× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σε χώρους εργασίας και χωριά η Μαρία Κομνηνάκα

Συναντήσεις και περιοδείες του ΚΚΕ με επικεφαλής τη βουλεύτρια Ν. Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/4/2024

Σε χώρους εργασίας και χωριά η Μαρία Κομνηνάκα

Περιοδείες σε χώρους εργασίας, κατάρτισης και σε χωριά πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΚΚΕ με επικεφαλής τη βουλεύτρια Ν. Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Τρίτη περιόδευσε στο δικαστήριο όπου πραγματοποίησε  συνάντηση με τους δικαστικούς υπαλλήλους, ενόψει της επερχόμενης ψήφισης του νομοσχεδίου για το Νέο δικαστικό χάρτη, που προχωράει στην ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας με κατάργηση των Ειρηνοδικείων: «Οι δικαστικοί υπάλληλοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νέο νομοσχέδιο, όπως την έχουν ήδη εκφράσει και στην πρόσφατη γενική τους συνέλευση. Ταυτόχρονα εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τα πολύ μεγάλα προβλήματα που παραμένουν λόγω της μεγάλης υποστελέχωσης, ιδιαίτερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, που  οδηγεί σε υπερεντατικές συνθήκες εργασίας τους υπαλλήλους και στην εξάντληση, κατάσταση που θα επιδεινωθεί περαιτέρω με τις νέες συγχωνεύσεις των δικαστηρίων».

Η βουλεύτρια εξέφρασε την κάθετη αντίθεση του ΚΚΕ στις προωθούμενες αλλαγές στο Δικαστικό Χάρτη, που αποτελεί ένα ακόμα αντιλαϊκό προαπαιτούμενο του Ταμείου Ανάκαμψης, με βάση τις κατευθύνσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας. Τόνισε ότι οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις δικαστηρίων γίνονται  με κριτήριο την εξοικονόμηση πόρων «και όχι βεβαίως την ευχερέστερη και λιγότερο δαπανηρή πρόσβαση των λαϊκών στρωμάτων στη δικαιοσύνη. Αποτελεί ένα ακόμα κρίκο στη μετατροπή της δικαιοσύνης σε  παράγοντα προσέγγισης επενδύσεων, όπως διαφημίζει η κυβέρνηση, μια δικαιοσύνη πιο φιλική στα επιχειρηματικά συμφέροντα,  αλλά πιο εχθρική και απρόσιτη για τα λαϊκά στρώματα».

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ διεκδικεί σταθερά την πλήρη στελέχωση των δικαστηρίων, όπως και έχει στηρίξει όλα τα μισθολογικά και εργασιακά αιτήματα των δικαστικών υπαλλήλων, για τα οποία έχει καταθέσει και σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή. Ταυτόχρονα, κάλεσε τους δικαστικούς υπαλλήλους να δυναμώσουν την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων τους, αλλά και να αξιοποιήσουν την πείρα τους καταδικάζοντας και στις ευρωεκλογές τη λογική «κόστους-οφέλους» που βάζει στη ζυγαριά και δημιουργεί τιμοκατάλογο για όλες τις πτυχές της ζωής μας, δυναμώνοντας το ΚΚΕ που είναι η μόνη συνεπής δύναμη που αντιπαλεύει αυτές τις πολιτικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια μέρα, επισκέφθηκαν την επαγγελματική σχολή μαθητείας της ΔΥΠΑ. Εκεί, μίλησαν με καθηγητές και σπουδαστές. Η κ. Κομνηνάκα τόνισε πως αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής που εφάρμοσαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και στην παιδεία το γεγονός ότι «όλοι οι καθηγητές βρίσκονται σε μόνιμο καθεστώς ομηρίας, ωρομίσθιοι και αναπληρωτές, που «αναπληρώνουν τον εαυτό τους» τα τελευταία 20 χρόνια. Στην ίδια ανασφάλεια που βρίσκονται και οι σπουδαστές που πολλές φορές δεν καταφέρνουν να ολοκληρώσουν και εγκαταλείπουν στα μισά την ειδικότητά τους, λόγω της αδυναμίας εξεύρεσης πρακτικής». Ανέδειξε επίσης τη θέση του κόμματος πως η πρακτική των σπουδαστών θα πρέπει να γίνεται μέσα στη σχολή και να κατοχυρώνονται αξιοπρεπείς μισθοί και δικαιώματα και όχι να «διαφημίζονται» οι σπουδαστές με όρους σκλαβοπάζαρου, ως φτηνά εργατικά χέρια, όπως στην πρόσφατη φιέστα που διοργανώθηκε.

Στην Παναγιούδα και τα Πάμφιλα, περιόδευσαν σε εμπορικά καταστήματα και καφέ. Επισημάνθηκε η κρισιμότητα της μάχης των Ευρωεκλογών, που «πρέπει να αποτελέσει μια ηχηρή καταδίκη στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής της χώρας στα διάφορα πολεμικά μέτωπα, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και τη συνενοχή των άλλων κομμάτων που στηρίζουν αυτές τις επικίνδυνες επιλογές. Τονίστηκε ότι το 90% των νομοθετημάτων που έρχονται στο ελληνικό κοινοβούλιο αποτελούν κατευθύνσεις της ΕΕ, στις οποίες έχουν συμφωνήσει στην πλειοψηφία τους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΕΛΛ. ΛΥΣΗ, όσο κι αν προσπαθούν μετά να διαφοροποιηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εργαζόμενοι, κάτοικοι και θαμώνες εξέφρασαν προβληματισμούς και αγανάκτηση για τη συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών, για την ακρίβεια, για τις δυσκολίες που βιώνουν ως αγρότες, αλλά και ανησυχία για τους κινδύνους στους οποίους έχουν μπλέξει το λαό σε περίπτωση γενίκευσης του πολέμου. Η βουλευτής  ανέφερε πως πίσω από όλα αυτά τα εγκλήματα βρίσκεται η σφραγίδα της ΕΕ, την οποία προσπαθούν να ξεπλύνουν όλα τα άλλα κόμματα, αφού έχουν βάλει σ’ αυτά την υπογραφή τους. Ο αποπροσανατολισμός που επιχειρούν με τα διάφορα με όρους lifestyle ψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων, δεν μπορεί να κρύψει τη συναίνεσή τους σε όλα αυτά που μαυρίζουν τις ζωές μας, γι’ αυτό και μόνο η σημαντική ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να αποτελέσει ελπιδοφόρο μήνυμα πανευρωπαϊκής αντεπίθεσης, που αποτελεί και τη μόνη αντισυστημική ψήφο,  τη μόνη πραγματική εργατική λαϊκή αντιπολίτευση στη Βουλή, την Ευρωβουλή αλλά και στο δρόμο, εκεί που δίνονται οι καθοριστικές μάχες για τη ζωή που μας αξίζει».

Την Πέμπτη, η βουλευτής περιόδευσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης. Συζήτησε αρχικά με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Β. Αιγαίου, Π. Κυπριωτέλλη, σχετικά με την προετοιμασία του σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας, σε επίπεδο πρόληψης, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, Ενώ στη συνέχεια συνομίλησε με τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους, όπου για άλλη μια φορά τονίστηκε η ανάγκη για άμεση στελέχωση των υπηρεσιών προκειμένου να μην αναγκάζονται σε μόνιμες επιφυλακές, υπερεντατικές συνθήκες εργασίας και μεγάλη καταπόνηση, που θέτει σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους τους πυροσβέστες όσο και την αποτελεσματικότητα του σημαντικού τους έργου.

 Ακόμα αναφέρθηκαν στην παλαιότητα των οχημάτων αλλά και των ελλείψεων σε μέσα ατομικής προστασίας, όντας μάλιστα ένας κλάδος όπου ακόμα δεν έχει αναγνωρισθεί για όλους το επίδομα για βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Η βουλευτής αναφέρθηκε στην Ερώτηση που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, που παρουσιάστηκε σε σχετική εκδήλωση στη Βουλή για τα μέτρα πρόληψης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, όπου μεταξύ άλλων ζητείται η κάλυψη των τεράστιων κενών στην Πυροσβεστική και στις Δασικές Υπηρεσίες, με μόνιμο προσωπικό και η μονιμοποίηση όλων των πενταετών, επταετών και εποχικών πυροσβεστών, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ώστε να είναι δυνατή η πλήρης επιχειρησιακή τους αξιοποίηση. 

Βεβαίως το ΚΚΕ στηρίζει το αίτημα για ένταξη των πυροσβεστών στα Βαρέα, Ανθυγιεινά και Επικίνδυνα, όπως και τη θεσμοθέτηση ενός σύγχρονου μισθολογίου που να ανταποκρίνεται στο σημερινό κόστος ζωής, με πλήρη αποζημίωση υπερωριών, νυχτερινών, εξαιρέσιμων κλπ. Τέλος, αναφέρθηκε στην  έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη, αλλά και την πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που αντιμετωπίζει σαν κόστος την αντιπυρική προστασία ανθρώπων, περιουσιών και δασών, μια πολιτική που πρέπει να καταδικαστεί μαζικά και στις Ευρωεκλογές, ενισχύοντας το ΚΚΕ, το μόνο συνεπή αντίπαλο αυτών των πολιτικών.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει η ενορία του Κάτω Χάλικα στη Μυτιλήνη

Πανηγυρικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Φωτεινής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βγήκαν οι λαμαρίνες από την προκυμαία Μυτιλήνης

Ο υπεύθυνος του έργου μίλησε στην κάμερα του «Ν» για την εξέλιξη των εργασιών οι οποίες το τελευταίο διάστημα όπως είπε έχουν ομαλοποιηθεί αρκετά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανάσταση με ομπρέλες στη Λέσβο

Μικρή αστάθεια με μπόρες αναμένεται το Μεγάλο Σάββατο στο νησί ενώ την Κυριακή του Πάσχα μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ο καιρός θα κυλήσει χωρίς προβλήματα
ΧΩΡΙΑ

Μεγάλη Παρασκευή στο Σίγρι

Οι γυναίκες του χωριού τηρώντας το έθιμο των παππούδων τους που ήρθαν πρόσφυγες από το διωγμό του 1922 στολίζουν τον επιτάφιο το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξεπέρασαν τις 11.000 οι αφίξεις Τούρκων στη Λέσβο

Το 21% των Τούρκων επισκεπτών του Απριλίου έβαλε βίζα στο Τελωνείο Μυτιλήνης. Αύξηση των αφίξεων κατά 128% το πρώτο τετράμηνο του 2024 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΧΩΡΙΑ

Ολονυχτία για τον στολισμό του Επιταφίου

Στην εκκλησία Κοιμήσεως Θεοτόκου Μιστεγνών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μυτιλήνη: Μεγάλη Πέμπτη στην Αμαλή

Ο ιερέας της Αγίας Μαρίνας μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας της Θείας Σταύρωσης, μαζί με τους πιστούς, ανηφόρισε στο εξωκλήσι που βρίσκεται σε ένα ξέφωτο μέσα στο δάσος
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΧΩΡΙΑ

Στολισμός Επιταφίου όπως παλιά από τις γυναίκες του Ασώματου

Το «Ν» παρακολούθησε την παραδοσιακή τελετουργία του στολισμού στην εκκλησία του Ταξιάρχη στον Ασώματο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με το Πάσχα ξεκινά η σεζόν στη Σκάλα Ερεσού

Ανοίγουν ένα- ένα τα καταστήματα εστίασης και τα καταλύματα, ενώ κάποια ήδη υποδέχτηκαν Τούρκους και αναμένουν τα φεστιβάλ και τη Σχολή Καλών Τεχνών
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Το Μοιρολόι της Παναγίας από τον αξέχαστο Σόλωνα Λέκκα

Δείτε το βίντεο-Κατανυκτικές στιγμές στην κορύφωση του Θείου δράματος