× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απάντηση Τζιμή στην «Πυξίδα»

«Παραλάβαμε έργα με προβλήματα» λέει ο Αντιδήμαρχος Έργων και τα «ρίχνει» στη θητεία Γαληνού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/6/2020

Απάντηση Τζιμή στην «Πυξίδα»

Η δημοτική παράταξη «Με Πυξίδα τον Πολίτη» άσκησε δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή Μυτιλήνης, κατηγορώντας την για απώλεια έργων, αλλά και για σωρεία αποζημιώσεων σε εργολάβους, με τον Αντιδήμαρχο Στρατή Τζιμή να απαντά σήμερα πως «για τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί ευθύνεται η προηγούμενη δημοτική αρχή Γαληνού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χθες, η «Πυξίδα» αναφέρθηκε στην απώλεια του έργου της ασφαλτόστρωσης προς τον Παληό, αλλά και στην αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος της Ακαδημίας, καταγγέλοντας με νόημα τη δημοτική αρχή Κύτελη πως στις κλειστές -λόγω κορονοϊού-  συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου «γίνεται δουλίτσα».

Σε σημερινή του ανακοίνωση ο Στρατής Τζιμής διαψεύδει τη δημοτική παράταξη «Με Πυξίδα τον Πολίτη», επισημαίνοντας πως «από το πρώτο τρίμηνο της θητείας μας, προφήτευε ότι η Δημοτική μας Αρχή δεν θα έσωζε από την απένταξη αρκετά συγχρηματοδοτούμενα έργα. Διαψεύστηκε, όμως, καθ’ ολοκληρία». Ο Αντιδήμαρχος Έργων τονίζει πως «κανένα έργο σε όλη τη Λέσβο δεν απεντάχθηκε και ούτε θα απενταχθεί», διευκρινίζοντας πως όσα έργα καταγγέλει ότι χάθηκαν η παράταξη της «Πυξίδας» θα επαναδημοπρατηθούν και θα εκτελεστούν μέσα στις νόμιμες προθεσμίες. «Τα έργα θα υλοποιηθούν». σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τζιμής «φόρτωσε» τις εκκρεμότητες που προέκυψαν στην προηγούμενη δημοτική αρχή, λέγοντας ωστόσο πως θα ξεπεραστούν, ενώ παραδέχθηκε πως οι εργολάβοι ζητούν αποζημιώσεις από τον Δήμο Μυτιλήνης: «Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, μέσα στο άγχος της να συμβασιοποιήσει όσον το δυνατόν περισσότερα έργα την τελευταία στιγμή, δεν μερίμνησε να ληφθούν όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες και πράξεις που θα συνέβαλαν στην απρόσκοπτη υλοποίηση των έργων». Και πρόσθεσε ότι «η διοίκηση του Δήμου έχει συνέχεια. Τα οποιαδήποτε προβλήματα παρέλαβε, η Δημοτική Αρχή του Στρατή Κύτελη θα τα αντιμετωπίσει, θα τα επιλύσει και είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει το πρόγραμμα της.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, για το έργο «της ασφαλτόστρωσης του Παληού», ο κ. Τζιμής τονίζει πως η δημοτική αρχή Γαληνού «προέβη στην υπογραφή σύμβασης, στις 23/5/2019, με τον ανάδοχο, χωρίς να υπάρχει η έγκριση του μνημονίου της Αρχαιολογίας, παρόλο που υπηρεσιακοί παράγοντες την είχαν ενημερώσει. Έτσι, δόθηκε το νόμιμο δικαίωμα στον εργολάβο για διάλυση και αποζημίωση, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του Νόμου».

Τέλος, για το έργο του Συγκροτήματος της Ακαδημίας, ο Αντιδήμαρχος Έργων σημειώνει πως «δυστυχώς, δεν υπήρξε η πρόνοια εκ μέρους της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, που συμβασιοποίησε, στις 5/8/2019, το έργο, να προμηθευτεί έγκαιρα προκατασκευασμένες αίθουσες για τη μετεγκατάσταση του σχολείου. Επίσης, δεν ενσωμάτωσε στη σύμβαση όρο, να είναι υποχρεωμένος ο εργολάβος να υλοποιεί εργασίες, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των σχολείων, ενώ τις περισσότερες και οχλούσες εργασίες να προγραμματίζει να τις υλοποιεί στους μήνες που τα σχολεία είναι κλειστά. Αυτή την έλλειψη του όρου στη σύμβαση εκμεταλλεύτηκε ο εργολάβος για να μην ξεκινήσει το έργο, απαιτώντας την ολική εκκένωση του σχολείου. Ως εκ τούτου, αιτήθηκε τη διάλυση και την αποζημίωση που ορίζει ο Νόμος.

Η δημοτική μας Αρχή από την πρώτη ημέρα μερίμνησε να θέσει τον όρο αυτό σε κάθε νέα σύμβαση που υπογράφει και, ταυτόχρονα, να παραγγείλει αρκετές αίθουσες προκάτ, για να προχωρήσει συντεταγμένα και με ορθό προγραμματισμό σε κάθε οικοδομική εργασία στα σχολεία μας. Επιπλέον, τον Σεπτέμβριο, θα προμηθευτούμε άλλες 8 αίθουσες, πέραν των τριών που εγκαταστήσαμε στο 6ο Δημοτικό Σχολείο με τη διαδικασία του ανοικτού διαγωνισμού. Συντομότερη διαδικασία προμήθειας δεν θα είναι νόμιμη».

Επί της ουσίας για την δημοτική αρχή Κύτελη, όλο αυτό που έχει δημιουργηθεί και για το οποίο κατηγορείται από την παράταξη «Με Πυξίδα τον Πολίτη», φέρει την υπογραφή της δημοτικής αρχής Γαληνού. Τα έργα θα δημοπρατηθούν εκ νέου και θα υλοποιηθούν, εν καιρώ, ενώ οι δημότες της Μυτιλήνης θα κληθούν να πληρώσουν το... μάρμαρο των αποζημιώσεων, που διεκδικούν οι εργολάβοι.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια
ΥΓΕΙΑ

Το «ευχαριστώ» του Μανταμάδου για τα τεστ ΠΑΠ

Ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας για τη γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Παίζουν θέατρο για τα παιδιά με καρκίνο

Τρεις παραστάσεις στο καφενείο «Πι» στη Μυτιλήνη για τον Σύλλογο «Φλόγα»- Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη, Αντουέλ Νάκε και τον εκπρόσωπο, Μανώλη Λαδάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας