× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Συνεργασία για τον φάρο πολιτισμού, το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Αστεγοι, Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης συνδράμουν και ζητούν να φτιαχτεί η στέγη του ιστορικού σωματείου- Τι λένε Α. Σαμαρτζίδου, Χ. Μαλακός και Θ. Χατζηλάμπρου στο «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 23/4/2024

Συνεργασία για τον φάρο πολιτισμού, το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Μέρος των εσόδων από την παράσταση «Μικρές Ιστορίες Φόνων» που ανέβασε το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης, με παραγωγή των «Αστέγων», στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης δόθηκαν σε μία συμβολική κίνηση στήριξης του χρόνιου αιτήματος να επισκευαστεί η στέγη του Αναγνωστηρίου Αγιάσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αγαπητές θεατρικές ομάδες του νησιού, σε ένδειξη αλληλεγγύης στο Αναγνωστήριο Αγιάσου, μίλησαν διά των εκπροσώπων τους, καλεσμένοι στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99».

Η Ανθή Σαμαρτζίδου, ο Χρήστος Μαλακός από τους «Αστέγους» και ο Θέμις Χατζηλάμπρου από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης αναφέρθηκαν στην ιστορία της πεσμένης στέγης πίσω στον Ιανουάριο του 2017, αλλά και στις προσπάθειες που κάνουν τα μέλη του συνεχώς για να αναδείξουν την ιστορία του Αναγνωστηρίου. Ενός φάρου πολιτισμού, όπως είπε ο Χ. Μαλακός, όχι μόνο για τη Λέσβο, αλλά και για όλη την Ελλάδα που πρέπει όλοι οι φορείς σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού να θέσουν στο επίκεντρο της ατζέντας τους.

Θυμίζουμε ότι ήταν 11 Ιανουαρίου του 2017 όταν κατέρρευσε η σκεπή του ιστορικού κτιρίου, εξαιτίας σφοδρής χιονόπτωσης. Από τότε δεν έχει βρεθεί τρόπος χρηματοδότησης της επισκευής και αποκατάστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 ο πρόεδρος του Αναγνωστηρίου Κλεάνθης Κορομηλάς συνάντησε στην Καλλονή τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και παρουσία του Βουλευτή Λέσβου κ. Χαράλαμπου Αθανασίου του εξέθεσε το πρόβλημα ζητώντας την παρέμβαση του ίδιου, ώστε να βρεθεί λύση. Παράλληλα ο κ. Κορομηλάς είχε εκτενή συζήτηση με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη για το θέμα του Αναγνωστηρίου και μια πιθανή χρηματοδότηση από το υπουργείο Μετανάστευσης. Τέλος ο πρόεδρος του Αναγνωστηρίου παρέδωσε στον σύμβουλο του Πρωθυπουργού Θανάση Νέζη επιστολή του Δ.Σ. (δείτε εδώ την επιστολή).

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης στη Λέσβο

6.000 ευρώ η λεία των δυο γυναικών που συμμετείχαν στην απάτη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

18χρονος ο φερόμενος δράστης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΥΓΕΙΑ

«Όσο σάλιο κι αν χαλάσει ο Αδωνις, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα»

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τις κινητοποιήσεις και την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν τα ιατρεία τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Η κινητοποίηση ξεκινά από τις 8 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα