× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: Κάναμε πράξη ένα δίκαιο αίτημα της κοινωνίας

Για τη διάσπαση του Δήμου Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/3/2019

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: Κάναμε πράξη ένα δίκαιο αίτημα της κοινωνίας

Οι δυο δήμοι πλέον είναι γεγονός και αυτό σχολιάζει με ανακοίνωση της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια νέα αρχή και ένα, νέο, ανοιχτό στοίχημα για τη Λέσβο που βρίσκεται τώρα μπροστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σε πείσμα όλων αυτών, που το τελευταίο διάστημα προέβλεπαν υπαναχωρήσεις και αθετήσεις υποσχέσεων η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε πράξη ακόμα ένα δίκαιο αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας.Για ακόμα μια φορά, αυτοί που μέχρι πριν λίγα χρόνια κατείχαν την τοπική εξουσία αλλά δεν έκαναν τίποτα για το νησί μας διαψεύσθηκαν» σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Παράλληλα η Ν.Ε. του κόμματος υπογραμμίζει πως όλοι εκείνοι διαψεύσθηκαν με τον ΦΠΑ, όπως διαψεύσθηκαν με το μεταφορικό ισοδύναμο, την Νότια Παράκαμψη, τον δρόμο του αεροδρομίου, το ειδικό αναπτυξιακό, τις επιδοτήσεις των αγροτών, τις συντάξεις, την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και τόσες άλλες μεγαλύτερες ή μικρότερες παρεμβάσεις της κυβέρνησης, προς όφελος της πλειοψηφίας των πολιτών.

Ρίχνοντας βέλη προς την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα στον βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου τονίζει ότι «οι ίδιοι που μέχρι χτες διακήρυτταν την «αφοσίωσή τους στην υπόθεση της διάσπασης του Δήμου», δεν είχαν το πολιτικό θάρρος να στηρίξουν αυτές τις εξαγγελίες τους. Το παρών που ψήφισαν στην διάσπαση του Δήμου, θα τους στιγματίζει από εδώ και πέρα»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης της η Ν.Ε. του κόμματος επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι η γρήγορη επιτυχία του εγχειρήματος της δημιουργίας των νέων Δήμων, είναι ένα ανοιχτό στοίχημα. «Η βασική προϋπόθεση αυτής της επιτυχίας, είναι η ενεργοποίηση των ίδιων των πολιτών, τόσο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όσο και μετά από αυτές.Οι δυο νέοι δήμοι που δημιουργούνται στη Λέσβο, θα είναι προικισμένοι με σημαντικούς οικονομικούς πόρους. Οι ίδιοι οι πολίτες, από εδώ και πέρα, μέχρι και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊού θα αποφασίσουν πώς αυτοί θα αξιοποιηθούν προς όφελος τους».

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου καλεί τους πολίτες του νησιού μας να πάρουν πάνω τους την υπόθεση της αποτελεσματικής λειτουργίας των νέων δήμων « στηρίζοντας και ενισχύοντας εκείνα τα αυτοδιοικητικά σχήματα και στους δύο δήμους αλλά και στις κοινότητες, που βάζουν στην πρώτη γραμμή τις ανάγκες της πλειοψηφίας των πολιτών και όχι την ανακύκλωση των ίδιων φθαρμένων προσώπων και της παρέας τους»!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάσθηκε το βιβλίο «Ο κόσμος καίγεται»

Από το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ και τις εκδόσεις Τόπος έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των Πέτρου Κόκκαλη και Ξενοφώντα Κοντιάδη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ