× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Στρατηγός στη μάχη

«Με σχέδιο η αντιμετώπιση του κορονοϊού στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης» λέει ο Διοικητής του Ιδρύματος Γιώργος Καμπούρης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/3/2020

Ο Στρατηγός στη μάχη

Η εμπειρία του σε θέματα διαχείρισης κρίσεων από τη θητεία του έως και ως ανώτατος αξιωματικός στο Στρατό φαίνεται πως στη συγκεκριμένη στιγμή συμβάλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού στη Λέσβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λόγος για τον αντιστράτηγο εν αποστρατεία Γιώργο Καμπούρη που επιλέγει «λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά» στη διαχείριση της «βόμβας» του κορονοϊού. Καθημερινές συσκέψεις για λύσεις των προβλημάτων που εμφανίζονται και φυσικά έργο.

«Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, λέει ο Γιώργος Καμπούρης, σε συνεργασία με όλα τα θεσμικά όργανα, τον Διευθυντη Ιατρικής Υπηρεσία, τη Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, τον Διευθυντή Διοικητικής Υπηρεσίας και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Λοιμώξεων, συντάχθηκε σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας»:

Ένα σχέδιο που εφαρμόζεται σχολαστικά γιατί δε γίνεται αλλιώς αλλά και γιατί «από τον πόλεμο αυτό θα βγούμες ή όλοι νικητές ή όλοι ηττημένοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε τι συνίσταται όμως αυτό το σχέδιο που εφαρμόστηκε ήδη;

1. Στην είσοδο του Νοσοκομείου έχει τοποθετηθεί οικίσκος όπου κατάλληλο στέλεχος διαχωρίζει τα περιστατικά. Τα μεν εμπύρετα περιστατικά εισέρχονται από ξεχωριστή είσοδο και αφού πρώτα τους τοποθετηθεί χειρουργική μάσκα οδηγούνται στον ειδικό χώρο προκειμένου να εξετασθούν και να παρθεί επίχρισμα για τον ιό.
Τα μη εμπύρετα περιστατικά εισέρχονται από ξεχωριστή είσοδο στα ΤΕΠ ώστε να αποφευχθεί τυχόν επαφή τους με ύποπτα κρούσματα.

2. Τα περιστατικά κορονοϊού νοσηλεύονται στη Μονάδα Λοιμώξεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3. Για τα ύποπτα περιστατικά έχει εκκενωθεί η Α΄ Παθολογική Κλινική όπου και θα νοσηλεύονται.Σε περίπτωση πλήρωσής της θα εκκενωθεί η Β΄ Παθολογική Κλινική, της οποίας τα περιστατικά θα μεταφερθούν στην Ορθοπεδική Κλινική.

4. Σε περίπτωση που θα υπάρξουν περισσότερα περιστατικά ύποπτα για κορονοϊό που θα χρειαστούν νοσηλεία και δεν χρήζουν νοσηλεία στη ΜΕΘ, θα χρησιμοποιηθεί η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

5. Στη ΜΕΘ υπάρχει μία θέση με μόνωση για νοσηλεία ατόμου που πάσχει από κορονοϊό. Σε περίπτωση ύπαρξης περισσοτέρων περιστατικών που χρήζουν νοσηλεία στη ΜΕΘ, θα εκκενωθεί η ΜΕΘ και θα χρησιμοποιείται μόνο για νοσηλεία ατόμων που πάσχουν από κορονοϊό.Τα υπόλοιπα περιστατικά θα μεταφερθούν στη Στεφανιαία Μονάδα η οποία θα λειτουργήσει και σαν ΜΕΘ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

6. Το Τμήμα των ΤΕΠ έχει εξοπλιστεί με φορητό ακτινολογικό μηχάνημα.

7. Τις επόμενες ημέρες θα προσληφθούν 23 άτομα ως επικουρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων εκ των οποίων τα εννέα θα παρουσιαστούν για εργασία την ερχόμενη Δευτέρα 30 Μαρτίου.

8. Έχει ήδη ενισχυθεί το Τμήμα των ΤΕΠ με επιπλέον τέσσερις γιατρούς και με απαραίτητο Νοσηλευτικό Προσωπικό από άλλα Τμήματα. Επιπλέον, έχει ενισχυθεί και η Μονάδα Λοιμώξεων με Νοσηλευτικό Προσωπικό από άλλα Τμήματα.

9. Η Αιμοδοσία μεταφέρθηκε και διενεργείται σε χώρο του κτιρίου της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου.

10. Η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας μεταφέρθηκε σε αυτόνομο τμήμα της ΩΡΛ Κλινικής.

«Το παραπάνω σχέδιο διαχείρισης καθημερινά θα προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες του Νησιού μας και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ» λέει ο κ. Καμπούρης. Και συνεχίζει: «Στη δύσκολη αυτή συγκυρία που βιώνει η πατρίδα μας και όλος ο κόσμος, το Νοσοκομείο μας στέκεται όρθιο και εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των διαμενόντων στο νησί μας, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοί του, Ιατροί, Νοσηλευτές, Διοικητικοί, Τεχνικοί, Παραϊατρικό και Λοιπό Προσωπικό, οι οποίοι πραγματικά ξεπερνούν τους εαυτούς τους αντιμετωπίζοντας με αυταπάρνηση τα καθημερινά προβλήματα προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες. Με υψηλό επαγγελματισμό και ασφάλεια μέχρι σήμερα διαχειρίστηκαν τα ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα σπάζοντας την αλυσίδα μετάδοσης προστατεύοντας την δημόσια υγεία του νησιού μας».

Και καταλήγει ο Διοικητής του Νοσοκομείου: «Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Να πειθαρχήσουμε στις οδηγίες των ειδικών και να μείνουμε σπίτια μας. Όλοι μαζί θα νικήσουμε».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Platinum διάκριση για το Ούζο Βαρβαγιάννη

Στα Chefs’ Choice Awards 2024