× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Aνοιξε το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 6/5/2024

Aνοιξε το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Υπάρχουν μέρες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο που οι παρέες πηγαίνουν πέρα δώθε στη Σκάλα Ερεσού μέχρι να αδειάσει κάποιο τραπέζι στο Parasol για να κάτσουν. Για πολλούς και πολλές, εξάλλου είναι ο λόγος για τον οποίο πηγαίνουν στη Σκάλα. Κι ακόμα κι αν δεν βρουν να κάτσουν, θα βγάλουν φωτογραφίες, θα χαρούν που θα το δουν ανοιχτό, και θα συνεχίσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα, η μέρα που ανοίγει το Parasol για τη σεζόν έφτασε, είναι Δευτέρα 6 Μαΐου 2024 και θα είναι πανέτοιμο από το μεσημεράκι.

Είχαμε την τύχη στους προτελευταίους ευπρεπισμούς του να μιλήσουμε με τον νέο ιδιοκτήτη του Θανάση Καραολάνη, δοκιμάζοντας τα υπέροχα κοκτέιλ. Ναι αυτά που θα αδειάσουν κάβες τις επόμενες ημέρες, ανάμεσα στα χρώματα του Parasol και του καλοκαιριού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Θανάσης Καραολάνης αγόρασε το Parasol που λειτουργεί από το 1997 από τον Χρήστο και την Αναστασία, το 2023. Είχε «μυηθεί» ήδη στην «ενέργεια» του χώρου, εργαζόμενος ως σεφ και είχε λατρέψει το Parasol. Ας σημειωθεί ότι κάποιες έξτρα λεπτομέρειες που γλυκαίνουν τη σημερινή ιστορία τις συλλέξαμε από τον αεικίνητο πατέρα του Θανάση, τον κ. Φώτη ή «Τζεπέτο» όπως αποκαλεί ο Ιωσήφ, άλλος παλιός και έμπειρος μπάρμαν, Ερέσιος και φυσιοθεραπευτής σήμερα.

Τζεπέτο λοιπόν ο Φώτης μαζί με τον Θανάση έφτιαξαν ξανά με τα χέρια τους όλους τους πάγκους και τους χώρους του Parasol ανακαινίζοντας, πάντα με την ίδια συνταγή, το ιστορικό μπαρ για να ανοίξει για τη νέα σεζόν, μαζί με τα βαψίματα και ένα προσωπικό προσεκτικά διαλεγμένο για τις υψηλές απαιτήσεις.

Ο Θανάσης έχει καταγωγή από την Πτερούντα, έπαιζε καλή μπάλα μικρός σε μεγάλες ομάδες, αλλά τον κέρδισε η κουζίνα, γι’ αυτό σπούδασε σεφ και εργάστηκε σε μαγαζιά της Αθήνας, λίγο πριν επιστρέψει για δουλειά στο Parasol. Εχοντας ήδη αγαπήσει τον χώρο, όταν έμαθε ότι θα αλλάξει χέρια, ήθελε αυτά να είναι τα δικά του, και τα κατάφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να φτάσουμε στο σημερινό δεύτερο άνοιγμα που κάνει ο Θανάσης ως ιδιοκτήτης, εργάστηκε όλη την περίοδο που ήταν κλειστό. Από τέλη Σεπτέμβρη του 2023 έως σήμερα, με τις πιο βαριές εργασίες να γίνονται από τον περασμένο Ιανουάριο.

Δεν λείπει τίποτα λοιπόν σήμερα από τη θερινή πρεμιέρα του Parasol, η κάβα γέμισε, οι γεύσεις θα παραμείνουν στην ίδια ποιότητα, οι τιμές θα παραμείνουν προσιτές, η μουσική αγαπημένη. Ισως να λείπει λίγος βασιλικός που είναι γενικώς σε έλλειψη, το καλό είναι όμως ότι όλα τα κοκτέιλ θα είναι με φρούτα εποχής, δροσερά και χαλαρά για το κοινό, σερβιρισμένα με επαγγελματισμό και καλή διάθεση.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στο πλευρό των προσκυνητών του Ταξιάρχη

Οι εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πρόσφεραν ένα μπουκαλάκι νερό στους περιπατητές
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τίμησαν στη Μυτιλήνη την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάσθηκε το βιβλίο «Ο κόσμος καίγεται»

Από το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ και τις εκδόσεις Τόπος έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των Πέτρου Κόκκαλη και Ξενοφώντα Κοντιάδη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ