× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δεν πρόλαβε» η Δημοτική Αρχή Κύτελη να υποβάλει προτάσεις για έργα 1.000.000 ευρώ

«Αυτό δεν αποτελεί είδηση. Η είδηση θα ήταν να προλάβαινε» σχολιάζει σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη «Πυξίδα» της Εριφύλης Χιωτέλλη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/4/2020

«Δεν πρόλαβε» η Δημοτική Αρχή Κύτελη να υποβάλει προτάσεις για έργα 1.000.000 ευρώ

Κριτική στην δημοτική αρχή του Δήμου Μυτιλήνης ασκεί με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη «Πυξίδα» της Εριφύλης Χιωτέλλη για την ανικανότητα της να καταθέσει μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία προτάσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών για έργα ύψους 1.000.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Πυξίδας» έχει ως εξής:

«Σε μια εποχή που το δημόσιο χρήμα είναι τόσο πολύτιμο για το Δήμο μας, μιας και σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας της δημοτικής αρχής είναι πολλές οι ανάγκες που έχουν προκύψει και λόγω της διάσπασης του ενιαίου Δήμου Λέσβου, η Δημοτική αρχή δεν πρόλαβε να υποβάλει μελέτες για την απορρόφηση του 1.000.000 ευρώ που δόθηκε στο Δήμο Μυτιλήνης ως έκτακτη επιχορήγηση, επειδή ήταν ανάμεσα στους Δήμους που προήλθαν από διάσπαση!

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε με το υπ. αριθμ. 64789/18-09-2019 έγγραφό πως επιχορηγεί το Δήμο Μυτιλήνης με 1.000.000 ευρώ
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

¨Επιλέξιμες δαπάνες είναι κάθε είδους δαπάνη που αφορά την κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση έργων τεχνικών υποδομών, προστασία του περιβάλλοντος και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, χρηματοδότηση μελετών των ανωτέρω, προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων, καθώς και την κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση διοικητικών, κοινωνικών, αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών και χρηματοδότηση μελετών των ανωτέρω."

Στο ίδιο δε έγγραφο αναφέρεται πως:

«Ως έναρξη υποβολής αιτημάτων ένταξης στο Πρόγραμμα ορίζεται η ημερομηνία έκδοσης της παρούσας πρόσκλησης και ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων ορίζεται η 31η Μαρτίου 2020.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι σήμερα και ενώ έχουν περάσει 27 ημέρες από τη λήξη της προθεσμία της υποβολής αιτημάτων, κανένα αίτημα δεν έχει υποβληθεί από το Δήμο Μυτιλήνης.

Που βρισκόμαστε λοιπόν τι θα γίνει με αυτά τα χρήματα; Θα αγωνιούμε και θα ευελπιστούμε για μια παράταση μήπως προλάβουμε;

Έχει υποβληθεί αίτημα παράτασης από τη Δημοτική αρχή;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχει δοθεί εγγράφως κάποια παράταση;

Και ενώ το 1.000.000 περιμένει αναξιοποίητο, αν δεν έχει ήδη χαθεί, ήρθε σήμερα 27/04/2020 στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, θέμα γιαέγκριση διενέργειας διεθνή ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για την Προμήθεια οχημάτων καθαριότητας με χρηματοδοτική μίσθωση(leasing) διάρκειας πέντε (5) ετών» συνολικού προϋπολογισμού: 1.250.000,00 με Φ.Π.Α., ποσό το οποίο θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Και ρωτάμε:
Γιατί αφού η ανάγκη για προμήθεια οχημάτων καθαριότητας είναι τόσο επιτακτική δεν μερίμνησε η Δημοτική αρχή να καταθέσει αίτημα αγοράς τους από την έκτακτη επιχορήγηση του 1.000.000;

Γιατί άφησε να παρέλθει η προθεσμία της 31ης Μαρτίου.

Γιατί επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου ενώ θα μπορούσε να αξιοποιήσει αυτά τα χρήματα για άλλες ανάγκες του Δήμου;

Μήπως είναι καιρός πια 9 μήνες από την ανάληψης των καθηκόντων της η Δημοτική αρχή να βρει τρόπο να προγραμματίζει και να προλαβαίνει»!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή