× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πανικός σε χωριά της δυτικής Λέσβου

Κάτοικος μικρού χωριού με οικογένεια με έντονη κοινωνική παρουσία το τρίτο κρούσμα του κορονοϊού στο νησί. Παρέμβαση του Δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου που συστήνει ψυχραιμία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/3/2020

Πανικός σε χωριά της δυτικής Λέσβου

Η γνωστοποίηση της ταυτότητας της γιαγιάς που νόσησε από τον κορονοϊό και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης προκάλεσε σήμερα κυριολεκτικά πανικό σε περιοχή της δυτικής Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι αυτό γιατί η οικογένεια της έχει έντονη κοινωνική παρουσία και όχι μόνο στο χωριό της. Με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι της περιοχής να αναρωτιούνται για το τι μέλει γενέσθαι τις επόμενες μέρες. Και μάλιστα σε χωριά με έντονη την παρουσία ανθρώπων μεγάλης ηλικίας.

Όπως έγινε γνωστό η υπερήλικη νοσηλευόμενη επέστρεψε στη Λέσβο στα τέλη του περασμένου μήνα από την Αθήνα, όπου είχε μεταβεί προκειμένου να αντιμετωπίσει καρδιολογικά προβλήματα. Μέρες μετά την επιστροφή της άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα γρίπης και τελικά και πνευμονίας, η οποία ελέγχεται φαρμακευτικά. Λόγω αυτών των προβλημάτων μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Το αρχικό δείγμα που ελέγχθηκε ήταν αρνητικό. Πλην όμως θετικός ήταν ο δεύτερος έλεγχος, του οποίου το αποτέλεσμα γνωστοποιήθηκε σήμερα. Αμέσως μόλις έγιναν γνωστά όλα τα παραπάνω προκλήθηκε πραγματικός πανικός στους κατοίκους των χωριών αυτών.

Σε παρέμβαση του ο Δήμαρχος δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος αναφέρει σχετικά: «Σε χωριό του Δήμου μας διαγνώστηκε κρούσμα σε ηλικιωμένη. Επειδή αρχικά δεν ήταν βέβαιη η διάγνωση- μετά θεωρήθηκε θετική- θα επαναληφθεί ο έλεγχος. Ήδη εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα. Καλώ τους δημότες να παραμείνουν ψύχραιμοι και να εφαρμόσουν αυστηρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Ο χειρότερος σύμβουλος είναι ο πανικός. Εμείς θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Summer Art Camp στο πολυχώρο τέχνης Λευκό Χαρτί

Εξερεύνηση, παιχνίδι, κατασκευές, κίνηση, χορό, θεατρικό παιχνίδι, πειράματα, μουσική, διασκέδαση, έμπνευση και δημιουργία!
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Συμμετοχές από την Λέσβο στο 6th Meteora M.T.B Race

Οι Κώστας Λαϊνάς, Μπάμπης Μπουντάκης, Νίκος Πέππας και Αντώνης Σακελλαρίου του Ποδηλατικού Συλλόγου θα εκπροσωπήσουν την Λέσβο στον αγώνα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο βιβλιοπωλείο Book and art

Θεατρικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, βασισμένα στα βιβλία της
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Opening fiesta για το Bracciera στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 17 Μαΐου με τον dj Bobito
ΑΤΖΕΝΤΑ

Νέο Lego Printing για παιδιά από 5 ετών και πάνω

Από το εργαστήριο καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας και χαρακτικής "tortuguita" της Δέσποινας Αναστασοπούλου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ανήλικα παιδιά, έρμαια της δικομανίας

Μία περίπλοκη υπόθεση γονέων που δεν συνεργάζονται απασχόλησε το Τριμελές Εφετείο στη Μυτιλήνη που καταδίκασε τη μητέρα με δύο μήνες ποινή φυλάκισης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο