× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Χωρίς παθολόγο ή γενικό ιατρό το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης

Καταγγελία της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/4/2020

Χωρίς παθολόγο ή γενικό ιατρό το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης

Ύστερα από 6 χρόνια που λειτουργούσε με την αρωγή των ιατρών των γύρω από την πόλη περιφερειακών ιατρείων του ΕΣΥ, το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης από χτες το πρωί έμεινε χωρίς παθολόγο ή γενικό γιατρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου που πρόσφατα έχει αναφερθεί στο Κέντρο Υγείας επανέρχεται με νέα καταγγελία που κάνει λόγο για ασυνεννοησία και αυταρχική συμπεριφορά, η οποία όμως «κόστισε» τον γιατρό υποδοχής στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης.

«Δεν έφτασε η διαχρονική αδιαφορία της πολιτείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).  Δεν έφτασε η υποβάθμιση των υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ όταν μετά το, σωστό κατά τα άλλα, πέρασμα στο ΕΣΥ δεν άνοιξαν μόνιμες θέσεις ώστε να προσελκυσθούν νέοι εργαζόμενοι.  Δεν έφτασαν οι μίζερες εμμονές της προηγούμενης κυβέρνησης εναντίον της 24ωρης λειτουργίας του ΚΥ Μυτιλήνης η οποία ήταν η πρώτη Μονάδα υγείας, πρώην ΙΚΑ, που λειτούργησε σε 24ωρη βάση στην Ελλάδα.  Δεν έφτασαν οι αλλοπρόσαλλες μετακινήσεις εργαζομένων εν μέσω κρίσης όπως η μετακίνηση ιατρού υποδοχής «λόγω επειγουσών και επιτακτικών αναγκών» (ποιες να ‘ναι αυτές άραγε;), λίγα μέτρα μακριά στην ΤΟΜΥ.  Δυστυχώς φτάσαμε και σ’ άλλη υποβάθμιση της μονάδας της Επάνω Σκάλας εξ’ αιτίας της ασυνεννοησίας, του αντισυναδελφικού κλίματος και της αυταρχικής συμπεριφοράς της Διοίκησης του ΚΥ Μυτιλήνης που είχαμε καταγγείλει πριν 20 μέρες αλλά δυστυχώς δεν εισακουσθήκαμε.

Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά λοιπόν την αυταρχική συμπεριφορά της διοίκησης του ΚΥ Μυτιλήνης και την αδιαφορία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς και νήσων Αιγαίου για τους ακρίτες που «φυλάττουν Θερμοπύλες» και για την ΠΦΥ που έχει σηκώσει επάξια το προσφυγικό ζήτημα ιδιαίτερα την τελευταία 5ετία.  Είναι απαράδεκτο, ακόμα και σε περίοδο τέτοιας κρίσης που αφορά την υγεία του πληθυσμού, η κεντρική διοίκηση να μην φροντίζει να διορίσει νέο μόνιμο προσωπικό για να βοηθήσει στην προσπάθειά των υγειονομικών.  Είναι ντροπή να μας περιγελούν με χειροκροτήματα.

Καλούμε για άλλη μια φορά το Υπουργείο Υγείας να «νουθετήσει» την 2η ΥΠΕ να μην γελοιοποιείται με σπασμωδικές αποφάσεις και να μην ανεχτεί άλλες αλαζονικές συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο την λειτουργία του ΚΥ Μυτιλήνης.  Ας ενσκήψει επιτέλους στην ουσία του προβλήματος για να αποκαταστήσει το κλίμα συνεργασίας που απαιτείται ώστε να λειτουργήσει μια μονάδα Υγείας, παρά τις γνωστές ελλείψεις, και ειδικά την περίοδο αυτή την οποία οι υγειονομικοί πρέπει να είναι ακόμα πιο ενωμένοι και προσηλωμένοι στο λειτούργημα τους» επισημαίνει η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου