× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αλλοθι η πανδημία για να μη μεταφερθούν πρόσφυγες στην ενδοχώρα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη δομή Stage 2 στη Σκάλα Συκαμνιάς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/4/2020

«Αλλοθι η πανδημία για να μη μεταφερθούν πρόσφυγες στην ενδοχώρα»

Για τη λειτουργία του Stage 2 ως χώρου καραντίνας για τους νεοεισερχόμενους πρόσφυγες και μετανάστες στη Σκάλα Συκαμνιάς τοποθετείται με ανακοίνωσή της η Νομαρχική Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία σημειώνοντας τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι εύλογη η ανησυχία των κατοίκων της Συκαμιάς και ιδιαίτερα της Σκάλας που πέντε τώρα χρόνια απέδειξαν ότι ξέρουν να βάζουν πλάτη στα δύσκολα και με τη στάση τους έκαναν τη Λέσβο γνωστή παγκοσμίως για την αλληλεγγύη της στους κατατρεγμένους.

Ανησυχούν για τη μετατροπή της κλειστής εδώ και λίγους μήνες δομής ολιγόωρης φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών γνωστής σαν «Stage 2» σε δομή καραντίνας για τους νεοαφιχθέντες.

Το «Stage 2» όταν λειτουργούσε και μέχρι το κλείσιμο του και στη συνέχεια το κάψιμο του, πράξη για την οποία ακόμα δεν αποδόθηκαν ευθύνες, αποτελούσε χώρο βραχυπρόθεσμης παραμονής και όχι χώρο διαμονής έστω και 15 ημερών όπως αποφασίστηκε να είναι. Και φυσικά δεν μπορεί να λειτουργήσει ως μια νέα δομή όπως σχεδιάσθηκε και εκβιαστικά επιβλήθηκε από κυβερνητικούς – κρατικούς παράγοντες ερήμην των κατοίκων της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυβέρνηση για μία φορά ακόμα αρνείται να τηρήσει τις υποσχέσεις της στον Λεσβιακό λαό, δημιουργώντας νέες οξύνσεις και αδιέξοδα. Χρησιμοποιεί την πανδημία ως άλλοθι και δεν προβαίνει στην υλοποίηση ακόμα και των δικών της αποφάσεων για μεταφορά κάθε νεοαφιχθέντος πρόσφυγα ή μετανάστη σε κατάλληλες δομές  στην ηπειρωτική χώρα.

Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες των κατοίκων της Συκαμιάς, δεδομένου του ότι «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Επιμένουμε και παλεύουμε με την κοινωνία του νησιού στην μόνη εφικτή λύση που μπορεί να υπάρξει. Στον άμεσο απεγκλωβισμό 20.000 προσφύγων και αιτούντων άσυλο που βρίσκονται στο νησί. Αριθμός που γιγαντώθηκε από τις κυβερνητικές ακροδεξιές εμμονές, τις παλινωδίες και την ανικανότητα των κυβερνητικών και των τοπικών κομματικών στελεχών.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης