× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αρον άρον αναχώρησαν τα ΜΑΤ από το λιμάνι της Μυτιλήνης

Αλλιώς ήρθαν, κι αλλιώς… έφυγαν

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/2/2020

Αρον άρον αναχώρησαν τα ΜΑΤ από το λιμάνι της Μυτιλήνης
' χρόνος ανάγνωσης

Αναχώρησαν στις 9 το πρωί οι κλούβες και οι διμοιρίες των ΜΑΤ από το λιμάνι της Μυτιλήνης. Είναι οι διμοιρίες που έφτασαν μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, με την έλευσή τους- επιχείρηση υπεράσπισης της επιταγμένης Καράβας και της δημιουργίας νέας δομής προσφύγων και μεταναστών.

Οι διμοιρίες επιβιβάστηκαν στο πλοίο Νήσος Ρόδος το οποίο πραγματοποίησε έκτακτο δρομολόγιο αντί για το κανονικό που θα ξεκινούσε πολλές ώρες αργότερα, μόνο και μόνο για να μεταφέρει τους άνδρες των ΜΑΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην αναχώρησε δε ήταν και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης για να πιστοποιήσει… ιδίοις όμμασι ότι φεύγουν.

Πάντως όσοι βρέθηκαν μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας στο λιμάνι ή παρακολούθησαν τη ζωντανή μετάδοση του «Ν», θα θυμούνται ότι με άλλο… αέρα αποβιβάστηκαν από το «Εξπρές Πήγασος» και με άλλο αέρα μπήκαν στο «Νήσος Ρόδος»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γιάννης Μπουρνούς

«Η δεύτερη μεγάλη νίκη του λεσβιακού λαού, μετά τη χθεσινή αποχώρησή τους από Διαβολόρεμα και Καράβα, είναι γεγονός» σχολίασε ο βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς που ανήρτησε και σχετική φωτογραφία με την παράταξη προς επιβίβαση στο πλοίο των ΜΑΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η κυβέρνηση της ΝΔ διέταξε τη "θεαματική" απόβαση και ισοπέδωση των Λέσβιων.

Πόνταρε στην στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας, ξεχνώντας ότι οι ντόπιοι ξέρουν σπιθαμή προς σπιθαμή τα χώματα που τους μεγάλωσαν.

Προσέκρουσε λοιπόν σε ένα αδιάσπαστο ανθρώπινο τείχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες πρωτοφανούς όξυνσης που δημιούργησε η κυβέρνηση στη Λέσβο, χθες υπήρξαν και καταστάσεις που σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να είχαν συμβεί και για τις οποίες λυπούμαστε. Εύχομαι οι 43 τραυματίες αστυνομικοί να αναρρώσουν γρήγορα και ομαλά. Έπεσαν θύματα των επιλογών των πολιτικών τους προϊσταμένων, που αυτή τη στιγμή, αν είχαν ίχνος τσίπας, θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί.

Οι δικοί μας τραυματίες είναι όλοι εκτός κινδύνου. Αναρωτιέμαι, όμως, -μάλλον άδικα- αν γι αυτούς ή για τα καμμένα δέντρα από τα χημικά ή για τα σπασμένα αυτοκίνητα των ντόπιων θα υπάρξει έστω κάποια δημόσια συγγνώμη από την κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, οι Λέσβιοι παραμένουμε σε εγρήγορση. Η αντιπαράθεσή μας με τους αυταρχικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς θα είναι κούρσα αντοχής. Συνεχίζουμε τον αγώνα για μαζική αποσυμφόρηση προς την ενδοχώρα, ώστε να εξομαλυνθεί η ζωή των ντόπιων, αλλά και οι πρόσφυγες να ζήσουν ανθρώπινα σε μικρότερες δομές. Και φυσικά δεν αποδεχόμαστε καμία νέα δομή πουθενά στη Λέσβο, γιατί θα πολλαπλασιάσει και θα μονιμοποιήσει τα προβλήματα. Η Λέσβος δεν θα γίνει ούτε φυλακή, ούτε τόπος απομόνωσης εξαθλιωμένων ανθρώπινων ψυχών.» κατέληξε ο κ. Μπουρνούς.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ξεκίνησαν οι εργασίες για παιδική χαρά στο Μεσαγρό Γέρας

Στον ίδιο σχεδιασμό και οι παιδικές χαρές σε Πλακάδο και Σκόπελο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανοίγει σήμερα το Χριστουγεννιάτικο Χωριό Μυτιλήνης

Εγκαίνια στο πάρκο Αγίας Ειρήνης με συναυλία της Πέννυς Μπαλτατζή
ΑΤΖΕΝΤΑ

Οικογενειακό εργαστήρι με γλυκά στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό Μυτιλήνης

Ο Στράτος Πέτρου και η Ασημένια Μήλιου προσκαλούν σε γιορτινό εργαστήρι BakeiT
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τεχνική αξιολόγηση λιμένων και παράκτιας ζώνης στη Λέσβο

Αυτοψία από τον Δρ. Ι. Σιώρη σε Ντίπι, Παναγιούδα και Τσαμάκια
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ενίσχυση της οδικής ασφάλειας με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Παραδόθηκε υλικό σήμανσης στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η παράταξη «Νέα Δράση‑Νέος Δήμος» ζητά ειδική συνεδρίαση για τη ΔΕΔΑΠΑΛ

Αίτημα για Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τη ΔΕΔΑΠΑΛ και αιχμές για τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στους δρόμους ξανά οι συνταξιούχοι της Λέσβου

Κάλεσμα αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, τις περικοπές και τον προϋπολογισμό του 2026
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Επικίνδυνες «κόντρες» ανηλίκων στα Κεραμειά

Η διασταύρωση Κεραμειών–Ιππείου έχει γίνει «πίστα» για ανηλίκους
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»