× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Όχι, δεν πέθανε κανένας σκύλος από κορονοϊό

Οι ψεύτικες «ειδήσεις» κάνουν κακό και στα ζώα - Γράφει η ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΥ

Δημοσίευση 19/3/2020

Όχι, δεν πέθανε κανένας σκύλος από κορονοϊό

Επειδή θα διαβάσετε την «είδηση» ότι πέθανε ο σκύλος που είχε βρεθεί «ελαφρά θετικός» στον κορονοϊό να σας ενημερώσω ότι ήταν 17 ετών ράτσας πομεράνιαν, που ο μέσος όρος ζωής εκκινεί στα 12 έτη και κορυφώνεται στα 16.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να μην αρχίσετε πάλι κάποιοι κακόβουλοι ή και ημιμαθείς να μας λέτε ότι τα σκυλιά και τα γατιά θα σας κολλήσουν κορονοϊό. Το συγκεκριμένο σκυλί στο Χονγκ Κονγκ για την ακρίβεια δεν βρέθηκε θετικό πολύ ή λίγο, απλώς βρέθηκε μικρό ιικό φορτίο στο στόμα και στα αφτιά του, όπως θα βρισκόταν και σε οποιοδήποτε αντικείμενο εντός της οικίας ενός ανθρώπου που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Ο στρατιωτικός κτηνίατρος Χρήστος Μπουζιώτης επισημαίνει ότι «βρέθηκε τμήμα του γενετικού υλικού του ιού σε ένα ζώο παγκοσμίως και όχι ο ιός. Δεν είχαμε ζώο ασθενή ή έστω φορέα του ιού και έχουν εξεταστεί χιλιάδες ζώα σε ένα τεράστιο δείγμα υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αλλά και της WSAVA. Να μη φοβάται κανένας για το ζώο του. Να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής για να τα προστατεύουμε όχι μόνο από τον κοροναϊό (αυτή είναι η σωστή ονομασία της ομάδας αυτής των ιών) αλλά γενικά. Συμβιώνουμε μαζί τους δεν παρασιτούμε εις βάρος τους»

ΥΓ: Συνάδελφοι δημοσιογράφοι όταν (ανα)παράγετε ειδήσεις για τα ζώα να έχετε στο μυαλό σας ότι επηρεάζετε τη ζωή πλασμάτων που δεν έχουν φωνή και δυνατότητα να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και να απαντήσουν στην κατάφωρη αδικία κατά τους. Με τα τρομολαγνικά και ανυπόστατα δημοσιεύματα γίνεστε συμμέτοχοι στις εγκαταλείψεις και τις κακοποιήσεις τους. Ένα «ρεπορτάζ» για εσάς, όλη τους η ζωή για εκείνα.

* Η Σταματίνα Σταματάκου είναι δημοσιογράφος

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

21 Απρίλη...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*