× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

«Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν καταστρέφουν εμένα, αλλά όλο τον τόπο!»

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Belvedere» στον Μόλυβο μίλα αποκλειστικά στο «Ν» καταγγέλλοντας εμπρησμό της περιουσίας του από ακραίους

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 26/7/2020

«Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν καταστρέφουν εμένα, αλλά όλο τον τόπο!»

Εμπρησμό και μάλιστα οργανωμένο από καιρό από ακραία στοιχεία καταγγέλλει ο Στράτος Κανιαμός μιλώντας αποκλειστικά στο «Ν» για την χτεσινή φωτιά που έβαλαν δράστες περιμετρικά του ξενοδοχείου του Belvedere στον Μόλυβο, προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα το βράδυ του Σαββάτου, αναφέρει ο κ. Κανιαμός, περιμετρικά του ξενοδοχείου του που είναι κλειστό και απόντος του ιδιοκτήτη, δράστες έβαλαν πετρέλαιο. Η πυρκαγιά κατέστρεψε εξωτερικά τα κτήρια, καθώς και air condition,  αλλά και το μικρό λεωφορείο που μετέφερε τους πελάτες του ξενοδοχείου. Με πρωτοβουλία υπαλλήλου του και ντόπιων που έσπευσαν να συνδράμουν στην πυρόσβεση, η πυρκαγιά καθυστέρησε να εξαπλωθεί πριν από την παρέμβαση της Πυροσβεστικής.

Το περιστατικό, καταγγέλλει, αποτελεί συνέχεια σε σειρά επιθέσεων που έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα, με τη φημολογία που έχει ξεσπάσει ότι πρόκειται να δεχτεί την εκμίσθωση του ξενοδοχείου του για την διαμονή προσφύγων και μεταναστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις αρχές του Ιουλίου «οργισμένο πλήθος ως και 500 κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που με αναζητούσαν για να με λιντσάρουν και να προκληθούν εκ προθέσεων φθορές στην ξενοδοχειακή μου μονάδα, παρέμειναν συγκεντρωμένοι για ώρες και στη συνέχεια κινήθηκαν προς το λιμάνι, όπου εντόπισαν σταθμευμένο το αυτοκίνητό μου που λεηλάτησαν στην κυριολεξία».

Ας σημειωθεί ότι είχαν κυκλοφορήσει έντυπα φυλλάδια, και είχαν δημοσιευτεί επώνυμες αναρτήσεις που απασχολούν τη δικαιοσύνη, υποκινώντας σε πράξεις βίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταλήγοντας ο κ. Κανιαμός που ενημερώθηκε για τον εμπρησμό τηλεφωνικά, καθώς ο ίδιος βρίσκονταν στην Αθήνα για γυρίσματα σε ταινία ως ηθοποιός, ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου , όλο τον κόσμο που ανέβηκε και βοήθησε στο να σβήσει η φωτιά στο ξενοδοχείο. Όλους τους εθελοντές , την πυροσβεστική και την αστυνομία».

Για να συμπληρώσει: «Φασίστες και ακροδεξιοί δεν καταλαβαίνουν ότι κάνουν κακό στον τόπο και όχι απλώς σε εμένα. Με τις ενέργειες τους δεν έχει καταστραφεί απλώς η περιουσία μου. Κινδυνεύει να καταστραφεί και όλων των γειτόνων, ακόμα και να απειληθουν ανθρώπινες ζωές, χώρια η ζημιά που προκαλούν τουριστικά στην εικόνα του Μολύβου».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη