× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο

Άρθρα του πρωθυπουργού και του Κ. Μητσοτάκη στο «Economist»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/1/2019

Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, θα συνεδριάσει σήμερα, Δευτέρα το υπουργικό συμβούλιο, με αντικείμενο τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η κυβέρνηση φέρεται να μη βιάζεται να προσφύγει στις κάλπες, αλλά να σχεδιάζει την υλοποίηση ορισμένων από τις κύριες εξαγγελίες της, όπως είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού, η προστασία της πρώτης κατοικίας και η προώθηση της συνταγματικής αναθεώρησης. Οι πολιτικοί της αντίπαλοι εκτιμούν ότι η «παροχολογία» και το όποιο θετικό μέτρο είχε προαναγγείλει «χάθηκε» μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, από την άλλη όμως, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε άρθρο του στην ελληνική έκδοση του Economist, επεσήμανε ότι το 2019 «θα είναι μια ιστορική χρονιά, όχι μόνο γιατί συμβολίζει το τέλος της Ελλάδας της κρίσης, αλλά και γιατί θα σημάνει την αφετηρία μιας νέας Ελλάδας, της Ελλάδας των ανθρώπων της, της Ελλάδας των πολλών».

Μάλιστα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «δομικό στοιχείο» της κυβερνητικής στρατηγικής είναι η αναδιανομή, η οποία -όπως σημείωσε- επιτυγχάνεται «με στοχευμένες παρεμβάσεις στο πεδίο της εργασίας. Από την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την πάταξη της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας και φυσικά την αύξηση των μισθών».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επισήμανε ότι σε άμεσο χρονικό διάστημα θα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο η απόφαση του υπουργείου Εργασίας για αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ για το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, τόνισε ότι «θα καταλήξουμε σε μια λύση που θα διασφαλίζει την πρώτη κατοικία των λαϊκών στρωμάτων, ενώ ταυτόχρονα θα εγγυάται τη σταθερότητα και την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος της χώρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και ο Κυρ. Μητσοτάκης

Το προεκλογικό πρόγραμμα και τις προτεραιότητας της Νέας Δημοκρατίας για την Ελλάδα της επόμενη μέρας παρουσιάζει με άρθρο του στην έκδοση του Economist «O κόσμος το 2019» ο πρόεδρος του κόμματος, Κυρ. Μητσοτάκης.

Στο άρθρο του με τίτλο «Πολιτική αλλαγή για μια καλύτερη ζωή», ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ότι «έχουμε καταρτίσει ένα λεπτομερές σχέδιο για την αναζωογόνηση της πραγματικής οικονομίας και την ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών του κράτους στους τομείς της παιδείας, της υγείας και της ασφάλειας», παρουσιάζοντας λεπτομερώς τον σχεδιασμό του για «να γίνουμε η πρώτη χώρα της Ευρώπης που θα γυρίσει εμφατικά σελίδα μετά την επικράτηση του λαϊκισμού. Να κερδίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Η συνεδρίαση του υπουργικού θα πραγματοποιηθεί στις 3 μετά το μεσημέρι, στη Βουλή.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τίμησαν τους 58 Λημνιούς νεκρούς της μάχης του Σκρα

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την ευγνωμοσύνη που οφείλουμε σε αυτούς τους ήρωες τόνισε η Δήμαρχος Λήμνου
ΕΛΛΑΔΑ

Όλα καλά με τις φορολογικές δηλώσεις λέει η ΑΑΔΕ

Δημιουργία εντυπώσεων από την πλευρά των λογιστών βλέπει η φορολογική διοίκηση σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις για τα προβλήματα στην διαδικασία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επαφές με αυτοδιοικητικούς και υπηρεσίες της Λέσβου

Η Δήμαρχος Λήμνου πραγματοποιήσε συναντήσεις για θέματα που αφορούν έργα του νησιού και του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται νέα προκήρυξη του προγράμματος «Αλλάζω συσκευή»

Θα αφορά την αντικατάσταση κλιματιστικών πλυντηρίων και φούρνων
ΕΛΛΑΔΑ

Προηγήθηκε εκτροχιασμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη

Η έκθεση των τεχνικών εμπειρογνωμόνων δείχνει πως τουλάχιστον 16 επιβάτες έχασαν την ζωή τους από την φωτιά που προκλήθηκε μετά την σύγκρουση
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος το πενθήμερο από 1ης Ιουλίου

Έρχεται η 6ήμερη εργασία
ΚΟΣΜΟΣ

«Νάκμπα» σημαίνει καταστροφή

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΕΛΛΑΔΑ

Αυξήσεις ως και 20% στην τιμή του καφέ

Ακόμη πιο ψηλά η τιμή της σοκολάτας