× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/4/2024

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική παραμένει η αγορά της Μυτιλήνης, μια εβδομάδα πριν το Πάσχα, παρά το γεγονός ότι ο καιρός τις τελευταίες ημέρες είναι ιδιαίτερα ευνοϊκός για ψώνια και βόλτες στην Ερμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων της πόλης ξεκινά την Κυριακή των Βαΐων όπου τα καταστήματα αναμένεται να λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Μουτζούρης, η κίνηση των καταστημάτων είναι κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα δείχνοντας πλέον αισθητά το πρόβλημα ρευστότητας που υπάρχει στο καταναλωτικό κοινό.

«Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τον καιρό αυτή την περίοδο ή άλλες συγκυρίες που θα μπορούσε να πει κανείς ότι κρατούν τους καταναλωτές μακριά από την αγορά. Η μόνη εξήγηση που υπάρχει είναι ότι οι συμπολίτες μας, περιμένουν πληρωμές σε μισθούς, συντάξεις, δώρα και αγροτικές επιδοτήσεις μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα για να βγουν να ψωνίσουν. Και πάλι όμως οι περισσότεροι θα δώσουν προτεραιότητα στις υποχρεώσεις του νοικοκυριού τους, τους λογαριασμούς και τα είδη πρώτης ανάγκης για το γιορτινό τραπέζι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Παρασκευή το πρωί ήταν η πρώτη μέρα θα έλεγε κανείς που είδαμε μια μικρή αλλαγή στην κινητικότητα της αγοράς, ίσως επειδή άρχισαν να πληρώνονται οι πρώτες συντάξεις».

Τις προηγούμενες ημέρες ωστόσο, η αγορά της Μυτιλήνης κινήθηκε σε ικανοποιητικό βαθμό από τον αυξημένο αριθμό Τούρκων επισκεπτών οι οποίοι ήρθαν στο νησί λόγω του Μπαΐραμιού. Όπως αναφέρει ο κ. Μουτζούρης, οι Τούρκοι τουρίστες έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα καταστήματα της πόλης ψωνίζονταν από ρούχα, είδη τεχνολογίας, έως και τροφές και αξεσουάρ για τα κατοικίδιά τους, ακόμη και κλειδιά για τα αυτοκίνητά τους.

Θυμίζουμε ότι το εορταστικό ωράριο της αγοράς ξεκινά από την Κυριακή των Βαΐων έως και το Μεγάλο Σάββατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, την Κυριακή των Βαΐων τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Τη Μεγάλη  Εβδομάδα, από τη Μ. Δευτέρα έως και την Μ. Πέμπτη, τα μαγαζιά θα λειτουργούν από τις 8:30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5:30 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Τη Μ. Παρασκευή θα παραμείνουν ανοιχτά από τη 1 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα, ενώ το Μ. Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Κυριακή του Πάσχα, όπως και τη Λαμπροδευτέρα, θα παραμείνουν κλειστά. Επίσης και η Λαμπροτρίτη θα είναι αργία, λόγω της μεταφοράς της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Τις επόμενες ημέρες τα μαγαζιά θα λειτουργούν βάσει ωραρίου. Δηλαδή, τη Λαμπροτετάρτη από τις 8:30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, παραμένοντας κλειστά το απόγευμα.

Την Λαμπροπέμπτη από τις 8:30 2 μ.μ. και από τις 6 μ.μ. έως 9 μ.μ.

Την ημέρα του εορτασμού της Ζωοδόχου Πηγής 10 Μαΐου, η αγορά θα είναι ανοιχτή μόνο το πρωί και συγκεκριμένα από τις 8:30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Το ίδιο ωράριο ισχύει και για το Λαμπροσάββατο. 


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κομισιόν: Πτώση της κατανάλωσης και των εξαγωγών ελαιολάδου

Οι υψηλές τιμές του ελαιολάδου ενθαρρύνουν την στροφή των καταναλωτών σε άλλα φυτικά έλαια αναφέρει η βραχυπρόθεση ανάλυση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον τομέα του ελαιολάδου
ΑΓΡΟΤΕΣ

GeoΣυμβουλευτική: Το ελαιόλαδο στη Λέσβο

«Η όρεξη των νέων παραγωγών σε συνδυασμό με τις συμβουλές και τις οδηγίες ορθής γεωργικής πρακτικής των ειδικών, στρώνουν το μονοπάτι που οδηγεί στο ξέφωτο της αναγνώρισης του τόπου μας παγκοσμίως»
ΑΓΟΡΑ

Καλοκαιρινό ωράριο για τα καταστήματα της Μυτιλήνης

Ανοιχτά τρία απογεύματα την εβδομάδα έως τις 9 το βράδυ
ΚΟΣΜΟΣ

Ο αθέατος εμπορικός πόλεμος του ελαιολάδου

Ισπανο-Ιταλική διαμάχη για τον έλεγχο της παγκόσμιας αγοράς του υγρού χρυσού
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η αύξηση του κόστους των νέων δανείων

Στις 5,78 εκατοστιαίες μονάδες διαμορφώθηκε το επιτοκιακό περιθώριο κέρδους των τραπεζών
ΑΓΡΟΤΕΣ

Η τραγωδία των αγροτικών πληρωμών

Σχόλιο του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χαράλαμπου Κασίμη για τα προβλήματα στην πληρωμή των αγροτικών επιδοτήσεων
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτική Στέγη: Η δύναμη του Αγρότη

Στεγάζεται σε ένα μεγάλο σύγχρονο ιδιόκτητο χώρο στην Καλλονή και σε νέο κατάστημα στη Λάρσο
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ο Γεραγώτης που παράγει βιολογικές βρώσιμες ελιές

Συνέντευξη με έναν νέο αγρότη
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξιάτικη ευφορία στις τιμές του ελαιολάδου

Δείτε εδώ πως διαμορφώθηκαν σήμερα 7 του Μάη οι τιμές του ελαιολάδου στην Ισπανία
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναρτήθηκαν οι βεβαιώσεις φορολογικού έτους 2023

Οι δικαιούχοι των αγροτικών επιδοτησεων μπορούν να πάρουν και να εκτυπώσουν τις βεβαιώσεις
ΑΓΡΟΤΕΣ

Γεωτεχνική Αιγαίου: Αξιόπιστος σύμβουλος ελαιοπαραγωγών, τυποποιητών και εμπόρων ελαιολάδου

Στη Λέσβο λειτουργούν οχτώ καταστήματα της επιχείρησης και μάλιστα το τελευταίο που βρίσκεται στο περιοχή Φανάρι στο κέντρο της Μυτιλήνης, πραγματοποίησε πρόσφατα τα εγκαίνιά του