× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σύσκεψη για την βία κατά των γυναικών

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες θα γίνουμε «Ασπίδα» προστασία για τις γυναίκες και τα παιδιά τονίζει στο κάλεσμα της Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων σε Δομές και ΜΚΟ στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/4/2024

Σύσκεψη για την βία κατά των γυναικών
Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων σε Δομές και ΜΚΟ στο Προσφυγικό – Μετνααστευτικό της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου διοργανώνει σύσκεψη – συζήτηση την Δευτέρα 15 Απριλίου στο καφέ «Ιρλανδός» στη Μυτιλήνη, στις 6:30 το απόγευμα με θέμα: «Πολύμορφη βία κατά των γυναικών. Χτίζουμε συλλογική ασπίδα προστασίας. Δεν συνηθίζουμε στα τέρατα που το σύστημα γεννά!».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρει:

«Όλοι μας βρισκόμαστε ξανά και ξανά στις ίδιες τραγωδίες θεατές. Τραγωδίες που πλέον αυτό το σύστημα γεννά με τρομακτική συχνότητα ενώ μας προτρέπει παράλληλα να συνηθίσουμε σε αυτές, να μην αντιδρούμε, αποσκοπώντας να μας κάνουν συνένοχους στα εγκλήματά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να συνηθίσουμε δηλαδή νεαρά κορίτσια σήμερα στην Χίο, σε άλλο ένα πολύνεκρο ναυάγιο, να ανασύρονται νεκρά. Να προστίθενται στην ατέλειωτη λίστα ξεριζωμένων λόγω των πολέμων και της φτώχιας που πληρώνουν με την ζωή τους την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.

Να συνηθίσουμε δηλαδή γυναίκες να δολοφονούνται έξω από τα Α.Τ. από τα οποία διώχθηκαν χωρίς να τους δοθεί ουδεμία βοήθεια και στήριξη. Αντιθέτως να λαμβάνει και την κατάπτυστη απάντηση που μας γεμίζει οργή πως «το περιπολικό δεν είναι ταξί» λίγα μόλις λεπτά πριν δολοφονηθεί.

Να συνηθίσουμε δηλαδή προσπάθειες συγκάλυψης μαστροπών και βιαστών όπως του Ηλία Μίχου στην υπόθεση του Κολωνού, προσπάθειες που έπεσαν στο κενό μετά και τον ξεσηκωμό του λαού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όχι δεν θα συνηθίσουμε – οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι θα γίνουμε «Ασπίδα» προστασίας για τις γυναίκες και τα παιδιά.

Η επιτροπή καλεί σε σύσκεψη – συζήτηση την Δευτέρα στις 18:30 στο καφέ «Ιρλανδός» με θέμα : «Πολύμορφη βία κατά των γυναικών. Χτίζουμε συλλογική ασπίδα προστασίας. Δεν συνηθίζουμε στα τέρατα που το σύστημα γεννά!».

Προετοιμάζουμε και συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Απεργία στις 17/04 με το Εργατικό Κέντρο στην πλατεία Σαπφούς στις 11 π.μ.».


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το «Ν» συμμετέχει στην απεργία των ΜΜΕ

Από τις 5 το πρωί της Τετάρτης ως τις 5 το πρωί της Πέμπτης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ στη Λέσβο την Πρωτομαγιά

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου καλεί σε συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

212 συμμετοχές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής

Δείτε εδώ τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών
ΥΓΕΙΑ

Καταγγέλλουν τον Γεωργιάδη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Αντί συνάντηση με τον υπουργό βρήκαμε μπροστά μας την Αστυνομία αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εγκατάλειψη θύματος σε τροχαίο

Η Αστυνομία της Μυτιλήνης αναζητά το δράστη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κροτίδες στην Γέρα

Κατασχέθηκαν 144 φωτοβολίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γλυκό πορτοκάλι και λικέρ από τους μαθητές της Λουτρόπολης Θερμής

Και φέτος τα παιδιά με τη βοήθεια των γονιών τους έφτιαξαν γλυκό κουταλιού και λικέρ από τα πορτοκάλια της αυλής του δημοτικού σχολείου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου