× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ξανά στο τραπέζι το Stage 2 της Συκαμνιάς

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στη Δυτική Λέσβο αύριο Πέμπτη, μετά το επιτακτικό αίτημα των Αρχών για έναν χώρο - καραντίνας νεοεισερχόμενων μεταναστών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/4/2020

Ξανά στο τραπέζι το Stage 2 της Συκαμνιάς

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Δυτικής Λέσβου, μετά από αίτημα που υπέβαλαν στον Δήμαρχο Ταξιάρχη Βέρρο ο Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Ελευθέριος Ντουρουντούς, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Λιμενικών Υπαλλήλων κ.κ. Γαρουφαλιάς και Κουτρομπίλας και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Παναγιώτης Προβέτζας, που εκπροσωπήθηκε από το μέλος του συλλόγου κ. Ζεϊμπέκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η διασφάλιση της δημόσιας υγείας των δημοτών, των στελεχών των σωμάτων ασφαλείας και των ιατρών των Κέντρων Υγείας της περιοχής. Στη σύσκεψη, εκ μέρους του Δήμου Δυτικής Λέσβου συμμετείχαν πέραν του Δημάρχου, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Στρατής Γελαγώτης, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Νικόλαος Χήρας και Ευστράτιος Ζαφείρης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Άρης Ελευθερίου. Ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Γιάννης Συκάς κλήθηκε αλλά για προσωπικούς λόγους δεν μπόρεσε να παραστεί.

Στη διάρκεια αυτής, οι φορείς ζήτησαν επιτακτικά έναν κλειστό χώρο που θα λειτουργήσει για όσο χρόνο διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό, προκειμένου αυτός να χρησιμοποιηθεί ως χώρος απομόνωσης 14 ημερών για τους παρανόμως εισερχομένους στη χώρα, εντός των ορίων του Δήμου Δυτικής Λέσβου, οι οποίοι μετά την παρέλευση αυτού του χρονικού ορίου θα απομακρύνονται από τον χώρο.

Συγκεκριμένα προτάθηκε η δομή Stage 2 στη Συκαμνιά, η οποία εφόσον τελικώς χρησιμοποιηθεί, θα λειτουργήσει με την αποκλειστική ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και ιατρών του ΕΟΔΥ, χωρίς απολύτως καμία ανάμειξη είτε της Ύπατης Αρμοστείας είτε οποιασδήποτε ΜΚΟ, οι οποίες και πρόκειται να απομακρυνθούν άμεσα από την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να επισημανθεί ότι η δομή Stage 2 στη Σκάλα Συκαμνιάς είχε γίνει στόχος εμπρηστών, αρχές Μαρτίου, όταν ξέσπασε πυρκαγιά προκαλώντας υλικές ζημιές σε οικίσκους εντός αυτής. Είχε προηγηθεί η απόφαση του Δήμου Δυτικής Λέσβου να κλείσει οριστικά η δομή από τις 31 Ιανουαρίου 2020. 

Όπως σημειώνεται πλέον από τη δημοτική αρχή, λαμβάνοντας υπόψη και το σχετικό αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» το οποίο υπεβλήθη εγγράφως προ δύο ημερών, καθώς και το ότι παρήλθε το χρονικό διάστημα απομόνωσης των 14 ημερών (σ.σ. καραντίνα) όσων ευρίσκοντο στην περιοχή της Πέτρας και του «Παλιού» στο Μανταμάδο χωρίς να απομακρυνθούν από τους χώρους αυτούς –σε αντίθεση με ρητές διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι αυτό θα συνέβαινε- οι παρευρισκόμενοι αποφάσισαν να συγκληθεί αύριο Πέμπτη στις 6 το απόγευμα (δια περιφοράς) έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, αφού πρώτα ζητηθεί και η άποψη του τοπικού συμβουλίου της Συκαμιάς.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αφορά στην ενοικίαση ξενοδοχείων, με ευθύνη της κεντρικής διοίκησης εντός των ορίων του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«57 μπαλόνια όσες και οι ψυχές που χάθηκαν για την υποδοχή του Πρωθυπουργού»

Τοποθετήθηκαν από την Κίνηση Μνήμης και Δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ο πρωθυπουργός στη Λέσβο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του και ποιους θα συναντήσει
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη