× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΡΙΖΑ κατά πάντων για τις εξελίξεις στο προσφυγικό

Κατονομάζει Αθανασίου, Μουτζούρη και Κύτελη ως υπεύθυνους, και για την δομή «τέρας». Καταγγελίες για σχέσεις με την ακροδεξιά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/8/2020

ΣΥΡΙΖΑ κατά πάντων για τις εξελίξεις στο προσφυγικό

Σοβαρές καταγγελίες από τη νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή τις εξελίξεις στη δομή της Μόριας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης περί αποσυμφόρησης του καταυλισμού της Μόριας, όλα δείχνουν ότι η κατάσταση θα παγιωθεί με τη μονιμοποίηση ενός τεράστιου καταυλισμού - «τέρας» 10 με 15 χιλιάδων ανθρώπων» τονίζεται στην ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται επίσης πως «αυτό που δεν κατάφεραν να επιβάλουν τα ΜΑΤ, επιτυγχάνεται σήμερα με την ύπουλη πρακτική καταβολής πολύ δελεαστικού μισθώματος σε συγκεκριμένους ιδιοκτήτες, προκειμένου να μισθώσουν τα κτήματά τους».

Στην ανακοίνωση επίσης αναφέρεται: «Η κοροϊδία για τους κατοίκους της Μόριας, των γύρω περιοχών και όλης της Λέσβου συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Υποσχέσεις που δεν τηρούνται, λόγια χωρίς αντίκρισμα. Ηθικοί αυτουργοί αυτής της κοροϊδίας είναι οι Αθανασίου, Μουτζούρης και Κύτελης. Για το μόνο που νοιάζονται είναι η προσωπική πολιτική τους επιβίωση και η επιβίωση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Ας μας πουν στους 13 μήνες που κυβερνά το κόμμα τους, τι πέτυχαν για την Μόρια και την Λέσβο γενικότερα. Τίποτα. Κλειστές συσκέψεις, ανοιχτές συσκέψεις με υπουργούς, προσωπικά αλισβερίσια, αποτέλεσμα μηδέν».

Σχέσεις με ακροδεξιά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το μόνο που κάνουν και οι τρεις, τονίζεται, είναι να ενθαρρύνουν τις ακροδεξιές ομάδες που δήθεν στο όνομα των Μοριανών, παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους, ασχημονούν και παρανομούν. Τόσο ο Αθανασίου, όσο και οι Κύτελης και Μουτζούρης, ποτέ δεν καταδίκασαν τις παράνομες πράξεις ανθρώπων που «στόλιζαν» τα αυτοδιοικητικά τους ψηφοδέλτια ή με νύχχια και δόντια υποστήριξαν, αυτούς που τους που δυσφημούν το νησί και τους ανθρώπους του στα πέρατα του κόσμου».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ καταδικάζει τις ύπουλες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης σε βάρος του νησιού και της τοπικής κοινωνίας . Είμαστε αντίθετοι στην επέκταση του καταυλισμού και στη δημιουργία νέων κλειστών δομών - φυλακών. Ζητάμε τη μεταφορά χιλιάδων ανθρώπων σε δομές αξιοπρεπούς διαβίωσης σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη. Μόνο ο απεγλωβισμός χιλιάδων ανθρώπων από τον καταυλισμό της ντροπής, μπορεί να ξαναφέρει την ομαλότητα στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής. Καλούμε την κυβέρνηση να καταβάλει τις αποζημιώσεις σε όσους ιδιοκτήτες τα κτήματά τους έχουν καταστραφεί. Οι συμπολίτες μας της Μόριας και όλης της Λέσβου δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από αυτή την κυβέρνηση. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε και αντιδράσουμε σ’ αυτή την κοροϊδία, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχουμε η κυβέρνηση να πάψει να μας εμπαίζει. Ένας χρόνος ψεμάτων, κοροϊδίας και εμπαιγμού είναι αρκετός. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες