× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έδωσαν ρέστα οι Βρισαγώτες της Αθήνας

Στον ετήσιο αποκριάτικο χορό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/3/2019

Έδωσαν ρέστα οι Βρισαγώτες της Αθήνας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος αποκριάτικος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρισαγωτών της Αθήνας στην αίθουσα δεξιώσεων «Ορφέας» στην Καλλιθέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς τα τραπέζια σε όλη τη μεγάλη αίθουσα γέμισαν από συντοπίτες και φίλους. Το χορευτικό τμήμα του Πολιχνίτου,  πάντα απολαυστικό με τις τοπικές ενδυμασίες  και τους υπέροχες φιγούρες  του, ζωντάνεψε αποκριάτικα έθιμα, δημιούργησε ατμόσφαιρα και έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει ο χορός.  Η ορχήστρα του Καλδέλη, με τους εξαιρετικούς μουσικούς και τραγουδιστές και ένα ευρύ  και ιδιαίτερα προσεγμένο ρεπερτόριο, με τα νησιώτικα να δίνουν πάντα τον τόνο, μας ταξίδεψε στην αγαπημένη μας Μυτιλήνη και έφερε τους μερακλήδες στην πίστα.

Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το κέφι του κόσμου, ήταν αδιάκοπο και στην πίστα συχνά επικρατούσε το αδιαχώρητο. «Συγκινητικές ήταν οι παρέες των φίλων και συγγενών, που πάντα τις θυμόμαστε να κάθονται μαζί στα γλέντια του χωριού, και ήταν πάλι αντάμα, πολλοί με τα παιδιά τους, παλικάρια και κοπέλες πια, και τα εγγόνια τους. Στη σκέψη όλων, το ένιωθες, ήταν η ευχή: Να είμαστε γεροί, να προσπαθήσουμε ενωμένοι, να ξαναφτιάξουμε το χωριό μας, να ξαναχορέψουμε στον Πλάτανο» εξηγεί στο «Ν» ο πρόεδρος του συλλόγου, Κώστας Σταυρινός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα, ο Σύλλογός απένειμε στους μουσικούς κ. Κώστα Καλδέλη και κ. Παναγιώτη Βέργο τιμητικές πλακέτες  για τη σημαντική προσφορά τους στη μουσική του τόπου.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο Αντιδήμαρχος Διοικητικού και υποψήφιος Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος,  η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Μαρία Μιχαλοπούλου, ο τέως Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, κ. Γιώργος Χρυσοβερίδης, ο πρόεδρος της ΟΛΣΑ και υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Παναγιώτης Λασκαρίδης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πλωμαριτών Αττικής «Βενιαμίν Λέσβιος» κ. Βασίλης Βαλάκος.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας θέλει να ευχαριστήσει όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους τον αποκριάτικο χορό, εκφράζοντας έτσι έμπρακτη αγάπη για τη Βρίσα, και στήριξή στον Σύλλογό της.

«Τη συλλογικότητα της εκδήλωσης αυτής πρέπει  και ελπίζουμε να διατηρήσουμε σε όλες τις μελλοντικές ενέργειες που αφορούν όχι μόνο στη διασκέδαση αλλά και τη νέα αρχή του χωριού μας. Γιατί μόνο όλοι μαζί και αποφασισμένοι θα πετύχουμε να ξαναφτιάξουμε  τη  Βρίσα μας, που μας περιμένει» κατέληξε ο κ. Σταυρινός.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στη Βαρκελώνη

Μαθητές του Σχολείου επισκέφθηκαν το «Tales of Volcanoes» για να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τον κόσμο των ηφαιστείων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πάλι τροχαίο ατύχημα στον κόμβο Αγίας Τριάδας!

Μέσα σε λίγες εβδομάδες έχουν γίνει στο ίδιο σημείο τουλάχιστον τέσσερα ατυχήματα, ενώ δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τα εγκαίνια του νέου οδικού δικτύου Καλλονής - Σιγρίου στη Λέσβο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ανοιξαν οι κάλπες στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Πέντε παρατάξεις διεκδικούν θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο και αντιπροσώπους στην ΟΛΜΕ- Μέχρι το απόγευμα οι εκλογές στα Κεντρικά Λύκεια
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

H ΑΜΚΕ «Αγκαλιά» για το Οικοτροφείο στη Μυτιλήνη και την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας

Μέλη του οργανισμού συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑ

Οικοτροφείο για ανθρώπους με άνοια στον Δήμο Μυτιλήνης

Τι εξήγγειλε ο υφυπουργός Ψυχικής Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ενώ αρνήθηκε να προβεί σε περαιτέρω σχολιασμό για τις δηλώσεις του για τις γυναικοκτονίες και το panic button που δεν βοήθησε τη σημερινή δολοφονημένη στο Μενίδι
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Δυναμώνουμε το Σωματείο, ενισχύουμε την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών»

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ, από την εκπομπή ΠΕΚ-τες