× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας καταδικάζει την αστυνομική βία των ΜΑΤ

Ενώ το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης σιωπά με εξαίρεση τους 19 θαρραλέους δικηγόρους που κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/2/2020

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας καταδικάζει την αστυνομική βία των ΜΑΤ

Θέση παίρνει για τις βιαιοπραγίες των ανδρών των ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας σε αντίθεση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης που προς ώρας δεν έχει βρει ακόμα λέξη να πει για τα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες. Εξαίρεση αποτελούν οι 19 δικηγόροι της Μυτιλήνης που κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης για τις εγκληματικές ενέργειες των ΜΑΤ σε βάρος των πολιτών της Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας: «Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, παρακολουθώντας διαρκώς τις εξελίξεις που άπτονται του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος, που είναι ζήτημα εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές, καταδικάζει την αποστολή διμοιριών ΜΑΤ στα νησιά Λέσβο και Χίο, στο πλαίσιο της κατασκευής νέων κλειστών δομών φιλοξενίας, που δυστυχώς είχε ως αποτέλεσμα τις βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομία και κατοίκους που αντιδρούν στις νέες δομές. Η άσκηση βίας και οι ακρότητες είναι αυτονόητα καταδικαστέες και είναι επιβεβλημένη η επίδειξη ψυχραιμίας εκ μέρους όλων, ιδίως δε εκ μέρους των κρατικών οργάνων. Το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα αποτελεί εθνικό θέμα μείζονος σημασίας υπεράνω κομματικών αποχρώσεων και πολιτικών πεποιθήσεων.

Η εκπόνηση σχεδίου αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργούνται λόγω των υπεράριθμων προσφύγων & μεταναστών στις υπάρχουσες δομές και των αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών απαιτεί τη συνεργασία της κυβέρνησης με τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και τις τοπικές κοινωνίες και πρέπει να έχει ως γνώμονα τόσο την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης για τους αιτούντες άσυλο όσο και την εξάλειψη των αρνητικών επιπτώσεων στις περιφέρειες της ελληνικής επικράτειας, όπου αυτοί φιλοξενούνται. Υπενθυμίζουμε δε, ότι τα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Λέρος και Κως έχουν επωμιστεί εδώ και πέντε και πλέον χρόνια το μεγαλύτερο βάρος του εν λόγω ζητήματος, και οι κάτοικοί τους έχουν επιδείξει αξιοθαύμαστη ανθρωπιστική διάθεση.

Συνεπώς, αντιμετώπιση των αιτημάτων τους απαιτεί τουλάχιστον νηφαλιότητα όπως αρμόζει σε μία δημοκρατική και ευνομούμενη πολιτεία. Υπό το φως των ανωτέρω, χαιρετίζουμε την κίνηση της απόσυρσης των αστυνομικών δυνάμεων που μετέβησαν στις παραπάνω περιοχές και καλούμε την Πολιτεία να εκκινήσει άμεσα ουσιαστικό διάλογο, τόσο με τους τοπικούς φορείς, όσο και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών προκειμένου αφ’ ενός να καταστεί δυνατή η αντιμετώπιση του ζητήματος με τρόπο αποτελεσματικό, αφ’ ετέρου δε να αποφευχθούν οι κοινωνικές εντάσεις στο μέλλον».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΥΓΕΙΑ

«Όσο σάλιο κι αν χαλάσει ο Αδωνις, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα»

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τις κινητοποιήσεις και την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν τα ιατρεία τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Η κινητοποίηση ξεκινά από τις 8 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λέσβου για την ανάδειξη αντιπροσώπων

Την Πέμπτη 16 Μαΐου από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα. Δείτε ψηφοδέλτια και υποψηφιότητες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ρούχα και παιχνίδια για τα παιδιά της Λέσβου

Δράση της αστυνομικής διεύθυνσης βορείου Αιγαίου για τους δύο δήμους