× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Στεφανής, το ελικόπτερο και οι τοπικοί «Αίσωποι»

Η φιλοκυβερνητική «Καθημερινή» για την πτήση Στεφανή με ελικόπτερο που είχε διατεθεί στο ΕΚΑΒ και την εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου να τερματιστεί άμεσα και να επιστρέψει

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/5/2020

Ο Στεφανής, το ελικόπτερο και οι τοπικοί «Αίσωποι»

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Καθημερινή» επιβεβαίωσε πληροφορίες που είδαν το φως της; δημοσιότητας από την ιστοσελίδα Armyvoice.gr και στο οποίο στηρίχθηκε αντίστοιχο δημοσίευμα στο «Ν» για τη δυσαρέσκεια προς όσα πράττει ο Υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και συγκεκριμένα για το ότι περιόδευσε πριν λίγες μέρες στη Λέσβο και στη Χίο, χρησιμοποιώντας το ελικόπτερο NH 90, που είναι ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει η Αεροπορία Στρατού έχει διατεθεί στο ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφέρει επείγοντα περιστατικά με ασθενείς από τις Κυκλάδες σε νοσοκομεία της ηπειρωτικής χώρας.

Η διαρροή της περιοδείας Στεφανή με το συγκεκριμένο ελικόπτερο προκάλεσε την οργή του Μεγάρου Μαξίμου που θεώρησε ότι ο εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός «ξεπέρασε τα όρια» και ζήτησαν να διακοπούν οι καταθέσεις στεφάνων και οι «υπηρεσιασκές συσκέψεις» καθώς και τα δείπνα στη Λέχη Αξιωματικών στη Μυτιλήνη και φυσικά την άμεση επιστροφή του ελικοπτέρου NH-90 στην Σύρο. Πράγμα και το οποίο έγινε παρά «ηρωικά» δημοσιεύματα παραδημοσιογραφικής ιστοσελίδας της Μυτιλήνης και παραμύθια «Αισώπων» της τοπικής πολιτικής σκηνής και όχι μόνο.

Τι γράφει η «Καθημερινή»
Το δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής «Καθημερινής» φέρει τίτλο «Καχυποψίες στο Πεντάγωνο» και αναφέρει:
«Στο στρατόπεδο Παπάγου είναι γνωστό ότι οι δύο πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου Εθνικός Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Αλκιβιάδης Στεφανής, δεν έχουν ιδανικές σχέσεις.
Τριβές υπήρχαν από την πρώτη στιγμή για μια σειρά από ζητήματα που αφορούσαν αλλαγές στη συγκρότηση της Εθνοφυλακής αλλά και την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στο προσφυγικό.
Μόλις προχθές καταγράφηκε ακόμα ένα περιστατικό, ενδεικτικό της κατάστασης. Ο Στεφανής ξεκίνησε να κάνει, ακόμα μία, περιοδεία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με ελικόπτερο ΝΗ-90, το οποίο συνήθως είναι δεσμευμένο για αεροδιακομιδές με βάση στη Σύρο, ώστε να έχει δυνατότητα ταχείας μετακίνησης σε όλο το αρχιπέλαγος.
Τελικά, προτού καν προλάβει va προχωρήσει από τη Λέσβο προς Χίο, Οινούσσες και τα υπόλοιπα μικρά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ήλθε εντολή vα μην ολοκληρωθεί η περιοδεία.
Η εντολή, βεβαίως, δεν ήλθε από τον Παναγιωτόπουλο, αλλά από κάπως πιο ψηλά, κάτι που δημιούργησε υφυπουργική καχυποψία περί «χτυπήματος κάτω από τη μέση». Σε κάθε περίπτωση, όλες οι… κρίσεις στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας από κάποια ελικόπτερα ξεκινούν.».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπυρόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε

Με την συμμετοχή πολλών τοπικών στελεχών και μελών του κόμματος η ομιλία του υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματος Ανδρέα Σπυρόπουλου στη Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

20.000 ευρώ για υποστήριξη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας

Τεχνική σύμβουλο με απευθείας ανάθεση προσέλαβε η Περιφέρεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα στηρίζει τον ΚΟΣΜΟ για τις ευρωεκλογές

Όπως τονίζει το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, «αυτές οι εκλογές είναι το κλειδί για μια πιο πράσινη, δικαιότερη και πιο δημοκρατική Ευρώπη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης ταξίδεψε Ισπανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και e-twinning
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην έκθεση ακινήτων οι μεσίτες της Λέσβου

Με σκοπό την προσέλκυση επενδυτών- Νωρίτερα ο Σύλλογος Μεσιτών κάνει εκδήλωση και υπογράφει για τη δημιουργία νέας πανελλήνιας ομοσπονδίας του κλάδου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κλειστό λόγω ψύλλων το Δημοτικό Σχολείου Μεγαλοχωρίου

Την Τρίτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε απεντόμωση και το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από την Πέμπτη 16 Μαΐου
ΧΩΡΙΑ

Ζωντανεύει η Βατούσα με Κέντρο Εκπαίδευσης για το περιβάλλον

Μετά από ενέργειες του Δήμου Δυτικής Λέσβου και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβούλίου. Η ίδρυσή του δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως
ΘΕΑΤΡΟ

Δεύτερη παράσταση με τους αδελφούς Τσαχουρίδη στη Μυτιλήνη

Μετά το ενδιαφέρον του κόσμου για την παράσταση «Αρωθυμία! Όσο ζω, θυμάμαι…», προγραμματίσθηκε νέα εκδήλωση στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μυτιλήνη

Λόγω εργασιών διαγράμμισης και σήμανσης στο χώρο πάρκινγκ του επιβατηγού λιμένα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Δημήτρης Καιρίδης στη Μυτιλήνη

Θα μιλήσει σε συγκέντρωση οπαδών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας το Σάββατο 18 Μάϊου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανηγύρι για τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στη Λουτρόπολη Θερμής

Την Δευτέρα και την Τρίτη 20 και 21 Μαΐου. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων