× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αλλα λόγια ν` αγαπιόμαστε από Κύτελη!

Αντιπαράθεση με Τσιριγώτη και Χιωτέλλη, δίχως να απαντά επί της ουσίας για την επέκταση του ΚΥΤ Μόριας, μιλώντας για μη νόμιμες ενέργειες όταν έχει ήδη δημοσιευθεί το ΦΕΚ

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 13/8/2020

Αλλα λόγια ν` αγαπιόμαστε από Κύτελη!

Ένταση και διαξιφισμοί υπήρξαν στο δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης της Τετάρτης, με αφορμή την επέκταση του ΚΥΤ Μόριας, προκαλώντας τον εκνευρισμό του Δημάρχου Στρατή Κύτελη. Ο οποίος, κάποια στιγμή, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει πως δεν βρισκόμαστε πλέον σε προεκλογική περίοδο, για να δίνει ακόμα υποσχέσεις πως θα κλείσει η δημοτική δομή στον Καρά Τεπέ -για την οποία ως φαίνεται υπάρχει πολιτική βούληση συνέχισης της λειτουργίας της- ούτε φυσικά, να αναφέρεται στο ΚΥΤ Μόριας σαν να είναι ο Δήμος Μυτιλήνης άμοιρος ευθυνών, παρότι η τοπική αυτοδοίκηση δεν ασκεί μεταναστευτική πολιτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρχικά, στη διάρκεια των ερωτήσεων των επικεφαλής των παρατάξεων, πριν τη συζήτηση των θεμάτων που υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη, η Νίκη Τσιριγώτη της Λαϊκής Συσπείρωσης Μυτιλήνης ζήτησε να ενημερωθεί το σώμα από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την επέκταση του ΚΥΤ Μόριας.

Ο Στρατής Κύτελης επανέλαβε πως «εμείς ως δημοτική αρχή κι εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος είμαστε κάθετα αντίθετοι στην επέκταση του ΚΥΤ και δηλώνουμε ότι δεν θα δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να προχωρήσει σε μη νόμιμες ενέργειες. Απαιτούμε και το θέτουμε ευθέως καθημερινά στους καθ' ύλην αρμόδιους να κλείσει το αίσχος της Μόριας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παίρνοντας το λόγο η επικεφαλής της παράταξης «Με Πυξίδα τον Πολίτη», Εριφύλλη Χιωτέλλη, υπενθύμισε στον Δήμαρχο Μυτιλήνης ότι «από τη στιγμή που υπάρχει ΦΕΚ, πρόκειται για νόμιμη ενέργεια», ρωτώντας τον «τι πρωτοβουλίες θα πάρει ως Δήμαρχος και πώς θα προστατευθούν οι κάτοικοι της Μόριας από αυτές τις νόμιμες επεκτάσεις;».

Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από άλλες ερωτήσεις, με την κ. Χιωτέλλη να επανέρχεται σε νέα της παρέμβαση, ζητώντας να απαντήσει ο Δήμαρχος Μυτιλήνης το ερώτημά της.

Ο κ. Κύτελης, φανερά εκνευρισμένος, αρκέστηκε να επαναλάβει ότι «πρέπει να κλείσει η Μόρια» και απευθυνόμενος προς την κ. Χιωτέλλη της είπε: «Δεν σας είδα πουθενά στις κινητοποιήσεις», με την επικεφαλής της «Πυξίδας» να απαντά: «Μην προσπαθείτε να μας πείσετε ότι ήσασταν μπροστάρης στις κινητοποιήσεις κ. Κύτελη. Η Καράβα και το Διαβολόρεμα είναι πολύ πρόσφατα και ο κόσμος δεν ξεχνάει...».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τότε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, δίχως να απαντήσει ποτέ στην ερώτηση της κ. Χιωτέλλη κι ενώ ήδη υπήρχε συγκεντρωμένος κόσμος από τη Μόρια έξω από το κτίριο, όπου διεξαγόταν η συνεδρίαση, αρκέστηκε να πετάξει την... μπάλα στην εξέδρα λέγοντας πως «η χώρα έχει θαλάσσια σύνορα, τα οποία φυλάσσονται και οι μετανάστες πλέον δεν λιάζονται».

Κι όλα αυτά ενώ ήδη το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, όπως αποκάλυψε το «Ν» στις 29 Ιουλίου, δημιουργεί με χρηματοδότηση της Ολλανδικής Κυβέρνησης δομή εξέτασης και περίθαλψης ασθενών αιτούντων άσυλο σε νοικιασμένη έκταση 25 στρεμμάτων απέναντι από το ΚΥΤ της Μόριας, την οποία αναμένεται να εγκαινιάσει στις 20 Αυγούστου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την τελευταία μέρα της επίσκεψης της στη Λέσβο. Εγκαίνια για τα οποία ο κ. Κύτελης, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν γνωρίζει τίποτα...

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»