× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

15 παιδικοί σταθμοί της Λέσβου επιχορηγούνται

Πώς το «νοικοκύρεμα» του Οργανισμού του Δήμου εξασφάλισε σημαντική χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/2/2019

15 παιδικοί σταθμοί της Λέσβου επιχορηγούνται

Δεκαπέντε παιδικοί σταθμοί της Λέσβου χρηματοδοτούνται με 1,2 εκατομμύριο ευρώ, ώστε γίνουν εργασίες οι οποίες θα βελτιώσουν τη λειτουργικότητά τους και κυρίως να καλύψουν τις απαιτήσεις ασφαλείας που θέτει το ισχύον νομικό πλαίσιο, από το υπουργείο Εσωτερικών και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και ίδιους πόρους του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, με Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση εντάχθηκε οριστικά και εξασφάλισε χρηματοδότηση το Έργο «Επιχορήγηση του ΝΠΔΔ «Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου» για τη προσαρμογή των λειτουργούντων δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης σύμφωνα με τις  διατάξεις του ΠΔ 99/2017».

Ο Συνολικός Π/Υ του Έργου είναι 1.213.000 ευρώ και επιμερίζεται σε 750.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών και σε 463.000 ευρώ από Ίδιους Πόρους του Νομικού Προσώπου του Δήμου.

Οι παιδικοί σταθμοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το έργο αφορά τους Σταθμούς: Α’ Βρεφονηπιακό Σταθμό Μυτιλήνης, Παιδικό Σταθμό «Τέρπανδρος Αναστασιάδης», Γ’ Παιδικό Σταθμός Μυτιλήνης, Δ’ Βρεφονηπιακό Σταθμός Μυτιλήνης, Βρεφικό Σταθμό «Μαρία Αμπατζή», Παιδικό Σταθμό Παμφίλων, Βρεφονηπιακό Σταθμό Μόριας, Παιδικό Σταθμό Σκοπέλου, Παιδικό Σταθμό Παπάδου, Παιδικό Σταθμό Πλωμαρίου «Τραγάκειος», Παιδικό Σταθμό Αγιάσου, Παιδικό Σταθμό Αγίας Παρασκευής, Παιδικό Σταθμό Καλλονής, Παιδικό Σταθμό Ερεσού, Παιδικό Σταθμό Πέτρας.

«Το νοικοκύρεμα… σώζει!»

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί καταφέραμε με την άψογη συνεργασία και την συλλογική δουλειά των υπηρεσιών του Οργανισμού μας, της  Δ/νσης Προγραμματισμού και της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λέσβου να  υποβάλουμε  μια πλήρη πρόταση, με αποτέλεσμα  να εξασφαλίσουμε την χρηματοδότησή της με 750.000 ευρώ.

Βεβαίως η πρότασή μας θα ήταν αδύνατον να υλοποιηθεί εάν ο Οργανισμός δεν είχε την δυνατότητα να χρηματοδοτήσει με 463.000 ευρώ, από ίδιους πόρους την συμμετοχή του, στο συνολικό προϋπολογισμό 1.213.000 κόστους του έργου. Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί το πώς η χρηστή διοίκηση και διαχείριση και ο σωστός σχεδιασμός μας, μας επιτρέπουν να διαθέτουμε ένα τόσο μεγάλο ποσό από ίδιους πόρους, μιας και το ΝΠΔΔ είναι πλέον ένας δημοτικός οργανισμός που φροντίσαμε να είναι οικονομικά υγιής. Αυτήν μας την φροντίδα μπορούμε σήμερα να την επιστρέφουμε στους κατοίκους μας με πράξεις (σε ότι αφορά τους Παιδικούς Σταθμούς ο εξασφαλισμένος από Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις προϋπολογισμός τους ανέρχεται στα 2.500.000 ευρώ) , πιστοί στην πάγια  πολιτική μας θέση: η οικονομία να υπηρετεί τους πολίτες και όχι οι πολίτες την οικονομία.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ως πότε θα μείνει η Μυτιλήνη χωρίς κολυμβητήριο;

Καμία εξέλιξη έως αυτή τη στιγμή για την χρηματοδότηση του έργου η οποία περιορίστηκε σημαντικά από το Υπουργείο μετά την πρώτη δημοπράτηση του έργου. Δεν προχωρά η διαδικασία χωρίς ολόκληρο το ποσό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος