× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«κ.Κύτελη σταματήστε τα παρακάλια και αντιδράστε!»

Παρέμβαση των δημοτικών συμβούλων της «Πυξίδας» για τους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μυτιλήνης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/4/2020

«κ.Κύτελη σταματήστε τα παρακάλια και αντιδράστε!»

Τα πυρά των δημοτικών συμβούλων της «Πυξίδας» συγκεντρώνει η δημοτική αρχή του Δήμου Μυτιλήνης για τους χειρισμούς της στο φλέγον ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Οι Βασιλική Ανδρεαδέλλη, Μαρία Ζερβού, Δημήτρης Μαλλιαρός και Εριφύλη Χιωτέλλη με σημερινή τους παρέμβαση ασκούν κριτική στον «μεγάλο απόντα», όπως τον χαρακτηρίζουν, δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και τον καλούν να αφήσει να παρακάλια προς την κυβέρνηση και να αντιδράσει άμεσα απαιτώντας την αποσυμφόρηση της Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η παρέμβαση των τεσσάρων δημοτικών συμβούλων έχει ως εξής: 

«Όλα στον καταυλισμό της Μόριας θα… αλλάζανε και όλα πολύ χειρότερα έγιναν.Δεν έχει τέλος ο εμπαιγμός των κατοίκων της Μόριας και όλου του νησιού από την κυβέρνηση Μητσοτάκη!Δέκα ολόκληροι μήνες έχουν περάσει από την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Οι 5.500 πρόσφυγες και μετανάστες έγιναν σήμερα 21.000
Ο πληθυσμός της δομής του ΚΥΤ της Μόριας όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά δημιουργήθηκε μια παραγκούπολη περίπου 18.500 ανθρώπων μέσα κι έξω από το ΚΥΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συνθήκες ζωής των κατοίκων του χωριού της Μόριας χειροτέρεψαν λόγω αυτού του υπερπληθυσμού. Ενώ οι περιβόητες αποζημιώσεις που τάζατε πήγαν να βρουν το σχέδιο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος που αποδείχθηκε ένα απόλυτο τίποτα. Μια προεκλογική διακήρυξη με στόχο την ψηφοθηρία.

Οι συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων που «ζουν» στον καταυλισμό έγιναν τραγικές.Οι αρχικές υποσχέσεις για μαζική αποσυμφόρηση του νησιού, έγιναν ΜΑΤ και επιτάξεις για τη δημιουργία κλειστών δομών.

Και σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί η εμφάνιση της πανδημίας του κορονοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την κυβέρνηση όμως «πέρα βρέχει».
Τι κι αν η εμφάνιση κρουσμάτων κορονοιού σε πολύ μικρότερες δομές όπως της Ριτσώνας και της Μαλακάσας έχουν αποδείξει πως λόγω των συνθηκών διαβίωσης, η διασπορά των κρουσμάτων είναι άμεση και μεγάλη;
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν θέλει με τίποτα να προχωρήσει στην αποσυμφόρηση του ΚΥΤ Μόριας ούτε και τώρα. Οι όποιες δειλές και καθυστερημένες κινήσεις, όπως π.χ. η μεταφορά των 1500 ατόμων παραπέμπονται στις καλένδες αμέσως μετά την πανηγυρική ανακοίνωσή της από τον κ. Μηταράκη.
Έτσι και το «κατόπιν ενεργειών μου» του Δημάρχου μας κ. Κύτελη μένει κενό ενεργειών.

Κύριε Κύτελη θα το πούμε ακόμα μια φορά.

Ήσασταν ο μεγάλος απών από τους αγώνες του Λεσβιακού λαού, όταν ενωμένος έδινε τη μάχη για την αποτροπή της δημιουργίας κλειστών δομών στη Λέσβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάνατε ότι μπορούσατε για να είστε «ο καλός μαθητής» για την κυβέρνηση και με διαγωγή… κοσμιοτάτη. Σήμερα σας θεωρούν ακόμα πιο δεδομένο από ότι σας νόμιζαν. Δεν τους νοιάζει λοιπόν να σας αδειάζουν κάθε φορά που οι Δήμαρχοι και περιφερειάρχες της ηπειρωτικής Ελλάδας αντιδρούν. Και δεν θα μας ένοιαζε καθόλου πραγματικά η όποια σχέση σας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αν αυτή δεν παρήγαγε αποτελέσματα που ταλαιπωρούν τόσο το λαό του Δήμου Μυτιλήνης όσο και τον πληθυσμό των δύστυχων του καταυλισμού της Μόριας!

Επιτέλους αντιδράστε!
Δεν βαρεθήκατε να παρακαλάτε!
Καταγγείλτε με το πιο απόλυτο τρόπο το έγκλημα που συντελείται!
Απαιτήστε άμεση αποσυμφόρηση τώρα!
Αν εμφανιστεί κρούσμα κορονοϊού στο ΚΥΤ της Μόριας και στη γύρω περιοχή καμιά απομόνωση και καμιά ιχνηλάτηση δεν θα μπορεί να γίνει!

ΤΩΡΑ λοιπόν αποσυμφόρηση»!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έλληνες και Τούρκοι, με προορισμό τον Μανταμάδο στη χάρη του Αρχαγγέλου

Χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας ακτοπλοϊκά στη Λέσβο για το πανυγήρι του Ταξιάρχη. Μεγάλο ενδιαφέρον και από τους Τούρκους επισκέπτες οι οποίοι μεταβαίνουν στο προσκύνημα για να δουν τα δρώμενα