× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/4/2024

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αντιδράσεις στην παράταξη «Νέα δράση – νέος Δήμος»  του Πανάγου Κουφέλου, προκάλεσε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης την Δευτέρα 22 Απριλίου το απόγευμα, η υπόθεση μίσθωσης ακινήτου από την ΑΔΕΛ  σε Ετερόρρυθμη εταιρεία που είναι μέλος με ποσοστό 5% ο ίδιος ο  πρόεδρος της, Βασίλης Τσαγκάρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το θέμα της μίσθωσης έφερε με ερώτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Παναγιώτης Κουνέλλης ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης και ζήτησε να μάθει αν ο Δήμαρχος γνώριζε ότι ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ έχει μισθωτήριο στο οποίο εμπλέκεται το όνομά του. Ο Παναγιώτης Χριστόφας απάντησε ότι δεν γνώριζε κάτι και ζήτησε από τον ίδιο τον κ. Τσαγκάρη να εξηγήσει στους δημοτικούς συμβούλους τι ακριβώς συμβαίνει.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Βασίλης Τσαγκάρης πριν εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Παναγιώτη Χριστόφα, είχε μισθώσει ένα κατάστημα στην περιοχή Λουτρόπολης Θερμής από την ΑΔΕΛ με μισθωτήριο που έληγε το 2029.

Μετά την εκλογή του ωστόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Οκτώβριο και πριν αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά της η νέα Δημοτική Αρχή, αποφάσισε να πουλήσει την επιχείρησή του, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στην πορεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ισχυρίσθηκε απαντώντας στα όσα είπε ο Παναγιώτης Κουνέλλης στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν βρέθηκε αγοραστής για το κατάστημά του, δημιουργήθηκε μια Ετερόρρυθμη Εταιρεία στην οποία ο ίδιος συμμετέχει με ποσοστό 5% και με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΔΕΛ στις 20 Μαρτίου, η μίσθωση μεταβιβάσθηκε στη νέα εταιρεία, στην οποία ο ίδιος είναι εγγυητής.

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Κουνέλλης, ισχυρίσθηκε ότι από την υπόθεση εγείρονται πολλά ερωτήματα τόσο για τη νομιμότητα όσο και για το ηθικό κομμάτι της ιστορίας, σημειώνοντας ότι κανονικά θα έπρεπε το ακίνητο να βγει σε δημοπρασία όπως γίνεται με όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου Μυτιλήνης που διαχειρίζεται η ΑΔΕΛ. Μάλιστα σημείωσε ότι το διπλανό ακίνητο από την επιχείρηση που συμμετέχει ο κ. Τσαγκάρης βγαίνει σε δημοπρασία.

Όπως τόνισε ο ίδιος θα απευθυνθεί με ερώτημα του στον επόπτη ΟΤΑ για το αν μπορεί δημοτικός σύμβουλος να μισθώνει ακίνητο του Δήμου χωρίς τη διαδικασία της δημοπράτησης και αν μπορεί ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ να παίρνει απόφαση και να μισθώνει ακίνητο για τον εαυτό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί με τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Προγραμματική σύμβαση Μυτιλήνης ‑ ΔΕΔΑΠΑΛ για επεξεργασία απορριμμάτων

Για πρώτη φορά από την ίδρυση της εταιρείας, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου
ΧΩΡΙΑ

Δρόμος 11 χιλιομέτρων από την Ανεμώτια

Ξεκίνησαν οι εργασίες στον δρόμο της «Ποταμιάς», αλλά και του σχολείου της Αντισσας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Aνδρέας Λοβέρδος στη Μυτιλήνη

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου του κόμματος ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για τις μεταθέσεις των στρατιωτικών

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ σε ερώτησή του στη βουλή τάσσεται υπέρ των ευνοϊκών Μεταθέσεων των Πολύτεκνων-Τρίτεκνων, των Γονέων ΑΜΕΑ και Μονογονεϊκών οικογενειών, των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Σήμερα, Πέμπτη η κηδεία του Φώτη Παπαευστρατίου, πρώην προέδρου που πέθανε 84 ετών
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μέτρα αποκατάστασης από τις παράνομες ιπποδρομίες ζητά το υπουργείο

Εξι μήνες διορία στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει η Παναγιά Κρυφτή στο Παλαιοχώρι

Την Δευτέρα 13 Μαΐου με ολοήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις 8 το πρωί έως αργά το βράδυ, από τον πολιτιστικό σύλλογο «Παναγιά Κρυφτή»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με την ψήφο μας στις 9 Ιουνίου λέμε όχι στις ακροδεξιές δυνάμεις»

Ανακοίνωση του κόμματος «Κόσμος» για την ημέρα της Ευρώπης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Τα βρόντηξε» ο Γιώργος Αυγουστίδης από την Αναπτυξιακή του δήμου Μυτιλήνης

Παραίτηση με αιχμές από τον μέχρι πρότινος διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δεν επιστρέφουν στην εργασία τους οι συμβασιούχοι covid της Μυτιλήνης

Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους για προσωρινή παραμονή στις θέσεις τους έως ότου γίνει η εκδίκαση των Ασφαλιστικών Μέτρων
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Μακάβριο εύρημα

Εντοπίστηκε σωρός άνδρα σε προχωρημένη σήψη σε βραχώδη ακτή της Σκάλας Συκαμιάς