× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ανευθυνότητα δίχως τέλος από τον κ. Αυγενάκη»

Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς χαρακτηρίζει «πρόχειρη και επικίνδυνη» την τροπολογία για την επανεκκίνηση του αθλητισμού στη χώρα μας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/4/2020

«Ανευθυνότητα δίχως τέλος από τον κ. Αυγενάκη»

Δήλωση αναφορικά με την τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, έκανε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου και Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτήν, χαρακτηρίζει «πρόχειρη και επικίνδυνη» την τροπολογία, παρομοιάζοντας την «με τα στοιχεία που χαρακτηριζουν την πολιτική του στον αθλητισμό έως σήμερα», επισημαίνοντας για τον κ. Αυγενάκη ότι «όπως μας έχει συνηθίσει, επιχειρεί να αποποιηθεί κάθε πολιτικής ευθύνης».

Αναλυτικά, η δήλωσή του Βουλευτή Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπουρνού:

«Η τροπολογία που κατέθεσε σήμερα ο Υφυπουργός Αθλητισμού διέπεται απο τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την πολιτική του στον Αθλητισμό εως σήμερα. Μια τροπολογία πρόχειρη και επικίνδυνη, ενώ, παράλληλα, όπως μας έχει συνηθίσει, επιχειρεί να αποποιηθεί κάθε πολιτικής ευθύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια περίοδο που τα αθλητικά σωματεία και οι αθλητικές ομοσπονδίες έχουν υποστεί τεράστιες οικονομικές ζημιές, οι αθλητές απέχουν υποχρεωτικά απο τις προπονήσεις, αθλητικά κέντρα και χώροι προπόνησης έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, αθλητικές διοργανώσεις, αναπτυξιακά πρωταθλήματα και σχολικοί αγώνες έχουν αναβληθεί ή/και ματαιωθεί, αθλητές που φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση κινδυνεύουν να χάσουν τη μοριοδότηση για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο κ. Αυγενάκης προσπαθεί να μεταβιβάσει όλη την ευθύνη της επανεκκίνησης του αθλητισμού στους ήδη βαριά πληττόμενους, αθλητικούς φορείς. Μια κίνηση που φανερώνει – όχι για πρώτη φορά- την αδυναμία του να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει λύσεις.

Ο κ. Αυγενάκης πρέπει άμεσα:

1)    Να καθορίσει τις συνθήκες και τους όρους επανεκκίνησης των πρωταθλημάτων, επαγγελματικών και ερασιτεχνικών, λαμβανοντας, επιπλέον, υπ’ ‘οψιν τις ιδιαιτερότητες του κάθε αθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2)    Να εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες προυποθέσεις (π.χ προληπτικά τέστ για τον Covid-19 με δαπάνη του ΕΟΠΥΥ, υποχρεωτικά μέτρα απολύμανσης και υγειïνής) για την ασφάλεια και την υγεία των αθλητών, προπονητών, διαιτητών, κριτών και κάθε άλλου άμεσα εμπλεκόμενου στην διενέργεια των αθλητικών διοργανώσεων, τηρώντας τα διεθνή πρωτόκολλα που αφορούν στον αθλητισμό.

3)    Να ενισχύσει τις αθλητικές ομοσπονδίες, προκειμένου να ανταπεξέλθουν επαρκώς στις επιπρόσθετες δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν λόγω των περιοριστικών μέτρων,  αυξάνοντας την ετησια τακτική τους επιχορήγηση, την οποία πρέπει να τους την γνωστοποιήσει άμεσα.

4)    Να λάβει περαιτέρω και επαρκή μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των αθλητικών σωματείων, τα οποία, στην συντριπιτκή τους πλειοψηφία, βρίσκονται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη του αθλητισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

5)    Να διασφαλίσει σε συνεργασία με την αρμόδια Υπουργό Παιδείας τη μοριοδότηση των διακεκριμένων αθλητών-μαθητών για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαïκό έτος 2020-2021.

Καλούμε τον Υφυπουργό Αθλητισμού να πράξει επιτέλους τα αυτονόητα και να σταματήσει να πετάει – για ακόμα μια φορά - τη μπάλα στην εξέδρα.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Opening fiesta για το Bracciera στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 17 Μαΐου με τον dj Bobito
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριήμερη επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης στη Λέσβο

Το πρόγραμμα συναντήσεων και η κεντρική ομιλία για τις ευρωεκλογές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος»

Ο πολιτικός φορέας ΚΟΣΜΟΣ και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Πέτρος Κόκκαλης και Βασιλική Γραμματικογιάννη έστειλαν ανοιχτή επιστολή στην κυβέρνηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία του Γραμματέα της Τ.Ε. του ΚΚΕ Κώστα Ρήγα στον Συνοικισμό

Η Σύσκεψη – συζήτηση με θέμα «Με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μάη στις 7 το απόγευμα στην Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σε συνάντηση της ΚΕΔΕ ο Παναγιώτης Χριστόφας

Συμμετείχε σε συζητήσεις με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας
ΥΓΕΙΑ

SOS από τη Διεύθυνση Υγείας για την Αφρικανική σκόνη

Οδηγίες στους κατοίκους του βορείου Αιγαίου για την περίπτωση μεταφοράς σκόνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑ

Έσωσε τη ζωή 30χρονου στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Αρχιφύλακας εν ώρα υπηρεσίας ανέλαβε δράση το απόγευμα της Δευτέρας- Γιατί δεν υπήρχε γιατρός;
ΘΕΑΤΡΟ

«Στο μέλλον» της Ντέπης Χατζηκαμπάνη ανεβαίνει στο Artοποιώ

Σε σκηνοθεσία του Ιωάννη Παπλωματά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Λέσβου

Σήμερα Τετάρτη το πρωί
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στους «Blue Champions» της Ευρώπης η εταιρία του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η SciDrones IKE αναπτύσσει ένα πρωτοποριακό σύστημα εντοπισμού θαλάσσιων απορριμμάτων με την χρήση drones και τεχνητής νοημοσύνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αποζημίωση 45.000 ευρώ για το κολυμβητήριο στα Θέρμα που δεν έγινε ποτέ!

Ο Δήμος Μυτιλήνης μετά τη διάλυση της εργολαβίας το Νοέμβριο του '22 με υπαιτιότητά του, θα πληρώσει αποζημίωση στην τεχνική εταιρεία που εκτελούσε το έργο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ