× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η μεγάλη επιστροφή της Αγλαϊας Κυρίτση

Ορκίστηκε σήμερα περιφερειακή σύμβουλος βορείου Αιγαίου της Λαϊκής Συσπείρωσης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/8/2020

Η μεγάλη επιστροφή της  Αγλαϊας Κυρίτση

Ορκίστηκε σήμερα ενώπιον του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη η Αγλαϊα Κυρίτση ως επικεφαλής περιφερειακή σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Βόρειο Αιγαίο. Η Αγλαΐα Κυρίτση καταλαμβάνει τη θέση του Σταύρου Τάσσου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίο ο οποίος παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ.Κυρίτση μετά το λέος της ορκωμοσίας της δήλωσε τα εξής: «Ορκίστηκα σήμερα, με πολιτικό όρκο, περιφερειακή σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, δεσμευόμενη στην τιμή και την συνείδηση μου πως στο πλαίσιο της συμμετοχής μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο και έξω από αυτό, θα υπηρετώ και θα υπερασπίζομαι τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού.
Διαδέχομαι έναν εξαιρετικό σύντροφο, τον Σταύρο Τάσο, ελπίζοντας να καταφέρω να ανταποκριθώ όπως και ο ίδιος έκανε στον έναν χρόνο που διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος.

Επιστρέφω σε ένα γνώριμο χώρο, επιστρέφω σε μια πολιτική θέση με επίγνωση της ευθύνης που έχω απέναντι στα πολύπαθα νησιά του Βορείου Αιγαίου, απέναντι στους ταλαιπωρημένους και κουρασμένους ανθρώπους τους, οι οποίοι αγωνίζονται καθημερινά κόντρα στις πολιτικές που τους σπρώχνουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Ειδικά σε αυτή τη συγκυρία, που η τουρκική επιθετικότητα βρίσκεται στο απόγειό της, με το ρόλο του ΝΑΤΟ της Ε.Ε. και όλων των δήθεν συμμάχων που «διαφημίζουν» η ΝΔ σήμερα, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ πριν, να αποκαλύπτεται περίτρανα, με τη χώρα δεμένη στο επικίνδυνο άρμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιθέσεων να σπρώχνεται στην παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και να μπαίνει σε εξαιρετικά επικίνδυνες για το λαό μας περιπέτειες, η ευθύνη είναι ακόμα μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια όξυνση η οποία «συναντά» το προσφυγικό ζήτημα το οποίο παραμένει ωρολογιακή βόμβα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και «κουμπώνει» με την υγειονομική κρίση του κορονοϊού και το νέο κύκλο της ακόμα βαθύτερης οικονομικής κρίσης, διαμορφώνοντας, τελικά, ένα εκρηκτικό μείγμα που προοιωνίζεται μεγάλα δεινά για το λαό και τη χώρα.

Ως σύμβουλος της Λαικής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου, μαζί με τους 3 ακόμη εκλεγμένους συμβούλους της παράταξής μας, θα συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα και της συνεχούς παρουσίας στα νησιά μας. Στο δρόμο της υπηρέτησης των λαϊκών αναγκών, στο δρόμο της κινητοποίησης και της αγωνιστικής προετοιμασίας, στο δρόμο της αντίληψης που δεν αποδέχεται τη μοιρολατρία και τη μοίρα που επιφυλάσσουν για το λαό και τα νησιά μας.

Ειδικά για το ακριτικό Βόρειο Αιγαίο, η περίοδος είναι εξαιρετικά δύσκολη και ανηφορική, επιβάλλοντας συνεχή αγώνα, λαϊκή εγρήγορση και κινητοποίηση. Με τον στρεβλά προσανατολισμένο μαζικό τουρισμό να καταρρέει, με τους εργαζόμενους καθημερινά να πιέζονται και να χάνουν δικαιώματα και μισθούς, με την ανεργία να χτυπά κόκκινο και τον πρωτογενή τομέα μέρα τη μέρα να συρρικνώνεται, θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις να ανατρέψουμε τις πολιτικές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα δώσουμε μάχη για τη στελέχωση των νοσοκομείων των νησιών μας , των Κέντρων Υγείας, των Περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων. Θα παλέψουμε και θα μπούμε μπροστά στον αγώνα να κλείσουν τα κέντρα-φυλακές για τους πρόσφυγες που έχουν φτιάξει στα νησιά μας, θα υπερασπιστούμε με κάθε δύναμη το δικαίωμα των προσφύγων να μεταφερθούν στις χώρες που επιθυμούν. Θα αγωνιστούμε για να μην πληρώσουν οι νησιώτες, όπως και ολόκληρος ο λαός μας ακόμη μια φορά την κρίση.

Μαζί με τους νησιώτες μας θα δώσουμε τη μάχη για μια άλλη πορεία, θα δώσουμε τη μάχη για μια άλλη αντίληψη, μακριά από διαχειριστικές λογικές και λογικές διεκπεραίωσης, αλλά πεπεισμένοι ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, πεπεισμένοι ότι μπορούμε να συμβάλλουμε στους αγώνες και στις ανατροπές που πρέπει να έρθουν για να αλλάξουμε τη μοίρα των νησιών μας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φεύγει το «Διαγόρας» έρχεται το «Νήσος Ρόδος»

Λύση στην αυξημένη κίνηση στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη η δρομολόγηση του πλοίου Ro – Pax της Hellenic Seaways
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Όλο το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Μέτρα όπως μείωση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ και ΕΦΚ) και επιβολή πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών σε όλη τη γραμμή εισαγωγής, παραγωγής και μεταφοράς των προϊόντων παρουσίασε με σχέδιο νόμου ο ΣΥΡΙΖΑ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Το ριζάρι, των κόκκινων αυγών του φτωχού

ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ευχές για το Πάσχα από τον Κώστα Μουτζούρη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου απευθύνει ευχές στους κατοίκους των νησιών μας
ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

Τι αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο και ποιους όρους έθεσε - Αντίθετος ο εισαγγελέας που τον κρίνει αμετανόητο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου
ΕΛΛΑΔΑ

Το βάψιμο αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη και όσα πρέπει να προσέξετε

Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκδήλωση για τη Λέσβο στο Λονδίνο με Λαζόπουλο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση προβολής που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συναντήσεις Καλλία, Χατζηκυριαζή και Κουρσουμποά στη Λήμνο

Οι αντιπεριφερειάρχες Τεχνικών Έργων, Μεταναστευτικής Κρίσης και Οικονομικών επισκέφθηκαν το νησί και είχαν συναντήσεις με φορείς και αυτοδιοικητικούς
ΕΛΛΑΔΑ

Λήγει η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Εχουν εγγραφεί πάνω από 157.000 πολίτες
ΚΟΣΜΟΣ

Η «άλωση» των Βρυξελλών από τις Big Tech

Πώς οι Apple, Google, Microsoft, Facebook/Meta και Amazon οργανώνουν τις πιέσεις τους σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε.