× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πρόκληση οι ύβρεις Γεωργιάδη κατά εργαζομένων και υγειονομικών

Με δυναμικές κινητοποιήσεις και εργατικό κίνημα πού δε θα αρκείται σε συμβολικές κινήσεις, μπορεί να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική σημειώνει η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Λέσβου σε σχόλιο της για την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στη Λέσβο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/5/2024

Πρόκληση οι ύβρεις Γεωργιάδη κατά εργαζομένων και υγειονομικών

Η Τοπική Επιτροπή Λέσβου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ  χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, των εργαζομένων και των συνταξιούχων της Λέσβου κατά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο νησί. Επίσης αναφέρεται αναλυτικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια υγεία στη Λέσβο τονίζει πως «Μόνο με δυναμικές κινητοποιήσεις του λαού και με ένα εργατικό κίνημα πού δε θα αρκείται σε συμβολικές κινήσεις, μπορεί να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και να  διεκδικήσουμε δημόσια δωρεάν και υψηλού επιπέδου υγεία για όλο το λαό και ζωή με αξιοπρέπεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Θα κάνει καιρό να συνέλθει ο υπουργός (διάλυσης της) Υγείας Α. Γεωργιάδης, από την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι υγειονομικοί και οι κάτοικοι της Λέσβου στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ στη Μυτιλήνη, την παραμονή της Πρωτομαγιάς. 

Ήρθε στη Λέσβο με την εντύπωση πως μπορούσε να ξεγελάσει εύκολα τους νησιώτες, παρουσιάζοντας ως κατόρθωμα τη στέγαση του ΕΚΑΒ σε ένα νέο κτήριο, τη στιγμή που το ΕΚΑΒ αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες όλου του νησιού και οι διακομιδές από τα ΚΥ συνεχίζουν να γίνονται από ανεκπαίδευτους και άσχετους με το αντικείμενο οδηγούς του στρατού! Μίλησε για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών περίθαλψης, την ώρα που στην πόλη της Μυτιλήνης οι υπάρχουσες μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ΚΥ Μυτιλήνης και ΤΟΜΥ) με τους ελάχιστους γιατρούς τους, αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των 35.000 κατοίκων της. Εκθείασε το Διοικητή του Βοστανείου, χωρίς φυσικά να αναφερθεί στα ράντσα που έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους στις κλινικές και στα εκατοντάδες οφειλόμενα ρεπό στο νοσηλευτικό προσωπικό του. Ανακοίνωσε την επικείμενη ολοκλήρωση της κατασκευής του ΚΥ «στις Μανταμάδες», χωρίς να τον απασχολεί πως δε πρόκειται να λειτουργήσει χωρίς προσωπικό, όπως δεν τον απασχόλησαν οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στα άλλα ΚΥ. Δεν τόλμησε να αναγγείλει τη λειτουργία απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων στο Βοστάνειο, καθώς όπως είπε είναι μηδενικές οι λίστες αναμονής. Αυτό δε σημαίνει πως δεν θα επιδιώξει να το κάνει στα μουλωχτά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην προεκλογική κυβερνητική φιέστα που στήθηκε μεγαλοβδομαδιάτικα (ήμαρτον!), τόσο οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και των ΚΥ (γιατροί, νοσηλευτές κτλ), όσο και οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι του νησιού δεν κάθισαν στα αυγά τους, αλλά διεκδίκησαν να παρέμβουν δυναμικά, με αποφάσεις των σωματείων τους και του Εργατικού Κέντρου. Οι φραγμοί της αστυνομίας, η επιστράτευση των ΟΠΚΕ, δεν στάθηκαν ικανοί να συγκρατήσουν τη δίκαιη οργή των συγκεντρωμένων, που διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά ως εργαζόμενοι και ως χρήστες των δημόσιων υπηρεσιών περίθαλψης. Η παράσταση διαμαρτυρίας ήταν αρκετή για να χάσει ο υπουργός τη ψυχραιμία του. Απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους αποκαλώντας τους «κάφρους», «ανθρωπάκια» και στολίζοντας τους με χυδαίες και απαξιωτικές εκφράσεις.

Το υβρεολόγιο του υπουργού είναι πρόκληση, που δεν αφορά μόνο τους παρευρισκόμενους υγειονομικούς και εργαζόμενους. Είναι προσβολή που αφορά όλο το λεσβιακό λαό. Έπρεπε να γνωρίζει ο υπουργός πως απέναντι του είχε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους εργαζόμενους στο Ε.Σ.Υ., που καθημερινά περιθάλπτουν το λαό της Λέσβου και που πάνω τους στηρίζεται η λειτουργία του Νοσοκομείου και των ΚΥ. Απέναντι του είχε επίσης τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του νησιού, που με τον ιδρώτα τους και τις εισφορές τους, αποτελούν τους πραγματικούς δικαιούχους των δημόσιων δομών υγείας. Ώστε λοιπόν ο υπουργός θεωρεί κάφρους και ανθρωπάκια το λαό της Λέσβου και σαν τέτοιους μας αντιμετωπίζει. Ουδεμία έκπληξη. Άλλωστε αυτό δείχνει και η γενικότερη στάση του, όπου με ψέματα, χάντρες και καθρεφτάκια ήρθε να εξαπατήσει τους νησιώτες και να αρπάξει τη ψήφο τους. 

Δεν θα του περάσει. Να είναι σίγουρη η κυβέρνηση του Μητσοτάκη και ο ανεκδιήγητος υπουργός της Α. Γεωργιάδης πως ο λαός της Λέσβου ξέρει να απαντά στις προκλήσεις και τις προσβολές. Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου χαιρετίζουμε τη μαζική και μαχητική διαμαρτυρία των υγειονομικών και των εργαζομένων της Λέσβου. Μόνο με δυναμικές κινητοποιήσεις του λαού και με ένα εργατικό κίνημα πού δε θα αρκείται σε συμβολικές κινήσεις, μπορεί να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και να διεκδικήσουμε δημόσια δωρεάν και υψηλού επιπέδου υγεία για όλο το λαό και ζωή με αξιοπρέπεια. Εμείς υποσχόμαστε πως με όλες μας τις δυνάμεις θα συμβάλουμε σε αυτό. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Συμβουλές‑οδηγίες της Τροχαίας για τους προσκυνητές του Ταξιάρχη Μανταμάδου

Για την ασφαλή κίνηση των οδηγών οχημάτων και των πεζών
ΧΩΡΙΑ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο προσκύνημα των Αρχαγγέλων στον Μανταμάδο»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος πατήρ Ευστράτιος Δήσσος μίλησε για το ιστορικό της μεγάλης γιορτής και τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την χώρα που ήδη καταφθάνουν με κάθε μέσο
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για τον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Το τριήμερα Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους