× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ο Κύτελης πουλά την καθαριότητα σε ιδιώτες»

«Ενώ ο δημόσιος τομέας απέδειξε την αξία του και ο ιδιωτικός λάμπει δια της απουσίας του» καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/5/2020

«Ο Κύτελης πουλά την καθαριότητα σε ιδιώτες»
' χρόνος ανάγνωσης

Με τη δημοτική Αρχή Κύτελη τα βάζει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, καθώς βλέπει ότι «πουλά» την καθαριότητα σε ιδιώτες, ενώ καθόλη την περίοδο αντιμετώπισης του κορονοϊού ο δημόσιος τομέας απέδειξε το έργο του και «ο ιδιωτικός έλαμψε δια της απουσίας του».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Γιώργος Αλεξίου τόνισε στο «Ν» ότι «Είμαστε κάθετοι και εμείς και η Ομοσπονδία στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και βλέπουμε ότι η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης κάνει τα πρώτα βήματα ιδιωτικοποίησης. Προτείνουμε εφικτές λύσεις!»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα η ανακοίνωση του Συλλόγου σημειώνει:

«Τη στιγμή που η χώρα δοκιμάζεται από την πανδημία του κορονοϊού και οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι  στην πρώτη γραμμή, κρατώντας τις πόλεις καθαρές και υγιείς, διακινδυνεύοντας την προσωπική τους υγεία αλλά βάζοντας πάνω απ' όλα την διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μυτιλήνης βρήκε την ευκαιρία να προχωρήσει τη διαδικασία εκχώρησης της αρμοδιότητας μέρους της αποκομιδής των απορριμμάτων του Δήμου Μυτιλήνης σε ιδιώτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

   Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μυτιλήνης την κρίσιμη αυτή ώρα υπονομεύει το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θέλοντας να αναθέσει σε ιδιώτες, έξι συμβάσεις, συνολικού ύψους 140.400 ευρώ, (23.400€ έκαστη.)

Αυτό έρχεται ενάντια στην υπ΄αριθμ. 36/ 25-10-2019 Απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυτιλήνης με θέμα «Ψήφισμα για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης» , η οποία πάρθηκε με συντριπτική πλειοψηφία (στους 31 παρόντες, 28 υπέρ και 3 κατά).

Η Δημοτική Αρχή εμφανίζεται διατεθειμένη να εφαρμόσει τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης με τις οποίες άνοιξε το δρόμο για την εκχώρηση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. στα ιδιωτικά συμφέροντα  κάνοντας χρήση του άρθρου 117 του Ν.4674/2020 , με την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου να αποφασίζει πλέον την εκχώρηση των υπηρεσιών στους ιδιώτες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου., όπως επανειλημμένα έχει τονίσει, στέκεται απέναντι σε αποφάσεις ή μεθοδεύσεις που στρέφονται κατά του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και δηλώνει ότι θα είναι  κατηγορηματικά αντίθετος κατά της εκχώρησης της αποκομιδής των απορριμμάτων από την Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης και ζητά την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ του θέματος από την προσεχή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μυτιλήνη

Ο Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Λέσβου καλεί τον Δήμαρχο Μυτιλήνης να ακυρώσει εδώ και τώρα την διαδικασία ανάθεσης της αποκομιδής των απορριμμάτων του Δήμου Μυτιλήνης σε ιδιώτες, να αναβαθμίσει την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου και να διασφαλίσει τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μαζί τις θέσεις εργασίας και τα συμφέροντα των δημοτών.

Σε όποια άλλη απόφαση του θα είμαστε αντίθετοι και δηλώνουμε την επιθυμία μας να συμμετέχουμε  στον διάλογο για την εξεύρεση ικανοποιητικών λύσεων προκειμένου να προσφέρονται ποιοτικότερες υπηρεσίες προς τους δημότες.

   Τον καλούμε επίσης να αναλογιστεί το βάρος που σηκώνει την κρίσιμη τούτη ώρα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και να παραδειγματιστεί από την αυτοθυσία των Γιατρών και των Νοσηλευτών. Στο μέτρο που τους αναλογεί, την ίδια αυτοθυσία επιδεικνύουν και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ένα Δημόσιο Σύστημα που κατασυκοφαντήθηκε, υπονομεύθηκε και απαξιώθηκε στα χρόνια των μνημονίων, είναι αυτό που τώρα σώζει ζωές και επευφημείται, την ώρα που ο Ιδιωτικός Τομέας λάμπει δια της απουσίας του.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δεν λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο της Παναγιούδας

Διάβημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προς τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μάθημα οδικής ασφάλειας από την πρώτη μέρα

Αστυνομικοί μοίρασαν φυλλάδια σε μαθητές και γονείς τη μέρα του αγιασμού
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Μαρία Ευθυμίου στη Λέσβο

Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στο Μουσείο Αγίας Παρασκευής Λέσβου
ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Βρέθηκε απαγχονισμένος στο κοιμητήριο της Αγίας Κυριακής στη Μυτιλήνη

Δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ποδήλατο, συνεργασίες και βιώσιμη κινητικότητα στη Λέσβο

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με εκδηλώσεις και διεθνείς συμμετοχές
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ευχές του Πανάγου Κουφέλου για τη νέα σχολική χρονιά

«Ας κάνουμε το ταξίδι της μάθησης μια εμπειρία πλούσια και ουσιαστική»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επένδυσε στο μέλλον του παράκτιου περιβάλλοντος

Επίλεξε το μοναδικό στην Ελλάδα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών» του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Καταδίκη τεσσάρων αστυνομικών για «απελευθέρωση κρατουμένου»

Η υπόθεση με τον Τούρκο κρατούμενο που πήδηξε στη θάλασσα από το πλοίο «Αριάδνη» έφερε στο εδώλιο τους συνοδούς του
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Περιοδεία του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στην Καλλονή

Κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο και προετοιμασία για την απεργία της 1ης Οκτώβρη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«HELP» για τις μητέρες με βιωματική διαλεκτική συζήτηση

Άγχος, μαθησιακές δυσκολίες και αυτοεκτίμηση παιδιών στο τραπέζι του διαλόγου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κατατακτήριες εξετάσεις στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Αιτήσεις συμμετοχής έως 21 Σεπτεμβρίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά στη Λέσβο

Τα βιβλία σε δημοτικά από αύριο, σε γυμνάσια και λύκεια από σήμερα