× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Οικονομική στήριξη ζητούν τα ταξί λόγω πανδημίας

Συμφωνεί ο Περιφερειάρχης με τον Σύνδεσμο Ταξί

Δημοσίευση 3/8/2020

Οικονομική στήριξη ζητούν τα ταξί λόγω πανδημίας

Οικονομική στήριξη ζητούν οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί λόγω της ζημιάς που έχουν υποστεί από την πανδημία του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, το πρωί της Δευτέρας συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος τους δεσμεύτηκε ότι τους στηρίζει και ότι θα προωθήσει το αίτημά τους στην κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Μυτιλήνης σημειώνει:

«Η χώρα μας εδώ και αρκετούς μήνες αντιμετωπίζει μία πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, την πανδημία του covid-19. Όλο αυτό το διάστημα οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί ταξί παρέχουμε τις υπηρεσίες μας , αψηφώντας τον κίνδυνο μόλυνσης μας από τον ιό covid-19. Με ιδίους πόρους πραγματοποιήσαμε απολυμάνσεις στα οχήματα μας, προμηθευτήκαμε μάσκες τόσο για εμάς όσο και για τους επιβάτες μας, τοποθετήσαμε διαχωριστικό ανάμεσα σε εμάς και τους επιβάτες μας,  ώστε να συνδράμουμε στην μη διασπορά του τόσο επικίνδυνου ιού . Ταυτόχρονα ακολουθήσαμε και ακολουθούμε κατά γράμμα τις υγειονομικές οδηγίες της κυβέρνησης που αφορούν τον μέγιστο αριθμό μεταφερομένων επιβατών  καθώς και την ενημέρωση των επιβατών μας για τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τους  τα οποία πρέπει να λαμβάνουν και εκτός των ταξί μας  .

            Σήμερα λόγω της υγειονομικής κρίσης έχουμε μία συνεχή πτώση τζίρου της τάξης του 70% . Η πτώση αυτή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη μεταξύ άλλων και με την κατακόρυφη πτώση του αριθμού των επισκεπτών-τουριστών λόγω των απαγορεύσεων μετακινήσεων προς την χώρα μας εξαιτίας του covid-19 .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

            Επιπρόσθετα τα μηνύματα για το ερχόμενο φθινόπωρο είναι εξίσου δυσοίωνα , αφού το τελευταίο διάστημα έχουμε αυξανόμενο αριθμό νέων κρουσμάτων και δικαιολογημένη σταδιακή αυστηροποίηση  των μέτρων πρόληψης κατά της εξάπλωσης της πανδημίας .   

            Πλέον είναι επιτακτική ανάγκη η πολιτεία να σταθεί αρωγός την δύσκολη αυτή περίοδο στους ιδιοκτήτες και οδηγούς ταξί , ώστε να εξακολουθήσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στην μεταφορά των πολιτών  για την ικανοποίηση των αναγκών τους ( προμήθεια φαρμάκων και ειδών διατροφής  , επίσκεψη σε νοσοκομείο για ιατρικούς λόγους , προσέλευση στην εργασία τους κλπ ) ήτοι:

1.    Χορήγηση επιδόματος ειδικού σκοπού για τους μήνες Μάϊο , Ιούνιο και Ιούλιο , σε περίπτωση δε συνέχισης των μέτρων πρόληψης κατά της πανδημίας και για τους λοιπούς μήνες μέχρι την επιστροφή στην κανονικότητα και την ολική άρση των μέτρων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2.    Έκπτωση 50% των τελών κυκλοφορίας για το έτος 2020 (η οποία έκπτωση θα γίνει στα τέλη του 2021 αφού του 2020 έχουν ήδη πληρωθεί ).

3.    Μέχρι την ολική άρση των μέτρων να παραταθεί η μέχρι σήμερα έκπτωση των 25% στην εμπρόθεσμη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών .

4.    Χρηματοδότηση αντικατάστασης οχημάτων ανεξαρτήτου καυσίμου , τόσο για μεταχειρισμένα εισαγωγής έως πέντε ετών ( 40%) , όσο και για καινούργια ( 70%) .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

5.    Έως την ολική άρση των μέτρων μείωση του ΦΠΑ αγορών των ανταλλακτικών και των εργασιών επισκευής / συντήρησης καθώς και του πετρελαίου κίνησης  κατά 9 μονάδες  .

Στο σημείο αυτό πρέπει να γίνει ειδική μνεία ως προς την τεράστια προσφορά του κλάδου των ταξί στην μη διασπορά του ιού covid-19 , αφού μέσα στο ταξί μας μεταφέρουμε κατά κανόνα άτομα τα οποία ζουν / εργάζονται στον ίδιο χώρο ή είναι γνωστά μεταξύ τους και όχι τελείως άγνωστα μεταξύ τους άτομα όπως αυτό γίνεται κατά την μεταφορά επιβατών με λεωφορεία /τρένα /καράβια/αεροπλάνα»  .   

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος Γεραγώτης καλλιεργούσε χασίς

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απεγκλωβισμός 33 ατόμων από βραχονησίδα ανοιχτά του Μανταμάδου

Επιχείρηση διάσωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Με κινητοποίηση θα υποδεχθούν οι γιατροί τον υπουργό Υγείας

Ο Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου ανακοίνωσε στάση εργασίας για την Τρίτη 30 Απριλίου και καλεί σε κινητοποίηση
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης

Από το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή