× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αίτημα για σχολικά γεύματα

Από την Αν. Αντωνέλλη στην αν. υπουργό Θ. Φωτίου

Δημοσίευση 6/3/2019

Αίτημα για σχολικά γεύματα

Αίτημα για την πραγματοποίηση σχολικών γευμάτων και στη Λέσβο έκανε με επιστολή της στην αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Θεανώ Φωτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επισημαίνοντας τα πρόσφατα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat, σύμφωνα με τα οποία η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στην οποία και ανήκει η Λέσβος, συγκαταλέγεται στις 20 φτωχότερες Περιφέρειες της Ευρώπης, αλλά αναγνωρίζοντας και ότι «όσες φορές σας απευθύναμε αιτήματα μας, άμεσα αυτά ικανοποιήθηκαν (αναφέρω ενδεικτικά το αίτημα μας στις 5/2/2016 να μας συμπεριλάβετε στους πρώτους Δήμους στους οποίους είχατε τότε την βούληση να επεκτείνετε το εγγυημένο εισόδημα. Αίτημα στο οποίο απαντήσατε θετικά στις 8/2/2016 και υλοποιήθηκε)» η κ. Αντωνέλλη απευθύνεται εκ νέου στην κ. Φωτίου ζητώντας: στον προγραμματισμό των Σχολικών γευμάτων του Υπουργείου να συμπεριληφθούν και τα Σχολεία του Δήμου Λέσβου.

Και προσθέτει: «Δεν θα επιχειρηματολογήσω για το δίκαιο του αιτήματος μας. Είμαι σίγουρη ότι έχοντας εικόνα και του Κ.Ε.Α γνωρίζετε ότι δεν μας οδηγεί στο αίτημα, ο υπαρκτός λόγος της υγιεινής διατροφής των παιδιών, αλλά η ανάγκη των κατοίκων του τόπου μας. Οφείλω όμως, πέραν των ανωτέρω να σας επισημάνω τα εξής: Η ικανοποίηση του αιτήματος πέραν των άλλων, θα μας προφυλάξει από πιθανές περιπέτειες μιας και στην προσπάθεια μας να ανταποκριθούμε σε απεγνωσμένα αιτήματα δασκάλων για υποσιτισμένα παιδιά στα σχολεία μας, πάρα πολλές φορές αναγκαζόμαστε ακόμα και να παρατυπήσουμε, μιας και ο όρκος μας της υπηρέτησης του Δημοσίου Συμφέροντος είναι σημαντικότερος για εμάς, από την υποχρέωση της τυπολαγνείας. Παρ όλα αυτά, δεν καταφέρνουμε να ανταποκριθούμε έτσι όπως πρέπει στα αιτήματα των δασκάλων που καθημερινά πληθαίνουν! Γνωρίζοντας σας, είμαι σίγουρη ότι κατανοείτε πολλά περισσότερα από όσα μπορώ να γράψω.

Κλείνοντας και έχοντας υπηρετήσει εννιά χρόνια ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής στο Δήμο Λέσβου, σε μια χρονική περίοδο κατά το οποίο κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε και στον τόπο μας την καταστροφική φτωχοποίηση που θέρισε και θερίζει ζωές και υπολήψεις, οφείλω να αναφέρω ότι οι πρωτοβουλίες σας στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής ναι μεν δεν εξάλειψαν το πρόβλημα της φτώχειας, κατάφεραν όμως τα τρία τελευταία χρόνια να γίνουν μια σημαντική σανίδα βοήθειας και να μας βοηθήσουν να ανακουφίσουμε από κοινού, πάμπολλους απόρους του Δήμου μας. Αυτή σας η στάση, μας δημιουργεί την ελπίδα ότι στο σημερινό μας αίτημα θα ανταποκριθείτε θετικά και άμεσα».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Πελοποννήσιοι τιμούν τον Καραβόγιαννο

Το Σάββατο 25 Μαΐου στο πάρκο Καραπαναγιώτη στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Νέο ασθενοφόρο απέκτησε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η Οργάνωση AHEPA κάλυψε το κόστος ανακαίνισης και εκτελωνισμού ασθενοφόρου που βρίσκονταν στο Τελωνείο Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η ώρα της κρίσης για το Τεχνικό Επιμελητήριο του βορείου Αιγαίου

Στο στούντιο του «Ν» οι εκπρόσωποι των τεσσάρων παρατάξεων συζήτησαν για προβλήματα του κλάδου και τις προκλήσεις της νέας περιόδου που ξεκινά
ΥΓΕΙΑ

Ευχαριστήριο

Για τον νευροχειρουργό Βασίλη Κοντογιάννη, τους συνεργάτες ιατρούς καθώς και τον φυσικοθεραπευτή Ιωσήφ Γαληνό
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πανυπαλληλική απεργία την Τρίτη 21 Μαΐου

24ώρη απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, απεργιακή συγκέντρωση στη γενική γραμματεία Αιγαίου στη Μυτιλήνη διοργανώνει το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Δείτε εδώ την κατανομή των εδρών και τις ψήφους που πήρε κάθε παράταξη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στη Βαρκελώνη

Μαθητές του Σχολείου επισκέφθηκαν το «Tales of Volcanoes» για να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τον κόσμο των ηφαιστείων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ