× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Μας κοροϊδεύουν. Αποσυμφόρηση τώρα!»

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Μυτιλήνης «Με Πυξίδα τον Πολίτη»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/8/2020

«Μας κοροϊδεύουν. Αποσυμφόρηση τώρα!»

«Δεν σταματάει η κοροϊδία», επισημαίνει η δημοτική παράταξη Μυτιλήνης «Με Πυξίδα τον Πολίτη» καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και το υπουργείο Μετανάστευσης, και σημειώνει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν ντρέπονται και χωρίς κανένα δισταγμό, υποτιμούν και προσβάλουν το λαό αυτού του τόπου και ιδιαίτερα τους κατοίκους της Μόριας και των όμορων του ΚΥΤ χωριών, που 5 χρόνια τώρα σηκώνουν το βάρος των προσφυγικών ροών, όχι μόνο όλης της Ελλάδας, αλλά και όλης της Ευρώπης!

Θα άδειαζαν σε δυο μήνες τη Μόρια! Οι πρόσφυγες έγιναν από 5000, 25.000!

Θα έφτιαχναν κλειστές δομές σε 3 μήνες και μετά θα έκλειναν τη Μόρια. Στην Άντισσα, στην Καράβα, στο Διαβολόρεμα, στα Τοκμάκια. Ούτε μια στιγμή όμως δεν δέχθηκαν να κάνουν πρώτα αποσυμφόρηση και ισοκατανομή σε όλη την Ελλάδα. Έτσι όλοι καταλάβαμε πως σκοπός τους ήταν να κάνουν και άλλες δομές και να κάνουν το νησί μας μια φυλακή χιλιάδων ταλαιπωρημένων ανθρώπων, που το μόνο που ήθελαν ήταν να φύγουν στην Ευρώπη! Πολιτική τους απόφαση ήταν, να θάψουν το νησί για να μην στεναχωρήσουν την κομματική τους πελατεία στη υπόλοιπη Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δε δίστασαν να στείλουν τα ΜΑΤ να χτυπήσουν τους κατοίκους αυτού του νησιού προκειμένου να επιβάλλουν τις αποφάσεις τους!

Και αφού δεν τα κατάφεραν με τη βία, άρχισαν τα σούρταφέρτα των αυτοδιοικητικών μας αρχόντων με το κ. Μηταράκη! «Συζητήσεις σε εποικοδομητικό κλίμα και πνεύμα κατανόησης»! Εκεί ήταν που δηλώσαμε πως το παιχνίδι πουλήθηκε! Και δυστυχώς επαληθευόμαστε!

Οι αυτοδιοικητικοί μας άρχοντες παρακολουθούν, ξαφνιάζονται, δεν ξέρουν, δεν γνωρίζουν!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Μηταράκης χωρίς ντροπή εμπαίζει τους κατοίκους αυτού του τόπου και οι αυτοδιοικητικοί  μας  άρχοντες στην καλύτερη περίπτωση εκφράζουν την ανησυχία τους!

Και η κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας ξεπερνάει ακόμα και τον εαυτό της!

Διά στόματος Μηταράκη δηλώνει: «Το ΚΥΤ Μόριας μπορεί να είναι πολύ μικρότερο, ψάχνω συνομιλητές σε αυτή την κατεύθυνση» διαψεύδει δε κατηγορηματικά τα περί «επέκτασης». Επίσης Ο κ. Μηταράκης στις 31 Ιουλίου καλεί  τον Πρόεδρο της κοινότητας, μαζί με τους εκπροσώπους των φορέων της περιοχής την ερχόμενη εβδομάδα «όποτε αυτοί θελήσουν» να συζητήσουν.«Την εβδομάδα που έρχεται σας περιμένω όλους, να μιλήσουμε και να βρούμε λύσεις»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και ενώ ο κ. Μηταράκης προσπαθούσε να κάνει το ΚΥΤ μικρότερο και περίμενε τον κ. Μαστρογιάννη για να βρουν λύσεις, στις 6 Αυγούστου δημοσιεύεται στην εφημερίδα της κυβέρνησης το παρακάτω: «Χορηγείται άδεια χωροθέτησης και κατασκευής για την εγκατάσταση δομών προσωρινής υποδοχής της παρ.  4 του άρθρου 8 του ν.  4375/2016, στα κάτωθι γεωτεμάχια: α) γεωτεμάχιο που ευρίσκεται στη θέση «Μάρμαρο» της αγροτικής περιφέρειας Μόριας,. Το ανωτέρω γεωτεμάχιο έχει εμβαδόν εννέα χιλιάδες πεντακόσια (9.500,00) τετραγωνικά μέτρα και ι β) γεωτεμάχιο που ευρίσκεται στη θέση «Μάντζαρη» της αγροτικής περιφέρειας Μόριας,. Το ανωτέρω γεωτεμάχιο έχει εμβαδόν τριάντα τρεις χιλιάδες εξακόσια πενήντα εννέα και δεκαεπτά (33.659,17) τετραγωνικά μέτρα».

  • Πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε αυτήν την κοροϊδία;
  • Πόσο ακόμα θα επιτρέπουμε στους αυτοδιοικητικούς μας άρχοντες να κάνουν «τα καλά παιδιά» στην κυβέρνηση;
  • Πόσο ακόμα θα παρακολουθούμε άπραγοι την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής των ντόπιων και την καταπάτηση των δικαιωμάτων των προσφύγων;
  • Πόσο ακόμα θα επιτρέπουμε σε μικρές ομάδες ακροδεξιών να αποπροσανατολίζουν τον αγώνα τον κατοίκων του νησιού στοχοποιώντας τους πρόσφυγες και βγάζοντας λάδι την κυβέρνηση που μας εμπαίζει τόσο καιρό;

Καλούμε τώρα τους κοινοτάρχες των γύρω από το ΚΥΤ χωριών να πάρουν την πρωτοβουλία και να καλέσουν σε μαζική κινητοποίηση με πρώτο και κύριο αίτημα την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού!

      Το άδειασμα των γύρω από το ΚΥΤ εκτάσεων από των προσφυγικό πληθυσμό και την μεταφορά τους σε αξιοπρεπείς δομές σε όλη την Ελλάδα.

      Την αποζημίωση όλων των κατοίκων για τις περιουσίες που καταστράφηκαν.

      Τη στήριξη του μικρού αριθμού (στα όρια της χωρητικότητας του ΚΥΤ) προσφύγων και μεταναστών με λειτουργία υγειονομικής δομής που ταυτόχρονα θα αποσυμφορεί το Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

      Καμία επιπλέον δομή και καμιά επέκταση στις υπάρχουσες δομές!

Με αυτό το πλαίσιο θα είμαστε παρόντες σε κάθε αγώνα ενάντια στην κυβερνητική κοροϊδία και τον εμπαιγμό!»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα