε Γραφείο στη Μαδρίτη στοχεύοντας κυρίως στην αγορά της Λατινικής Αμερικής. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια στην εξωτερική της πολιτική, κοιτάζοντας και πέρα από τη γειτονιά μας, αναζητώντας πάντα εθνικά οφέλη», υποστήριξε ο κ. Πιπίνης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ