× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/4/2024

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ συμπολίτευση και μείζονος αντιπολίτευσης υπήρξε στην σημερινή (29/4) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης. Η παράταξη του Πανάγου Κουφέλου «Νέα δράση νέος Δήμος» αποχώρησε από την συνεδρίαση διαμαρτυρόμενη για τον τρόπο που διεξάγονταν η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης, σχετικά με την μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στην Θερμή. Το ακίνητο είχε νοικιάσει το 2015, ο νυν πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρη (εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος το φθινόπωρο του 2023). Η μίσθωση είναι ενεργή μέχρι το 2029. Στα τέλη του 2023, η επιχείρηση που στεγάζεται στο κατάστημα αυτό, μεταβιβάσθηκε από τον κ. Τσαγκάρη σε νομικό πρόσωπο στο οποίο ο ίδιος είναι ετερόρρυθμος εταίρος.

Η συνεδρίαση είχε το χαρακτήρα λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής για το συγκεκριμένα ζήτημα καθώς η παράταξη του κ. Κουφέλου θεωρεί ότι δεν είναι ούτε νόμιμα ούτε ηθικά όσα έγιναν σε αυτή την υπόθεση. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Κουνέλλης, της παράταξης Νέα δράση νέος Δήμος, έθεσε σειρά ερωτημάτων προς τον κ. Τσαγκάρη και την Δημοτική Αρχή σε σχέση με την μεταβίβαση της μίσθωσης από του ακινήτου από τον κ. Τσαγκάρη στην ετερρόρυθμη εταιρεία.

Ο κ. Τσαγκάρης στην τοποθέτηση του υποστήριξε πως η ΑΔΕΛ δεν έχει ζημιωθεί από την διαδικασία που ακολουθήθηκε αντίθετα έχει εξασφαλίσει ότι θα λαμβάνει τα μισθώματα που ακινήτου μέχρι το 2029.

Τις απόψεις της πλειοψηφίας και της Δημοτικής Αρχής εξέφρασε ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Δαγιέλλης υπογραμμίζοντας πως ακολουθήθηκε μια διαδικασία που είναι νόμιμη και ηθική.

Η ανακοίνωση της παράταξης «Νέα δράση νέος Δήμος»

Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου η παράταξη του κ. Κουφέλου εξέδωσε ανακοίνωση και κατηγορεί τον κ. Τσαγκάρη πως λειτούργησε χωρίς «κανένα ηθικό φραγμό». Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης αναφέρει:

«Η Δημοτική Αρχή του κ. Χριστόφα επέλεξε να αρχίσει με αλαζονικό τρόπο και παράνομους χειρισμούς τη θητεία της, αγνοώντας το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο και καταστρατηγώντας κάθε έννοια διαφάνειας και ηθικής. Ειδικότερα, όπως αποδείχθηκε από τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ο εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος της ΑΔΕΛ, Βασίλειος Τσαγκάρης, είκοσι ημέρες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντα του προέβη χωρίς κανένα ηθικό φραγμό σε μεταβίβαση μίσθωσης ακινήτου της ως άνω εταιρείας, σε δική του προσωπική εταιρεία, αντί να λύσει ως όφειλε τη μισθωτική σχέση και να προκηρύξει πλειοδοτική δημοπράτηση του εν λόγω ακινήτου, εκμετάλλευσης της ΑΔΕΛ. Πρόκειται αναμφισβήτητα για μία πρωτοφανή απόφαση για τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.  Αναρωτιόμαστε, όμως, εάν η απόφαση αυτή του Δ.Σ. της ΑΔΕΛ ήταν εν γνώση του Δημάρχου ή εάν παρέχει πλήρη ασυλία στους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς των «νοσηρών» αυτών καταστάσεων. Ο, δε, Πρόεδρος του Δ.Σ. μη έχοντας συναίσθηση και γνώση του ρόλου του και του κανονισμού δεν δίστασε να επιτρέψει παρελκυστικές τακτικές, μεθοδεύσεις και συκοφαντίες από μερικούς δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του. Χωρίς, δε, να έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση επί του θέματος, μοιράστηκαν προσκλήσεις για πολιτιστικές εκδηλώσεις αντί να δοθούν απαντήσεις επί των θεμάτων στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας (!!!).

Μάλιστα, η νέα Διοίκηση της ΑΔΕΛ, η οποία «δεν ορρωδεί προ ουδενός» και διακατέχεται από το ψυχολογικό σύνδρομο του «κρυφίως πράττειν» δεν δίστασε μέσα στους πρώτους δύο μήνες της θητείας της να λάβει απόφαση «προμήθειας leasing αυτοκινήτου, για τις μετακινήσεις του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου». Μια απόφαση εντελώς αδικαιολόγητη, δεδομένων τόσο οικονομικών της ΑΔΕΛ όσο και του γεγονότος ότι καμία διοίκηση της εταιρείας δεν έχει λάβει μέχρι τώρα τέτοια απόφαση.

Ως παράταξη έχοντας πλήρη συναίσθηση  του ρόλου μας και της ευθύνης μας απέναντι στους κατοίκους του Δήμου μας καταδικάζουμε τέτοιου είδους αλαζονικές αποφάσεις και παράνομους χειρισμούς και δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να ενημερωθούν οι πολίτες για το εάν και κατά πόσο ο κ. Χριστόφας ασκεί χρηστή διοίκηση ή γι’ αυτούς «όλα γίνονται».

Κόντρα Κουνέλλη – Κατζανού

Κατά την διάρκεια της συζήτησης υπήρξε αντιπαράθεση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Γιώργου Κατζανού με τον Δημοτικό Σύμβουλο Παναγιώτη Κουνέλλη. Ο κ. Κατζανός υποστήριξε πως ο πατέρας του κ. Κουνέλλη είχε νοικιάσει αγροκτήματα του Δήμου στην Θερμή εκτός διαγωνισμού. Ο κ. Κουνέλλης υποστήριξε πως αυτά που υποστήριξε ο κ. Κατζανός είναι ψευδή και ζήτησε να ανακαλέσει ή να παρουσιάσει στοιχεία που να επιβεβαιώνουν όσα υποστηρίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε το βίντεο από την συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Opening fiesta για το Bracciera στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 17 Μαΐου με τον dj Bobito
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριήμερη επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης στη Λέσβο

Το πρόγραμμα συναντήσεων και η κεντρική ομιλία για τις ευρωεκλογές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος»

Ο πολιτικός φορέας ΚΟΣΜΟΣ και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Πέτρος Κόκκαλης και Βασιλική Γραμματικογιάννη έστειλαν ανοιχτή επιστολή στην κυβέρνηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία του Γραμματέα της Τ.Ε. του ΚΚΕ Κώστα Ρήγα στον Συνοικισμό

Η Σύσκεψη – συζήτηση με θέμα «Με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μάη στις 7 το απόγευμα στην Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σε συνάντηση της ΚΕΔΕ ο Παναγιώτης Χριστόφας

Συμμετείχε σε συζητήσεις με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας