× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παρεμβάσεις του Εργατικού Κέντρου Λέσβου

Στα πλαίσια της σημερινής Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης στους χώρους δουλειάς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/4/2020

Παρεμβάσεις του Εργατικού Κέντρου Λέσβου

Μήνυμα διεκδίκησης και αγώνα στέλνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία με πρωτοβουλίες που οργανώνουν σήμερα στο πλαίσιο της μέρας δράσης μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με πολύμορφες παρεμβάσεις αναδεικνύουν τα προβλήματα των εργαζομένων που οξύνθηκαν στις συνθήκες της πανδημίας, προετοιμάζοντας παράλληλα την απεργία της Πρωτομαγιάς.

Ειδικότερα το Εργατικό Κέντρο Λέσβου και σωματεία της δύναμης παραβρέθηκαν στο ΚΥΤ της Μόριας όπου εκτός της ενημέρωσης στους εργαζόμενους, απαίτησαν και την επαναπρόσληψη των εργαζομένων στην Υπηρεσία Ασύλου. Για άλλη μια φορά προβλήθηκε ότι μόνη λύση και για την προστασία από την πανδημία είναι ο άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών.

Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε και με το σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων στα Super Market της Μυτιλήνης και της Καλλονής καθώς και στις εταιρείες ταχυμεταφορών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στους χώρους εστίασης και στους εργαζόμενους του κλάδου στη Μυτιλήνη πραγματοποιούνται από το πρωί εξορμήσεις μαζί με το σωματείο Επισιτισμού – Τουρισμού Λέσβου.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Π.Ε.Κ. «οι δράσεις και οι παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς θα συνεχιστούν όλη την ημέρα με σκοπό το μήνυμα ότι τα δικαιώματα μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα, ότι πληρώσαμε πολλά και δεν θα πληρώσουμε ξανά, να φτάσει σε όλους τους εργαζόμενους.

Δίνουμε αγωνιστική απάντηση με τις συλλογικές μας διαδικασίες και τα συνδικάτα μας, με την πανεργατική απεργία την 1η Μάη, στους επιχειρηματικούς ομίλους, στην κυβέρνηση και στο υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό που θέλουν να μας έχουν και μετά την πανδημία σκλάβους και με δουλειά από το πρωί ως το βράδυ όπου, όπως θέλουν και όσο θέλουν για να μας δίνουν ορισμένα ψίχουλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τιμάμε την φετινή Εργατική Πρωτομαγιά και τους χιλιάδες νεκρούς εργάτες που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη με τους εκμεταλλευτές μας.

Συνεχίζουμε να μένουμε δυνατοί στον αγώνα ενάντια στην ΕΕ και το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα.1η Μάη 2020. Απεργία. Να μην πληρώσει ξανά ο λαός - Ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Δείτε εδώ την κατανομή των εδρών και τις ψήφους που πήρε κάθε παράταξη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στη Βαρκελώνη

Μαθητές του Σχολείου επισκέφθηκαν το «Tales of Volcanoes» για να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τον κόσμο των ηφαιστείων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πάλι τροχαίο ατύχημα στον κόμβο Αγίας Τριάδας!

Μέσα σε λίγες εβδομάδες έχουν γίνει στο ίδιο σημείο τουλάχιστον τέσσερα ατυχήματα, ενώ δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τα εγκαίνια του νέου οδικού δικτύου Καλλονής - Σιγρίου στη Λέσβο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ανοιξαν οι κάλπες στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Πέντε παρατάξεις διεκδικούν θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο και αντιπροσώπους στην ΟΛΜΕ- Μέχρι το απόγευμα οι εκλογές στα Κεντρικά Λύκεια
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

H ΑΜΚΕ «Αγκαλιά» για το Οικοτροφείο στη Μυτιλήνη και την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας

Μέλη του οργανισμού συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑ

Οικοτροφείο για ανθρώπους με άνοια στον Δήμο Μυτιλήνης

Τι εξήγγειλε ο υφυπουργός Ψυχικής Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ενώ αρνήθηκε να προβεί σε περαιτέρω σχολιασμό για τις δηλώσεις του για τις γυναικοκτονίες και το panic button που δεν βοήθησε τη σημερινή δολοφονημένη στο Μενίδι
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου