× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Ιταλία ξεπέρασε την Κίνα σε νεκρούς

Τη μαύρη πρωτιά σε θύματα από τον κορονοϊό κατέχει πια η γειτονική χώρα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/3/2020

Η Ιταλία ξεπέρασε την Κίνα σε νεκρούς
AP Photo/Claudio Furlan

Είναι και επίσημα πλέον ανακοινώσιμο πως η Ιταλία κατέχει τη μαύρη πρωτιά στα θύματα του κορονοϊού, με τους νεκρούς να ανέρχονται πλέον σε 3.405, έναντι 3.245 στην Κίνα (οι 3.143 εξ αυτών στην επαρχία Χουμπέι), εκεί όπου για δεύτερη ημέρα δεν υπάρχει κανένα καταγεγραμμένο νέο κρούσμα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μόνο στο τελευταίο 24ωρο οι Ιταλοί θρηνούν 427 νέα θύματα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές, συνολικά 2.498 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, 241 περισσότεροι συγκριτικά με χθες. Εξ αυτών οι 1.006 είναι στην περιφέρεια της Λομβαρδίας. 

Στο σύνολο οι ασθενείς στη χώρα ανέρχονται σε 33.190. Απ' αυτούς οι 15.757 νοσηλεύονται με συμπτώματα και οι 14.935 βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένων των νεκρών, ανέρχεται σε 41.035. Απ' αυτούς 4.440 έχουν αναρρώσει, αριθμός αυξημένος κατά 415 σε σχέση με χθες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η περιφέρεια που πλήττεται περισσότερο είναι αυτή της Λομβαρδίας, όπου καταγράφονται 13.938 ασθενείς (1.672 περισσότεροι σε σχέση με χθες), ενώ στην περιοχή κατέληξαν σήμερα άλλοι πέντε γιατροί. Η Εμίλια Ρομάνια μετράει 4.506 κρούσματα (+591), το Βένετο 3.169 (+216), το Πιεμόντε 2. 754 (+567). 

Το νεότερο θύμα του κορονοϊού στην Ιταλία είναι μια 27χρονη, ενώ τέσσερις γιατροί συγκαταλέγονται στον συνολικό αριθμό των θυμάτων. Συνολικά 3.559 επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφονται μεταξύ εν γένει του νοσηλευτικού προσωπικού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υποσχέθηκε να ενισχυθούν τα νοσοκομεία της Λομβαρδίας με 300 γιατρούς από όλη τη χώρα, που συμμετέχουν σε εθελοντική βάση, μεταξύ των οποίων ακόμα και συνταξιούχοι.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναρτήθηκα οι βεβαιώσεις φορολογικού έτους 2023

Οι δικαιούχοι των αγροτικών επιδοτησεων μπορούν να πάρουν και να εκτυπώσουν τις βεβαιώσεις
ΚΟΣΜΟΣ

Υποχωρούν οι διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου

Παρά την ανησυχία που προκαλούν οι πολεμικές συγκρούσεις σε Ουκρανία και Γάζα
ΚΟΣΜΟΣ

Στηρίζει την ανταλλαγή αιχμαλώτων το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Προσευχόμαστε για ειρήνευση σημειώνει στο μήνυμα του μετά την αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ευρώπη νομοθετεί για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

Το Συμβούλιο των Υπουργών υιοθέτησε για πρώτη φορά νόμο της ΕΕ και τα κράτη μέλη έχουν στη διάθεσή τους τρία χρόνια από την έναρξη ισχύος της οδηγίας για να τη μεταφέρουν στο εθνικό τους δίκαιο
ΕΛΛΑΔΑ

Mεγάλη καθυστέρηση καταγγέλλει η οικογένεια της Κυριακής στις έρευνες για την ΕΛ.ΑΣ

Ο πατέρας του θύματος καταγγέλλει ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο, αφού ο δράστης έφερε μαχαίρι
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται αυξήσεις στην τιμή του καφέ

Η μειωμένη διεθνής παραγωγή οδηγεί την κούρσα των ανατιμήσεων στην παγκόσμια αγορά
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκαν οι διανυκτερεύσεις τουριστών στο Βόρειο Αιγαίο

Παρά την αύξηση επισκέψεων και ταξιδιωτικών εισπράξεων στα νησιά της Περιφέρειας καταγράφηκε ανησυχητική μείωση των διανυκτερεύσεων. Στην προτελευταία θέση το Βόρειο Αιγαίο μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μείωση της παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα

Στο 35,1% έφθασε η πτώση της εγχώριας παραγωγή
ΚΟΣΜΟΣ

Επικίνδυνη κλιμάκωση στην Παλαιστίνη

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, είπε στο Ρόιτερς ότι η διαταγή για εκκένωση της Ράφας συνιστά μια «επικίνδυνη κλιμάκωση που θα έχει συνέπειες».
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται το Εξοικονομώ 2024

Με σημαντικές αλλαγές αναμένεται η νέα προκήρυξη του προγράμματος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα δρομολόγια του Aqua Blue την εβδομάδα του Πάσχα

Στην άγονη γραμμή Λαύριο – Λήμνος – Καβάλα
ΚΟΣΜΟΣ

Στο 70% ο πληθωρισμός στην Τουρκία

«Τρέχουν» οι αυξήσεις σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες, παρά τις προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας να βάλει φρένο