× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Λέσβου

Οι καθηγητές της Λέσβου διαμαρτύρονται για τις απειλές Κατσαρού που αφορούν την αξιολόγηση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/4/2024

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Λέσβου

Παράσταση διαμαρτυρίας «για τις απειλές Κατσαρού για την αξιολόγηση» θα πραγματοποιήσουν τα μέλη της ΕΛΜΕ Λέσβου την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 1 και 30 το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου στον Μακρύ Γιαλό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση-κάλεσμα αναφέρει τα εξής:

Μετά από τις αποφάσεις της Ολομέλειας Προέδρων της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών μέσω της ατομικής αξιολόγησης, με την προκήρυξη νέας απεργίας – αποχής από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, το υπουργείο παιδείας ξαναχτυπά!
Μια μέρα μετά από τις συναντήσεις της πολιτικής ηγεσίας (Μακρή – Κατσαρός) με τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών, με εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα, η οποία επικαλείται το άρθρο 56 του νόμου 4823/2021, απειλούνται με αντικατάσταση όσα στελέχη εκπαίδευσης, διευθυντές και διευθύντριες σχολείων, καθώς και προϊστάμενες και προϊστάμενοι, δήθεν παρακωλύουν ή αρνούνται την αξιολόγηση.
Πραγματική ντροπή και αίσχος! Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας γνωρίζει πολύ καλά ότι κανένα στέλεχος εκπαίδευσης, όπως και κανένας εκπαιδευτικός δεν αρνείται, δεν παρακωλύει, δεν παραβλέπει την υλοποίηση της αξιολόγησης. Όλοι οι παραπάνω, συμμετέχουν στις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου στην απεργία – αποχή που είναι σε πλήρη ισχύ, απολύτως νόμιμη αφού έχει επαναπροκηρυχθεί με νέα αιτήματα και μάλιστα, το Δ.Σ. της ΔΟΕ παρέδωσε το αντίστοιχο εξώδικο στην ίδια την υφυπουργό Μακρή. Αν κάποιος παρακωλύει την ομαλή λειτουργία των σχολείων με τα αντιπαιδαγωγικά και αντιεπιστημονικά του μέτρα είναι το ίδιο το ΥΠΑΙΘΑ.
Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση:
 Το δικαίωμα στην απεργία είναι κατοχυρωμένο με τους αγώνες μας. Δεν το παζαρεύουμε, δεν το παραδίδουμε.
 Καμία ποινή δε μπορεί να προκύψει για δημόσιο υπάλληλο που συμμετέχει σε οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης του κλάδου.
 Ο χαρακτηρισμός της συμμετοχής σε απεργία των δημοσίων υπαλλήλων ως παράλειψη καθήκοντος μας γυρίζει σε αλήστου μνήμης εποχές.
Είναι ξεκάθαρο ότι το Υπουργείο Παιδείας επιδιώκει οι διευθυντές/ριες να μετατραπούν σε άβουλα και πειθήνια όργανα, σε manager που θα υλοποιούν άκριτα τις κατευθύνσεις του, επιχειρεί να τους αφαιρέσει το δικαίωμα της αντίδρασης. Είναι κι αυτό μία πλευρά της επιχειρούμενης ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απειλεί να αξιοποιήσει αντίστοιχες διατάξεις με αυτές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, της περιβόητης διάταξης Γεροβασίλη, μέσω της οποίας επιχειρήθηκε να στοχοποιηθούν στελέχη στο Δημόσιο που συμμετείχαν σε αντίστοιχες μορφές κινητοποιήσεων. Η τροπολογία Γεροβασίλη, κάτω από την πίεση του κινήματος καταργήθηκε άρον άρον πριν τις βουλευτικές εκλογές το 2019 και την επανάφερε η Κεραμέως το 2021.
Είναι προσβολή της κυβέρνησης, προς την πλειοψηφία των προϊσταμένων των νηπιαγωγείων και των διευθυντών-ριών των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, που μαζί με τους
εκπαιδευτικούς προσπαθούν μέσα σε χίλιες δυσκολίες να κρατήσουν τα σχολεία όρθια. Είναι προσβολή ιδιαίτερα σε αυτό το τμήμα των στελεχών εκπαίδευσης που έχει συνταχθεί καθαρά με την πλειοψηφία του κλάδου και σήμερα του ζητάει να σκύψει το κεφάλι για να κρατήσει μία θέση στην διοίκηση.

Μπροστά στην εμμονή τους να επιβάλουν την εφαρμογή ενός νόμου, πλήρους απαξιωμένου σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, παίζουν με την ψυχολογία και την τύχη των μαθητών, από τα νήπια μέχρι τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων.Καμιά απειλή, καμιά τρομοκρατία, κανένας εκφοβισμός δε θα περάσει!!!
Εδώ και τώρα τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δοθεί καθαρή απάντηση στις απειλές της κυβέρνησης, σε νομικό και κινηματικό επίπεδο, όπως ήδη έχουν δεσμευθεί με προηγούμενες ανακοινώσεις. Κανένας μόνος και καμιά μόνη!
Το Υπουργείο Παιδείας, σοβαρά στριμωγμένο καταφεύγει στο τελευταίο οχυρό που είναι η τρομοκρατία. Ο κλάδος τώρα πρέπει να σηκώσει το γάντι, όλοι για έναν ένας για όλους.Καλούμε όλες/ους τις διεθύντριες/ες και προϊστάμενες/ους να υπογράψουν τώρα πιο μαζικά την απεργία-αποχή.Τώρα χρειάζεται να κλιμακωθεί ο αγώνας σε όλα τα επίπεδα. Απαιτούμε από τις πλειοψηφίες ΔΟΕ – ΟΛΜΕ να προχωρήσουν σε πανεργατική απεργία στις 17 του Απρίλη!Συνεχίζουμε αποφασιστικά με την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση.Κάτω τα χέρια από τους απεργούς εκπαιδευτικούς!

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στην κινητοποίηση μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι από 31-3-2024 προκηρυγμένες στάσεις εργασίας (μίας, δύο ή τριών ωρών) στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ9950/ΓΔ5/27-01-23 της ΕΛΜΕ Λέσβου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

E‑twinning και Ολυμπιακοί Αγώνες στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Καλλονής

Το πρόγραμμα έδωσε στα παιδιά πολλαπλές εμπειρίες μάθησης, μέσα από βιωματικές δράσεις και παιχνίδια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν την Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών εργαζομένων και ολοκλήρωση του Οργανογράμματος του ΕΚΑΒ διεκδικούν οι εργαζόμενοι
ΥΓΕΙΑ

Τρίωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας Λέσβου

Προκειμένου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Στα χρώματα των αυτοάνοσων νοσημάτων το Δημαρχείο Μυτιλήνης

Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα ανοσολογίας και την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Οδηγοί της Μυτιλήνης, γιορτάζουν τα 75 τους χρόνια

Το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού εξέδωσε ανακοίνωση για την επέτειο ίδρυσής τους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Λέσβος έγραψε «Έπος» στη Χίο

Γράφει η ομάδα ΕΥ ΖΗΝ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνελήφθη στη Μυτιλήνη καταζητούμενος της Ευρώπης

Διώκεται για διακίνηση ναρκωτικών και ψυχότροπων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΘΕΑΤΡΟ

Χάρη στη «Φλόγα» αγαπήσαμε κι άλλο τη ζωή

Είδαμε τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Αντουέλ Νάκε, για καλό σκοπό, στο καφενείο «Πι»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Kαι οι Προοδευτικές Γυναίκες στην υποδοχή Γεωργιάδη

Καλούν σε συμπόρευση με το Εργατικό Κέντρο, την Ενωση Γιατρών ΕΣΥ και τα σωματεία την Τρίτη 30 Απριλίου