× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να επαναλειτουργήσει τώρα το ιατρείο στο ΚΥΤ Μόριας!»

Παρέμβαση Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου για να παραμείνει το νησί «καθαρό» από την πανδημία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/6/2020

«Να επαναλειτουργήσει τώρα το ιατρείο στο ΚΥΤ Μόριας!»

Παρέμβαση για τη συνέχιση της λειτουργίας του Ιατρείου Πρώτης Αξιολόγησης για κορονοϊό στο ΚΥΤ Μόριας έκανε με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου, επισημαίνοντας ότι η Λέσβος έχει παραμείνει νησί «καθαρό» από την πανδημία εδώ και τρεις μήνες και έτσι πρέπει να μείνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε το σχετικό ρεπορτάζ για το κλείσιμο του ιατρείου έξω από το ΚΥΤ που λειτούργησε η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου και ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου:

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι σταμάτησε την λειτουργία του το ιατρείο πρώτης αξιολόγησης της Περιφερείας Βορείου Αιγαίου στο ΚΥΤ Μόριας λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Ένα  ιατρείο που συνέβαλε σημαντικά με την λειτουργία του στην οργάνωση όλων των ιατρικών υπηρεσιών υγείας στο ΚΥΤ, ώστε να δουλεύουν κάτω από την εποπτεία του ΕΟΔΥ και με τα κριτήρια του ΕΟΔΥ, αποσυμφορησε σημαντικά το τμήμα επειγόντων του Νοσοκομείου και το ΕΚΑΒ, συνέβαλε στην προστασία των προσφύγων και μεταναστών αλλά και κυρίως του ντόπιου πληθυσμού.

Είναι απαράδεκτη η διακοπή της λειτουργίας του τώρα ειδικά που ανοίγουν οι συγκοινωνίες με πλοία και αεροπλάνα που αυξάνει η τουριστική κίνηση, όχι μόνο από την Δύση αλλά και από την Τουρκία με το πιθανό άνοιγμα των λιμανιών και των δρομολογίων .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αρμόδιοι φορείς (Υπουργείο, Περιφέρεια, Δήμος) καλά θα κάνουν να έρθουν σε συνεννόηση ώστε άμεσα και απρόσκοπτα να συνεχιστεί η λειτουργία του ιατρείου. Η μετάθεση ευθυνών από τον ένα στον άλλο στερεί από το νησί μας και από το Νοσοκομείο ένα σπουδαίο κρίκο άμυνας απέναντι στην μετάδοση του κορονοϊου.

Επισημαίνουμε ότι το νησί μας δεν έχει μετάδοση κρουσμάτων εδώ και τρεις μήνες, είναι ένα νησί «καθαρό» - όσον αφορά στους ντόπιους αλλά και στους μετανάστες -  οπότε ο κίνδυνος βρίσκεται στην εισαγωγή του ιού απ΄εξω.

Πέρα λοιπόν από τα άλλα μέτρα προστασίας, τα οποία πρέπει να παρθούν για τους νεοεισερχόμενους - και όσο αναβάλλεται ο απεγκλωβισμός των προσφύγων και το κλείσιμο του ΚΥΤ   – χρειάζονται η άμεση επαναλειτουργία του ιατρείου στο ΚΥΤ με τρεις γιατρούς και τρεις νοσηλευτές όπως (είχε αρχικά προβλεφτεί)  ώστε να καλύπτει   αποτελεσματικά τις ανάγκες.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κλειστό λόγω ψύλλων το Δημοτικό Σχολείου Μεγαλοχωρίου

Την Τρίτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε απεντόμωση και το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από την Πέμπτη 16 Μαΐου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παγωτό με φρέσκα φρούτα και γιαούρτι με την Μαρία Πανάγου

«Δροσιστική» εκδήλωση στο Λευκό Χαρτί, στη Μυτιλήνη για παιδιά 2,5 έως 10 ετών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Προγράμματα για την φύση και τον πολιτισμό από το Νηπιαγωγείο Φίλιας

Στο πλαίσιο του eTwinning, το σχολείο προχώρησε σε συνεργασίες με νηπιαγωγεία της Τουρκίας και της Ευρώπης
ΘΕΑΤΡΟ

Δεύτερη παράσταση με τους αδελφούς Τσαχουρίδη στη Μυτιλήνη

Μετά το ενδιαφέρον του κόσμου για την παράσταση «Αρωθυμία! Όσο ζω, θυμάμαι…», προγραμματίσθηκε νέα εκδήλωση στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διακοπή στο Εφετείο για τα πλαστά πτυχία αγγλικών

Απέρριψε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων τα αιτήματα αναβολής, αλλά η δίκη θα συνεχιστεί 1 Ιουλίου 2024 στη Μυτιλήνη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανηγύρι για τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στη Λουτρόπολη Θερμής

Την Δευτέρα και την Τρίτη 20 και 21 Μαΐου. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Η Ελιά, το Λάδι, και η Συμβολή τους στον Πολιτισμό»

Το Μουσείο Βρανά της Εταιρείας Αρχιπέλαγος με την παρουσία του Νίκου Σηφουνάκη εγκαινιάζει το Σάββατο 18 Μαΐου μια αξιόλογη αρχαιολογική έκθεση στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας μουσείων
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η πολυγλωσσία έδωσε βραβείο στο 3ο Λύκειο Μυτιλήνης

Τα παιδιά της Α' Λυκείου συμμετείχαν σε διαγωνισμό πολυγλωσσίας του Τμήματος Γαλλικής γλώσσας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Στις εκλογές της ΕΛΜΕ Λέσβου κρίνεται η ταυτότητα του σωματείου»

Η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Λέσβου για τις εκλογές της ΕΛΜΕ και το ψηφοδέλτιο της παράταξης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μεγάλα μυαλά στη Λέσβο και στην Πληροφορική

Ο μαθητής του 4ου Γυμνασίου Χρήστος Ψυρούκης διακρίθηκε στην 3η φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορική
ΥΓΕΙΑ

Σε Πολιχνίτο και Πλωμάρι εξόρμηση για τεστ ΠΑΠ

Σαν... χτες γεννήθηκε το 1883 ο άνθρωπος που έσωσε εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο με το τεστ που ανιχνεύει σε πρώιμο στάδιο τον καρκίνο του τραχήλου.