× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ο Κύτελης πουλά την καθαριότητα σε ιδιώτες»

«Ενώ ο δημόσιος τομέας απέδειξε την αξία του και ο ιδιωτικός λάμπει δια της απουσίας του» καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/5/2020

«Ο Κύτελης πουλά την καθαριότητα σε ιδιώτες»

Με τη δημοτική Αρχή Κύτελη τα βάζει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, καθώς βλέπει ότι «πουλά» την καθαριότητα σε ιδιώτες, ενώ καθόλη την περίοδο αντιμετώπισης του κορονοϊού ο δημόσιος τομέας απέδειξε το έργο του και «ο ιδιωτικός έλαμψε δια της απουσίας του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Γιώργος Αλεξίου τόνισε στο «Ν» ότι «Είμαστε κάθετοι και εμείς και η Ομοσπονδία στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και βλέπουμε ότι η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης κάνει τα πρώτα βήματα ιδιωτικοποίησης. Προτείνουμε εφικτές λύσεις!»

Ειδικότερα η ανακοίνωση του Συλλόγου σημειώνει:

«Τη στιγμή που η χώρα δοκιμάζεται από την πανδημία του κορονοϊού και οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι  στην πρώτη γραμμή, κρατώντας τις πόλεις καθαρές και υγιείς, διακινδυνεύοντας την προσωπική τους υγεία αλλά βάζοντας πάνω απ' όλα την διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μυτιλήνης βρήκε την ευκαιρία να προχωρήσει τη διαδικασία εκχώρησης της αρμοδιότητας μέρους της αποκομιδής των απορριμμάτων του Δήμου Μυτιλήνης σε ιδιώτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

   Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μυτιλήνης την κρίσιμη αυτή ώρα υπονομεύει το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θέλοντας να αναθέσει σε ιδιώτες, έξι συμβάσεις, συνολικού ύψους 140.400 ευρώ, (23.400€ έκαστη.)

Αυτό έρχεται ενάντια στην υπ΄αριθμ. 36/ 25-10-2019 Απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυτιλήνης με θέμα «Ψήφισμα για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης» , η οποία πάρθηκε με συντριπτική πλειοψηφία (στους 31 παρόντες, 28 υπέρ και 3 κατά).

Η Δημοτική Αρχή εμφανίζεται διατεθειμένη να εφαρμόσει τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης με τις οποίες άνοιξε το δρόμο για την εκχώρηση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. στα ιδιωτικά συμφέροντα  κάνοντας χρήση του άρθρου 117 του Ν.4674/2020 , με την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου να αποφασίζει πλέον την εκχώρηση των υπηρεσιών στους ιδιώτες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου., όπως επανειλημμένα έχει τονίσει, στέκεται απέναντι σε αποφάσεις ή μεθοδεύσεις που στρέφονται κατά του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και δηλώνει ότι θα είναι  κατηγορηματικά αντίθετος κατά της εκχώρησης της αποκομιδής των απορριμμάτων από την Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης και ζητά την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ του θέματος από την προσεχή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μυτιλήνη

Ο Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Λέσβου καλεί τον Δήμαρχο Μυτιλήνης να ακυρώσει εδώ και τώρα την διαδικασία ανάθεσης της αποκομιδής των απορριμμάτων του Δήμου Μυτιλήνης σε ιδιώτες, να αναβαθμίσει την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου και να διασφαλίσει τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μαζί τις θέσεις εργασίας και τα συμφέροντα των δημοτών.

Σε όποια άλλη απόφαση του θα είμαστε αντίθετοι και δηλώνουμε την επιθυμία μας να συμμετέχουμε  στον διάλογο για την εξεύρεση ικανοποιητικών λύσεων προκειμένου να προσφέρονται ποιοτικότερες υπηρεσίες προς τους δημότες.

   Τον καλούμε επίσης να αναλογιστεί το βάρος που σηκώνει την κρίσιμη τούτη ώρα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και να παραδειγματιστεί από την αυτοθυσία των Γιατρών και των Νοσηλευτών. Στο μέτρο που τους αναλογεί, την ίδια αυτοθυσία επιδεικνύουν και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ένα Δημόσιο Σύστημα που κατασυκοφαντήθηκε, υπονομεύθηκε και απαξιώθηκε στα χρόνια των μνημονίων, είναι αυτό που τώρα σώζει ζωές και επευφημείται, την ώρα που ο Ιδιωτικός Τομέας λάμπει δια της απουσίας του.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου